• Real Estate

    Αποκάλυψη – Έγγραφο ντοκουμέντο: Στο στόχαστρο των Αρχών πέντε γνωστοί μηχανικοί για τα αυθαίρετα της Μυκόνου

    • Contributor
    Μύκονος

    Μύκονος


    Πέντε πολύ γνωστά ονόματα μηχανικών που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες και δη στη Μύκονο έχουν μπει στο μικροσκόπιο έρευνας για την αυθαίρετη δόμηση.

    Πρόκειται για μηχανικούς που συνδέονται με τα μεγάλα μπιτς μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου, καθώς έχουν συνεργαστεί μαζί τους σε προτζεκτ που αφορούν την επέκταση αυτών των επιχειρήσεων.

    Η πιθανή εμπλοκή αυτών των προσώπων σε  έργα που ελέγχονται για παρανομίες, αποκαλύπτεται μέσα από ένα έγγραφο που έστειλε η Πταισματοδίκης Μυκόνου την περασμένη Δευτέρα (24/4) προς την Πολεοδομία Κυκλάδων που εδρεύει στη Σύρο και φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το mononews.gr.

    Το επίμαχο έγγραφο, με θέμα «Παροχή στοιχείων», εστάλη από την Πταισματοδίκη Μυκόνου προς την Πολεοδομία της Σύρου στα πλαίσια διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από την υπ΄ αριθμ Α20/20 παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Σύρου. Η Πταισματοδίκης ζητάει να της χορηγηθούν αντίγραφα όλων των αδειών και πράξεων που έχουν υπογράψει από το 2015 και μετά πέντε μηχανικοί, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο έγγραφο.

    Παράλληλα ζητάει να πληροφορηθεί την πορεία των ελέγχων για μια σειρά αυθαίρετων κατασκευών που έχει επισημάνει στην καταγγελία του ένας πολύ γνωστός μεσίτης του νησιού. Πρόκειται για φάκελο με περίπου 100 περιπτώσεις αυθαιρεσιών σε βίλες, ξενοδοχεία και καταστήματα που αφορούν μεταξύ άλλων και στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυκόνου καθώς και συγγενών τους.

    Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο έγγραφο: «Περαιτέρω, παρακαλώ πολύ όπως μας γνωρίσετε αν έχουν διενεργηθεί έλεγχοι και των αναφερόμενων στην από 4-5-2020 αίτηση του Φ.Α που έχει κοινοποιηθεί στην υπηρεσία σας και ποιο το πόρισμα αυτών. Επιπλέον, παρακαλώ πολύ όπως μας γνωρίσετε στοιχεία επικοινωνίας αρμοδίου για την ως άνω υπόθεση υπαλλήλου της υπηρεσίας σας, προκειμένου να κληθεί για κατάθεση».

    Ο μεσίτης στην καταγγελία του αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που επί σειρά ετών δρούσαν ανενόχλητα στο παρασκήνιο καθώς ουδείς τολμούσε να τους ελέγξει.

    Πρόκειται για μεγαλοεργολάβους και πανίσχυρους μεγαλοξενοδόχους, εκπροσώπους της εκάστοτε δημοτικής αρχής με υψηλές γνωριμίες και επαφές σε υπουργεία και ισχυρούς επιχειρηματίες οι οποίοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες στο νησί.

    Τα αυθαίρετα, αναφέρει στην καταγγελία του, πρώτα χτίζονταν, νομιμοποιούνταν και κατόπιν δίνονταν ανεξέλεγκτα οι βεβαιώσεις του ΕΟΤ και οι άδειες καθώς και οι συνδέσεις τους με την ύδρευση, την αποχέτευση και τη ΔΕΗ. Ολα γίνονταν χωρίς καμία νομιμότητα και με παχυλά φακελώματα και ρουσφέτια, υπογραμμίζει.

    Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να τιναχτούν στον αέρα οι υποδομές του νησιού. Όπως το αποχετευτικό σύστημα που ξεχείλισε με αποτέλεσμα να βγουν στην επιφάνεια της θάλασσας τα απόβλητα αφού εκεί καταλήγουν οι αποχετεύσεις των περισσότερων ξενοδοχείων και παραλιακών εστιατορίων.

    Διαβάστε επίσης

    Μύκονος: Παρέμβαση Ντογιάκου για το «άβατο» των αυθαιρέτων – Αυτά είναι τα διάσημα μπαρ και εστιατόρια που θα ελεγχθούν

    Μύκονος: Τα αποκαλυπτικά SMS αστυνομικού σε υπό έλεγχο επιχειρηματίες – «Θα έρθουμε για έλεγχο»

    Μύκονος: Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ 200 υπερπολυτελείς βίλες – Φοροδιαφυγή μαμούθ που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ μέσω πλατφόρμας



    ΣΧΟΛΙΑ