• Real Estate

    Επεκτείνεται στην Ελλάδα η ισραηλινή Fattal – Πού ανοίγει το τρίτο ξενοδοχείο το 2023

    Roni Aloni, Yπεύθυνος για την ανάπτυξη της Fattal στη Μεσόγειο


    Το άνοιγμα υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο σχεδιάζει η Fattal, εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, η οποία θα λειτουργήσει το μοναδικό resort στην περιοχή.

    Εντός της σεζόν του 2023 η Fattal βάζει ξανά στον ξενοδοχειακό χάρτη της Πελοποννήσου το Kandia’s Castle Resort & Thalasso στην παραλία της Κάντιας. Το ακίνητο ανήκε στην εταιρεία Κ. Μάρκου, ωστόσο κατασχέθηκε και προγραμματιζόταν να εκποιηθεί από τη Cepal έναντι 9,75 εκατομμυρίων. Τελικά κατέληξε στην ιδιοκτησία των Ισραηλινών, που λειτουργούν ήδη ένα ακόμα θέρετρο στη Ρόδο. Το πεντάστερο ξενοδοχείο με μαρίνα έχει δυναμικότητα 137 δωματίων και 260 κλινών, η οποία φέρεται ότι θα διατηρηθεί. To Kandia’s Castle Resort & Thalasso έχει αναπτυχθεί σε μία ιδιωτική παραλία του Αργολικού κόλπου, σε απόσταση 20 λεπτών από Ναύπλιο.

    Χτισμένο από το 2010, εκτείνεται σε 31,5 στρέμματα και έχει συνολικά 105 δωμάτια πέντε διαφορετικών τύπων: 18 δίκλινα δωμάτια με εμβαδόν 38 – 40 τ.μ. και θέα στην κεντρική πισίνα, 56 deluxe δωμάτια 40 – 45 τ.μ. και 25 σουίτες, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν ιδιωτική πισίνα και θέα στη θάλασσα. Διαθέτει επίσης τρία εστιατόρια, τρία καφέ – μπαρ, μία αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 400 ατόμων, ένα meeting room χωρητικότητας 30 ατόμων, εγκαταστάσεις spa και θαλασσοθεραπείας με δύο εσωτερικές πισίνες και χώρους αναψυχής και ευεξίας όπως γυμναστήριο, σάουνα, χαμάμ, jacuzzi, solarium, παιδότοπο, ιδιωτική παραλία, υπόγειο χώρο στάθμευσης, μεγάλη εξωτερική πισίνα περίπου 4.000 τ.μ., καθώς και πισίνα για παιδιά, ενώ στα πλεονεκτήματά του είναι και η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

    Kandia's Castle Resort & Thalasso
    Kandia’s Castle Resort & Thalasso

    Νέες εξαγορές σε Κρήτη, Ρόδο και Ζάκυνθο

    Τα εγκαίνια του Kandia’s Castle επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της Fattal να επεκταθεί στην ελληνική αγορά μέσω εξαγορών, ενώ ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μονάδων που λειτουργούν ήδη σε Ρόδο, Κρήτη και Ζάκυνθο. Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχει παρουσία στην Ελλάδα με ένα μόνο asset στα νησιά, το Kolymbia Resort στη Ρόδο, δυναμικότητας 114 δωματίων.

    Πριν λειτουργήσει το Kandia’s Castle Resort & Thalasso, η Fattal εγκαινιάζει το πρώτο της ξενοδοχείο πόλης στη Σταδίου, το οποίο έχει λάβει άδεια λειτουργίας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Το ΝΥΧ Esperia θα αναστήσει το το εγκαταλελειμμένο Esperia, το οποίο λειτουργούσε έως το 2010 αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών του μισθωτή, βγήκε σε διαγωνισμό από τον ΕΦΚΑ. Το εννιαώροφο ξενοδοχείο των 217 δωματίων αποτελεί επένδυση 16 εκατομμυρίων από την πλευρά της Fattal.

    Παράλληλα με το θέρετρο στο Ναύπλιο, ο ξενοδοχειακός όμιλος θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του το ΝΥΧ στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, το οποίο βγήκε επίσης σε πλειστηριασμό, καθώς ήταν κατασχεμμένο από την Τράπεζα Πειραιώς.

    O εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ έχει συστήσει κοινοπραξία με θεσμικούς φορείς, προκειμένου να «σηκώσει» κεφάλαια 400 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό κυρίως την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ευρώπη. Στο πλάνο είναι η μετατροπή του Jurys Inn στο Εδιμβούργο σε NYX (brand εμπνευσμένο από τη νύχτα), ενώ έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά ενός ξενοδοχείο στο Μάντσεστερ και τεσσάρων στο Λονδίνο.



    ΣΧΟΛΙΑ