• Real Estate

    Αυλαία για τους ιερούς πλειστηριασμούς της Μονής Εμμαούς, γνωστής για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης

    • Χριστίνα Παπαγιάννη


    Με τον πλειστηριασμό κατοικίας στο Μαρούσι ανοίγει την αυλαία της εκποίησης ακινήτων της Ιεράς Μονής Εμμαούς η Bain Capital.

    Την Τετάρτη βγαίνει στο σφυρί ένα από τα πέντε ακίνητα της μονής, γνωστής ως Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο H Ανάστασις του Χριστού στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions, διαχειρίστρια των απαιτήσεων Amoeba Issuer, οντότητα της Bain Capital, η οποία με τη σειρά της τελεί ως καθολική διάδοχος της Τράπεζας Πειραιώς.

    Η Μονή Εμμαούς είναι γνωστή κυρίως από την υπόθεση υπεξαίρεσης για την οποία παραπέμφθηκαν το 2015 κληρικοί αλλά και λαϊκοί. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης είχαν παραπεμφθεί για απάτη και υπεξαίρεση, κατ’ εξακολούθηση, εις βάρος της ιεράς μονής καθώς επίσης και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, καθώς φέρονταν να προσέγγιζαν τους πιστούς που εκκλησιάζονταν στο ησυχαστήριο και να τους έπειθαν να αγοράσουν αγροτεμάχια με τη λήψη δανείων στο όνομά τους, ωστόσο, το 2019 αθωώθηκαν.

    Αναζήτηση αγοραστή για τα γραφεία της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού

    Το ακίνητο που βγαίνει στον πλειστηριασμό είναι κατοικία επί της οδού Μεσογείων, η οποία συνδέει την Αττική Οδό με τη Λεωφόρο Κηφισίας, ασκεπές και άρτιο και οικοδομήσιμο προς αξιοποίηση, επιφάνειας 366 τ.μ..

    Ακολουθεί στις 30 Μαρτίου ο πλειστηριασμός για κτίριο γραφείων στη οδό Μετσόβου κοντά στη συμβολή της Πατησίων με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έναντι τιμής πρώτης προσφοράς τα 1,87 εκατ. ευρώ. Μισθωτής του τετραώροφου κτιρίου επιφάνειας 3.335 τ.μ. είναι η ΑΑΔΕ, αφού φιλοξενεί τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, ενώ έχουν εντοπιστεί αυθαιρεσίες, το κόστος των οποίων είναι αμελητέο.

    Το επόμενο σφυρί χτυπά για το μοναστήρι επίσης στις 30 Μαρτίου, οπότε εκπλειστηριάζεται το κτιριακό συγκρότημα του Europa Plaza στην Καλλιθέα.

    Οι γραφειακοί χώροι κατασκευάστηκαν το 1982, περιλαμβάνουν αποθήκη και 16 θέσεις στάθμευσης και βγαίνουν σε πλειστηριασμό ως ξεχωριστά ακίνητα, με την τιμή της πρώτης προσφοράς να φτάνει συνολικά τα 3 εκατομμύρια, όση και η αγοραία αξία του.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε πανικό ο κ. Στέφανος Βλαστός της ΕΤΑΔ

    Πρωταθλήτρια των επενδυτικών καταφυγίων η Μύκονος

    Άγονος και με τη βούλα o διαγωνισμός για το κτίριο των δικαστηρίων Πειραιά που διεκδικούσε η Dimand – Τι θα γίνει με το έργο



    ΣΧΟΛΙΑ