• Real Estate

    Λάκης Γαβαλάς: Αλλαγή ιδιοκτησίας για το «στρατηγείο της μόδας» στην Παιανία

    Λάκης Γαβαλάς


    Την αλλαγή ιδιοκτησίας για το στρατηγείο του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία σήμανε ο πλειστηριασμός που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, με το ακίνητο να κατακυρώνεται σε νέα χέρια με μόλις ένα ευρώ διαφορά από την τιμή της πρώτης προσφοράς.

    Το σφυρί χτύπησε για 9 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε σε εγκαταστάσεις στις οποίες έχουν ανεγερθεί τρία αυτόνομα κτίρια, συνολικού εμβαδού περί των 31,5 στρεμμάτων. Το ακίνητο – ένα από τα πολλά που έχασε ο διάσημος μόδιστρος – κατασχέθηκε για οφειλές 1 εκατομμυρίου, ενώ επισπεύδουσα ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.

    Η ζήτηση, πάντως, διαφαινόταν μικρή, καθώς όπως πιστοποιεί ο εκτιμητής του ακινήτου, που καταγράφεται εν γένει στην Παιανία είναι μικρή προς μέτρια, όπως άλλωστε και η προσφορά επαγγελματικών ακινήτων, με μόνο θέλγητρο των εν δυνάμει επενδυτών το σήμα LAK του κτιρίου. Ωστόσο, αυτό όπως φάνηκε ανατράπηκε.

    Το ακίνητο στην Παιανία

    Στο εν λόγω ακίνητο, με βάση την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2002, επετράπη η ανέγερση τριών εμπορικών αποθηκών με τμήμα γραφείων υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας «Μύλοι Σόγιας», όμως τον Δεκέμβριο του 2005 το ακίνητο πωλήθηκε στην εταιρεία του Λάκη Γαβαλά. Την κατασκευή των εγκαταστάσεων της εταιρείας είχε αναλάβει η Intrakat, από τον Μάιο του 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2007.

    Το 2012, την τελευταία χρήση κατά την οποία δημοσιεύτηκε ισολογισμός εν μέσω της κρίσης που διένυε η εταιρεία – η οποία μάλιστα οδήγησε στη φυλάκιση του Λάκη Γαβαλά – ο τζίρος της Λάκης Γαβαλάς Α.Ε. δεν ξεπερνούσε τις 800 χιλ. ευρώ, με τις ζημιές να φτάνουν τα 8 εκατομμύρια.

    Τότε ήταν που η διοίκηση εμφανιζόταν να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με Τούρκο επενδυτή που θα επένδυε έως 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου. Το business plan θα επέτρεπε στο Λάκη Γαβαλά να συνεχίσει τη συνεργασία της με τους τέσσερις μεγαλύτερους προμηθευτές του, να δημιουργήσει ένα μικρό δίκτυο πολυκαταστημάτων και να συνάψει συνεργασίες με διεθνείς τουριστικές δραστηριότητες του επενδυτή.



    ΣΧΟΛΙΑ