• Real Estate

    Λάκης Γαβαλάς: Σε πλειστηριασμό και δεύτερο ακίνητο στην Κάντζα


    Σε πλειστηριασμό οδηγείται στα μέσα Οκτωβρίου και δεύτερο ακίνητο, πρώην ιδιοκτησίας της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά, πέντε μήνες αφότου η έδρα της LAK πέρασε στον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη.

    Στις 19 του μήνα βγαίνει στο σφυρί από την PQH ακίνητο σε οικόπεδο 7,5 στρεμμάτων. Το ποσό για το οποίο επισπεύδεται ο πλειστηριασμός ανέρχεται σε 100.000 και ήταν οφειλή προς την Αγροτική Τράπεζα, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 609.000 ευρώ, ίση με την εμπορική αξία του περιουσιακού στοιχείου.

    Συγκεκριμένα, η διαδικασία αφορά σε αυτοτελές διώροφο βιοτεχνικό κτίριο με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 1.252τ.μ., που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 7.666 τ.μ..

    Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Αγίας Μαρίνας, που ξεκινά από τον ομώνυμο οικισμό και καταλήγει στην Αττική Οδό. Απέχει από αυτήν μόλις 200 μέτρα και 700 μέτρα από τον κόμβο Παιανίας – Κάντζας.

    Το ακίνητο λειτουργούσε ως βιοτεχνία επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων και αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 480 τ.μ. με αποθηκευτική χρήση, αδιαμόρφωτο με δάπεδο από σκυρόδεμα καθαριότητας, τοιχοποιίες και οροφές ανεπίχριστες, πρόσβαση με ράμπα και από εσωτερικό κλιμακοστάσιο.

    Το ισόγειο επιφάνειας 623 τ.μ. έχει βιοτεχνική χρήση και ήταν αυτός που χρησιμοποιούταν ως χώρος παραγωγής και συσκευασίας γιαουρτιού, ενώ περιλαμβάνει και πατάρι επιφάνειας 149 τ.μ. με χρήση γραφείων.

    Το ακίνητο στην Παιανία
    Το ακίνητο στην Παιανία

    Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και συναντώνται μεικτές χρήσεις επαγγελματικές-βιοτεχνικές και οικιστικές. Οι εκτιμητές κάνουν λόγο για χαμηλή εμπορικότητα του ακινήτου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1991 αλλά σήμερα είναι εγκαταλειμμένο.

    Από την εξωτερική αυτοψία των ίδιων καταγράφηκαν φθορές από υγρασία, καθώς και σπασμένα κουφώματα

    Η κατασχεμμένη περιουσία

    Το ακίνητο ανήκε στη Λάκης Γαβαλάς Α.Ε., τα περιουσιακά στοιχεία της οποίας κατασχέθηκαν, καθώς δεν προχώρησε η είσοδος Τούρκου επενδυτή με τον οποίο συζητούσε ο επιχειρηματίας.

    Ο επενδυτής θα δαπανούσε το ποσό των 15 έως 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου, που θα επέτρεπε στο Λάκη Γαβαλά να συνεχίσει τη συνεργασία της με τους τέσσερις μεγαλύτερους προμηθευτές του, να δημιουργήσει ένα μικρό δίκτυο πολυκαταστημάτων και να συνάψει συνεργασίες με διεθνείς τουριστικές δραστηριότητες του επενδυτή.

    Αντ’ αυτού, ο Λάκης Γαβαλάς φυλακίστηκε λόγω χρεών και τα ακίνητα της εταιρείας βγήκαν στο σφυρί.

    Το σημαντικότερο από αυτά, που φιλοξένησε επιδείξεις και δεξιώσεις, κατέληξε μέσω πλειστηριασμού σε εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη στις 13 Μαΐου.

    Σε εκείνη την περίπτωση, επισπεύδουσα ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ το κτίριο σε οικόπεδο 31,5 στρεμμάτων άλλαξε χέρια έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Λάκης Γαβαλάς: Αλλαγή ιδιοκτησίας για το «στρατηγείο της μόδας» στην Παιανία



    ΣΧΟΛΙΑ