• Real Estate

    Χάνει και το σπίτι στην Καλντέρα η σύζυγος του Μάκη Αγούδημου

    • NewsRoom


    Αντιμέτωπη με την απώλεια ενός ακόμα ακινήτου έρχεται προσεχώς η σύζυγος του καπετάν Μάκη Αγούδημου, που θα δει το σπίτι στην Οία της Σαντορίνης να περνά σε νέα χέρια, αν ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου είναι γόνιμος.

    Αφού πέρασαν σε νέους ιδιοκτήτες τα περιουσιακά στοιχεία στον Άλιμο, τα οποία είχαν κατασχεθεί, η επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό Intrum διαθέτει προς πώληση υπόσκαφη κατοικία της Ανθής Μαρίνας Αγούδημου στην Καλντέρα. Η τιμή εκκίνησης είναι ίση με την αγοραστική αξία του ακινήτου και προσεγγίζει τα 490 χιλ. ευρώ, αφού είχε κατασχεθεί για οφειλή 120 χιλιάδων. Εκτός της κατάσχεσης, όμως, το ακίνητο φέρει κι άλλα βάρη, υποθήκη 300 χιλ. υπέρ της τράπεζας Πειραιώς και 140 χιλ. ευρώ υπέρ της Sunrise Ι, στην οποία έχει μεταβιβαστεί πακέτο κόκκινων δανείων της ίδιας τράπεζας.

    Το ακίνητο έχει εξαιρετική θέα προς την Καλντέρα και, όπως φαίνεται, από τις φωτογραφίες, θα ήταν το «καμάρι» της οικογένειας Αγούδημου. Ο εφοπλιστής των άγονων γραμμών είχε ανακαινίσει την υπόσκαφη κατοικία, με επιφάνεια 101 τ.μ..

    Πρόστιμο «με το καλημέρα» για τον νέο ιδιοκτήτη

    Σύμφωνα με την περιγραφή του ακινήτου, το πρώτο επίπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει εμβαδό 70 τετραγωνικών μέτρων. Το δεύτερο επίπεδο έχει επιφάνεια 31 τ.μ.. Από την εξωτερική αυτοψία της εκτιμήτριας και χωρίς να έχει γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος στην κατασκευή, αναφέρεται ότι πρόκειται για κτίσμα με φέροντα οργανισμό από λιθοδομή. Η κατασκευή είναι συνήθης και η αρχιτεκτονική της συνάδει με τις λοιπές της περιοχής και γενικά αυτές που απαιτούνται από τα νησιά των Κυκλάδων.

    Σε ό,τι αφορά τις αυθαιρεσίες, υπολογίστηκε ότι το πρόστιμο φτάνει τα 12.600 ευρώ για τα 24,25 τ.μ. κύριας χρήσης. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αυτό το νόμο δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση ακινήτων στα οποία υπάρχουν πολεοδομικές υπερβάσεις ή αυθαίρετες αλλαγές στη χρήση.

    Η υπόσκαφη κατοικία στην Οία

    Ερωτηματικό υπάρχει για το επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατοικία που κρέμεται στην Καλντέρα, καθώς τα στοιχεία των εκτιμητών δείχνουν πως, εξαιτίας της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας, η αγορά έχει γενικά παγώσει και οι πράξεις αγοραπωλησίας είναι λιγότερες. Επιπρόσθετα, πιθανοί πωλητές αλλά και πιθανοί αγοραστές οικοπέδων και κατασκευαστές κρατούν στάση αναμονής, με αποτέλεσμα η προσφορά αλλά και η ζήτηση αδόμητων οικοπέδων να είναι μικρή.

    «Η Σαντορίνη, βεβαίως, έχει τη δική της δυναμική, αλλά και πάλι η προσφορά προς πώληση οικιστικών ακινήτων στην περιοχή είναι ισοσκελισμένη από τη ζήτηση η οποία παρουσιάζεται, με αποτέλεσμα να υφίστανται πιέσεις στις αγοραστικές αξίες. Στη μετά Covid-19 εποχή αναμένεται ραγδαία αύξηση των πωλήσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών», αναφέρει το σχετικό σημείωμα.

    Αλλαγή ιδιοκτησίας για την πολυκατοικία στον Άλιμο

    Πάντως, τα υπόλοιπα ακίνητα της οικογένειας του Γεράσιμου Αγούδημου, που βγήκαν στο σφυρί αυτό το μήνα, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των αγοραστών, παρόλο που, σύμφωνα με τους εκτιμητές, «η εξέλιξη της αξίας οικιστικών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει πτωτικές τάσεις και διαμερίσματα σε υπόγειο, κατασκευασμένα την ίδια περίπου εποχή με το εν λόγω της χήρας Αγούδημου, πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές».

    Ένα κατάστημα κι ένα διαμέρισμα σε πενταώροφη πολυκατοικία στο Καλαμάκι διατέθηκαν ήδη σε επενδυτές. Το κατάστημα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο με επιφάνεια 250 τ.μ., με υπόγειο και πατάρια, ενώ το διαμέρισμα έχει επιφάνεια 176 τετραγωνικά. Η τιμή εκκίνησης τέθηκε στα 805 χιλ. ευρώ, με επισπεύδουσα την Intrum, η οποία έβγαλε επίσης στο σφυρί μία πενταώροφη πολυκατοικία έναντι 590 χιλ. ευρώ.

    Η υπόσκαφη κατοικία στην Οία

    Τα ακίνητα της πολυκατοικίας στον Άλιμο έχουν χτιστεί σε οικόπεδο που έχει επιφάνεια 1.651 τ.μ.. Από πλευράς συντήρησης το ακίνητο βρίσκεται σε καλή κατάσταση εξωτερικά, αφού έχει κατασκευαστεί κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μεταξύ των ετών 1978-1980.

    Σημειωτέον ότι οι δύο πρώτες οριζόντιες ιδιοκτησίες ανήκουν στη Νηρεύς, τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στην οποία πρόεδρος εμφανίζεται η χήρα του Κεφαλονίτη εφοπλιστή.



    ΣΧΟΛΙΑ