• Real Estate

    Dimand: Δύο ξενοδοχεία οι νέες αναπτύξεις στον Πειραιά

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Dimand


    Η ανάπτυξη δύο νέων ξενοδοχείων που θα λειτουργήσουν ως εξυπηρετούμενα διαμερίσματα και ενός κτιρίου που θα έχει χρήση γραφείων ανήκει στα μελλοντικά έργα που δρομολογεί η Dimand στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά, όπου τα projects της εταιρείας πήραν τη θέση του παλιού καπνεργοστασίου της Παπαστράτος.

    Στο ένα από τα δύο νέα έργα φιλοξενίας τα θεμέλια μπαίνουν οσονούπω. H Dimand έχει ήδη αναπτύξει στην περιοχή το Enso Hotel Piraeus, ένα αστικό ξενοδοχειακό συγκρότημα κοντά στο λιμάνι, το οποίο αποτελείται από δύο ανεξάρτητες κατασκευές που συνδέονται μεταξύ τους με έναν υπαίθριο διάδρομο. Το εξαώροφο ξενοδοχείο εμβαδού 3.360 τ.μ. περιλαμβάνει 58 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, γνωστά ως serviced apartments. Μισθωμένο στην Teleperformance και σε κατάστημα της Γευσήνους (εταιρεία βιομηχανικού catering του Κρητικού Μανώλη Βαβουράκη).

    Το ακίνητο αγοράστηκε από την Premia έναντι 10,2 εκατ. ευρώ, στην προσπάθεια της ΑΕΕΑΠ να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 1.000 serviced apartments, ένα προϊόν σχεδόν ανύπαρκτο στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι σε αυτού του είδους το οικιστικό project επενδύει και η Radisson σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς της Gnosis Investments μέσω του Radisson RED στη Μητροπόλεως.

    Το έργο εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (Enso Hotel) στον Πειραιά

    Βάσει αυτής της τάσης θα δημιουργήσει τα δύο νέα της έργα η Dimand, τα οποία θα διαθέσει σε επενδυτές, στο κάδρο των οποίων είναι και η Premia. Σύμφωνα με τα στελέχη της Dimand, η ζήτηση για τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα ήταν στην περίπτωση της Teleperformance μεγάλη, καθώς η πολυεθνική απασχολεί δυναμικό που έρχεται από το εξωτερικό.

    Η μεταμόρφωση του εργοστασίου της Παπαστράτος ξεκίνησε από την κοινοπραξία των Dimand, EBRD και Grivalia το 2016, σε ακίνητα που τώρα βρίσκονται στην ιδιοκτησία της Grivalia και αποτέλεσε μία επένδυση περί των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Οι ιδιοκτησίες περιλάμβαναν τρία οικοδομικά τετράγωνα 18 στρεμμάτων. Το δύο από τα τρία κτίρια είναι μισθωμένο στην Teleperformance και το τρίτο φιλοξενεί γραφεία της Eurobank, της Alpha Bank και της Teleperformance, σε κτίριο στο οποίο θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι μετά το πέρας της τηλεργασίας.

    Σύμφωνα με πρόσφατη παρουσίαση της αναγεννημένης από τη Dimand περιοχής του Αγίου Διονυσίου, το κατασκευαστικό κόστος για τα κτίρια που μισθώθηκαν στην Teleperformance ανήλθαν σε περίπου 1.200 έως 1.450 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ το κόστος για το τετράγωνο που στεγάζει τις Eurobank, Alpha Bank και Teleperfomance έφτασε τα 1.400 ευρώ ανά τ.μ..

    Οι παλιές εγκαταστάσεις της Παπαστράτος μισθωμένες σε Alpha Bank, Eurobank & Teleperformance

    Τα «παραλίγο» δικαστήρια του Πειραιά

    Στο pipeline της Dimand είναι η έναρξη των εργασιών και στο Hub 204, σε έκταση που φιλοδοξούσε να στεγάσει τα δικαστήρια του Πειραιά, με το διαγωνισμό για τη μετεγκατάσταση του δικαστικού μεγάρου να ακυρώνεται τελικά. Αρχικά, το έργο σχεδιαζόταν να αποτελείται από γραφεία 15.700 τ.μ., ένα δημοτικό σκοπευτήριο κι ένα πάρκο, ενώ επί του παρόντος η Dimand εξετάζει και πάλι τις χρήσεις, προσανατολιζόμενη σε γραφειακό ακίνητο.

    Πρόκειται για το ακίνητο με το οποίο η Dimand κατέβηκε στον – άγονο εν τέλει – διαγωνισμό του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων για να ανταγωνιστεί Άβαξ και τους Ισραηλινούς της Gnosis Investments, που είχαν προσφέρει τα ακίνητα της πρώην Βέλκα στο Νέο Φάληρο και το κτίριο Κεράνη στον Πειραιά, αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    DIMAND: Ανακηρύχθηκε Διαχειριστής Έργων LEED υψηλής ποιότητας από την Green Business Certification

    Μαρία Ιωαννίδου: Τι σηματοδοτεί για την επόμενη μέρα της Dimand η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ