• Real Estate

    Lamda Development: Οι 4 πόλοι του Commercial Hub που φέρνει το μέλλον στο σήμερα

    O Οδυσσέας Αθανασίου

    Οδυσσέας Αθανασίου


    Με νέες τεχνολογίες και εικόνες που παραπέμπουν σε μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για τη ζωή στο μέλλον, το Commercial Hub που θα δημιουργήσει η Lamda Development στο Ελληνικό έρχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, ψυχαγωγούμαστε, διασκεδάζουμε και πιθανώς (συν-)εργαζόμαστε.

    Ξεκινώντας από το Commercial  Hub συνολικής επιφάνειας 185.000 στρεμμάτων, τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, όσο και η Chief Development Officer (Διευθύντρια Ανάπτυξης Εμπορικών Κέντρων, Γραφείων, του Μητροπολιτικού Πάρκου και Δραστηριοτήτων Αναψυχής του ομίλου LAMDA Development για το έργο του Ελληνικού), Μελίνα Παΐζη, έκαναν εκτενή αναφορά στους συμμάχους που θα έχουν στο σημαντικό αυτό έργο.

    Συνοδοιπόροι της Lamda Development στη μεγάλη αυτή πρόκληση είναι εταιρείες και όμιλοι με παγιωμένη θέση στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Πρόκειται για το αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS που έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ και έχει αναλάβει το συνολικό σχεδιασμό του Commercial Hub, τον Όμιλο Fourlis που συμβάλλει στην υλοποίηση του Retail Park και τα brands IKEA και Intersport που θα έχουν παρουσία στο νέο εμπορικό πάρκο.

    Επιπλέον η Τράπεζα Πειραιώς, που θα μεταφέρει γραφεία της σε ένα κτήριο 27.500 τ.μ., δείχνει το σύγχρονο πρόσωπό της, ενώ καθίσταται σημαντικός συνοδοιπόρος της Lamda Development. Μάλιστα, η Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, Ελένη Βρεττού, μιλώντας στην παρουσίαση της Lamda, επισήμανε πως η ανάπλαση αυτή θα καθορίσει την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

    Οι τέσσερις πόλοι του Commercial Hub

    Τέσσερις πόλοι θα δημιουργούν στο Ελληνικό ένα ενιαίο οικοσύστημα. Σε πέντε χρόνια οι επισκέπτες του Commercial Hub θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μία εμπειρία που θα συνδυάζει τις αγορές, την εργασία, τη ψυχαγωγία, τον πολιτισμό και την εστίαση.

    Το εμπορικό κέντρο του «μέλλοντος» έρχεται στο σήμερα

    Ο πρώτος πόλος θα είναι το εμπορικό συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας 130.000 τ.μ., που θα αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς εμπορικούς προορισμούς στον κόσμο. Χαρακτηρίζεται, δε, ως «υβριδικό», καθώς θα εναλλάσσονται οι ανοικτοί και οι κλειστοί χώροι, οι βεράντες και οι πλατείες, με το πράσινο να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Το εμπορικό συγκρότημα θα είναι ένα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης με προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνες πράσινες λύσεις, καθώς επιδιώκεται η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του συγκροτήματος.

    Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται καταστήματα νέας γενιάς και προτάσεις εστίασης, υγείας, ευεξίας  των πιο δημοφιλών και ανερχόμενων ελληνικών και διεθνών brands που θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στη χώρα μας.

    Η επίσκεψη στο εμπορικό θα ξεκινά από το σπίτι μέσω της ιστοσελίδας και των applications. Όταν ο επισκέπτης φτάσει στο χώρο του συγκροτήματος θα μπορεί να ενημερωθεί από διαδραστικές βιτρίνες και τοίχους με προσωποποιημένα μηνύματα και προσφορές, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να «σκανάρει» και να παραγγείλει το προϊόν που επιθυμεί μέσω του κινητού του.

    Επιπλέον θα μπορεί μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (Virtual and Augmented Reaity),  καθώς και gadgets με αισθητήρες αφής να δοκιμάζει τα προϊόντα χωρίς να καθυστερεί στα δοκιμαστήρια.

    Μια άλλη παροχή θα είναι το hands-free shopping μέσω της οποίας ο πελάτης θα μπορεί να παραλάβει όλα τα προϊόντα από ένα προκαθορισμένο σημείο ή ακόμα και μέσω drone.

    H συνεργασία με τον Όμιλο Fourlis

    Το εμπορικό πάρκο έκτασης 30.000 τ.μ. θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον Όμιλο Fourlis. Πρόκειται για ένα retail park νέας γενιάς που ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του διαθέτοντας καταστήματα μεγάλης επιφάνειας.

    Σε αυτό θα βρίσκονται διεθνή brands, όπως το ΙΚΕΑ και τα Intersport, σε χώρους που δε θα έχουμε δει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα παρέχοντας μία πρωτότυπη και μοναδική αγοραστική εμπειρία.

    Όσον αφορά τους χώρους γραφείων η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει στρατηγικά να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία σε μία επιφάνεια 27.500 τ.μ. με θέα στο Μητροπολιτικό Πάρκο και το παραθαλάσσιο μέτωπο του Ελληνικού. Οι χώροι αυτοί θα προσφέρουν ένα ευέλικτο, λειτουργικό, καινοτόμο και κυρίως ένα πράσινο περιβάλλον.

    Επίσης, και άλλες τράπεζες με κυριότερη την Eurobank, όπως έχει διαρρεύσει θα επιδιώξουν να μεταφέρουν τα γραφεία τους στο νέο Commercial Hub.

    Ο Πύργος μεικτών χρήσεων του Commercial Hub

    Ο Πύργος που θα κατασκευαστεί έως το 2025 στο Commercial Hub του Ελληνικού θα έχει ύψος 150 μέτρων. Θα είναι ο τέταρτος πόλος του νέου οικοσυστήματος που θα περιλαμβάνει γραφεία, ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

    Όπως φαίνεται και από τον σχεδιασμό του, στόχος είναι ο Πύργος να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς καθώς και αρχιτεκτονικό τοπόσημο, τόσο για το Ελληνικό όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

    Με αυτό τον τρόπο η Lamda Development δείχνει έμπρακτα πως αφουγκράζεται τις ανάγκες και ακολουθεί τις τάσεις που θα μονοπωλήσουν στον κλάδο του Real Estate. Καθώς, όπως φαίνεται και από άλλες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και ειδικά από τις ΑΕΕΑΠ και τις κινήσεις τους κατά το 2021, και οι τρεις κατηγορίες χρήσεων που θα περιλαμβάνονται στον Πύργο αποτελούν τα πιο «δημοφιλή» ακίνητα προς αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    LAMDA Development: Στα 209,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

    Commercial Hub: Αυτός είναι ο πιο σύγχρονος εμπορικός προορισμός στην Ελλάδα από τη Lamda Development



    ΣΧΟΛΙΑ