• Business

    Fattal: Οι Ισραηλινοί άνοιξαν το Esperia κι επεκτείνονται στην Ελλάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Roni Aloni, Yπεύθυνος για την ανάπτυξη της Fattal στη Μεσόγειο

    Roni Aloni, Yπεύθυνος για την ανάπτυξη της Fattal στη Μεσόγειο


    Σε τουλάχιστον έξι ανέρχονται τα ξενοδοχεία που θα λειτουργεί έως το 2025 η Fattal ισραηλινών συμφερόντων, η οποία άνοιξε χθες το ανακαινισμένο Esperia στη Σταδίου.

    Έπειτα από 13 χρόνια εγκατάλειψης το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ λειτουργεί από χθες υπό νέα επωνυμία, εμπνευσμένη από τη λέξη νύχτα.

    Το NYX Esperia Palace Hotel Athens διαθέτει 212 δωμάτια και σουίτες και ανακαινίστηκε από τους Ισραηλινούς, που υλοποίησαν επένδυση περί τα 20 εκατ. ευρώ.

    Στη μονάδα θα λειτουργεί επίσης spa της κρητικής Aegeo Spa γυμναστήριο, καθώς και συνεδριακός χώρος, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει και τρία εστιατόρια, τα Panther Bistro,Kalua Lounge Club & Pool Restaurant και Kalua Restaurant.

    Η Fattal πλειοδότησε σε διαγωνισμό του ΕΦΚΑ για το ακίνητο στη συμβολή των Σταδίου και Εδουάρδου Λω ιδιοκτησίας του Ταμείου Νομικών που λειτουργούσε έως ξενοδοχείο μέχρι το 2010, οπότε ο τότε ιδιοκτήτης σταμάτησε να καταβάλει το ενοίκιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

    Το 9ώροφο κτίριο μισθώθηκε για 30 συν 10 χρόνια, έναντι 95.830 ευρώ το μήνα και μετατράπηκε σε πεντάστερη μονάδα, με τη φιλοδοξία να δρέψει τους καρπούς της άνθισης του τουρισμού στην Αθήνα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμα την κορύφωση της σεζόν, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας προσέγγισε το 88,5%, δηλαδή βελτιώθηκε κατά 7,9% έναντι του Μαΐου του 2022.

    Επόμενο άνοιγμα της Fattal στην Ελλάδα θα είναι το ξενοδοχείο που θα πάρει τη θέση του Kandia’s Castle Resort & Thalasso στην παραλία της Κάντιας, κοντά στο Ναύπλιο.

    Όπως πληροφορούμαστε, οι εργασίες ανακαίνισης ξεκινούν προσεχώς, ώστε το ξενοδοχείο να είναι έτοιμο προς λειτουργία τον Απρίλιο του 2024. Το ακίνητο είχε προγραμματιστεί να εκποιηθεί από τη Cepal έναντι 9,75 εκατ. ευρώ, ωστόσο άλλαξε χέρια προτού διενεργηθεί ο πλειστηριασμός.

    Χτισμένο από το 2010, εκτείνεται σε 31,5 στρέμματα και έχει δυναμικότητα 137 δωματίων και 260 κλινών, ενώ μετά την ανακαίνιση θα διαθέτει συνολικά 105 δωμάτια.

    Αυτό θα είναι το δεύτερο θέρετρο της Fattal – η οποία σε Ελλάδα και Κύπρο δραστηριοποιείται μέσω της Leonardo Ηotels & Resorts Mediterranean –, καθώς στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνεται το Kolymbia Resort στη Ρόδο, δυναμικότητας 114 δωματίων.

    Στο τέλος του 2024 το ΝΥΧ Θεσσαλονίκης – Νέες εξαγορές

    Τον Σεπτέμβριο θα μπουν επίσης τα θεμέλια της επένδυσης ύψους τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων στη Θεσσαλονίκη, όπου η Fattal έχει αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού ακίνητο στα Λαδάδικα, στις αρχές της οδού Τσιμισκή, στη συμβολή με την Κατούνη.

    Το ημιτελές κτίριο ήταν γνωστό ως Μέγαρο Κιτρικής και βγήκε σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα Πειραιώς, στα τέλη του 2019. Και αυτό το ξενοδοχείο θα έχει την επωνυμία ΝΥΧ και θα διαθέτει 130 δωμάτια, ενώ τα εγκαίνια προγραμματίζονται στο τέλος του 2024.

    Εκτός αυτών, η Fattal διερευνά την επέκταση στη νησιωτική αγορά κυρίως μέσω εξαγορών, ενώ δρομολογεί και το άνοιγμα τριών boutique μονάδων στην πρωτεύουσα.

    Όπως φαίνεται από στοιχεία του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ομίλου, η Fattal είναι ιδιοκτήτρια τριών ακόμη ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, στις οδούς Απόλλωνος και Αισχύλου, τα οποία θα μετατρέψει σε ξενοδοχεία δυναμικότητας 14, 38 και 16 δωματίων.

    Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση οικονομική έκθεση του ομίλου, μέχρι τα τέλη Μαρτίου η Fattal είχε αποκτήσει 17 μονάδες σε Ισπανία, Πολωνία, Κύπρο, Αυστρία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία, επενδύοντας 549 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα σχέδιά της για Ελλάδα και Κύπρο αφορούν στην ανάπτυξη συνολικά εννέα ξενοδοχείων 1.110 δωματίων, ενώ στις δύο χώρες διαθέτει 16 μονάδες.

    Εκτός των εξαγορών, στην Ευρώπη ο όμιλος επένδυσε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023 το ποσό των 60 εκατομμυρίων κι έχει δεσμευτεί ότι θα δαπανήσει συνολικά 100 εκατ..

    Το χαρτοφυλάκιο ολόκληρης της εισηγμένης περιλαμβάνει 270 ξενοδοχεία 48.000 δωματίων σε Ισραήλ κι Ευρώπη, ενώ προβλέπεται ότι η αξία του θα φτάσει τα 850 εκατομμύρια και τα έσοδα του 2023 θα υπερβούν τα 1,8 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Profile: Επεκτείνει τη συνεργασία της με την Allica Bank

    Philip Morris: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο β΄τρίμηνο – Τι προβλέπει για το σύνολο του 2023

    Ideal: Πράσινο φως για την αύξηση των 35 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ