• Real Estate

    Aldemar: Επένδυση 270 εκατoμμυρίων σε κατοικίες στην Πελοπόννησο

    Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar


    Εννιαψήφια επένδυση σε νέο τουριστικό project, που έχει στα σκαριά ο ξενοδοχειακός όμιλος Αγγελόπουλου, ακολουθεί την πώληση δύο μονάδων της Κρήτης στη Mitsis Hotels.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η Aldemar αναμένεται να εκκινήσει τις κατασκευαστικές εργασίες για έργο περί των 1.000 παραθεριστικών κατοικιών στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στον Πύργο Ηλείας.

    Πρόκειται για brownfield έργο, δηλαδή για γη που είναι ήδη αδειοδοτημένη και θα αξιοποιηθεί από τον ξενοδοχειακό όμιλο, ο οποίος θα επενδύσει 270 εκατ. ευρώ στην έκταση, όπου θα αναπτυχθούν και οι συνοδές εγκαταστάσεις.

    Οι κατοικίες θα είναι μάλιστα διαθέσιμες για κάθε βαλάντιο, καθώς σε αυτή την περίπτωση, το θέρετρο δεν θα θυμίζει τα ενεργά υπερπολυτελή μεικτά resorts.

    Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είχε αναφερθεί στις προοπτικές των παραθεριστικών κατοικιών, τουριστικό προϊόν στο οποίο η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ευρεία παρουσία.

    «Φαίνεται ότι η μεγάλη ευκαιρία που έχει η Ελλάδα είναι οι δεύτερες κατοικίες. Έχουν αναπτυχθεί στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Τουρκία, στη Μάλτα, στη Βουλγαρία. Η νομοθεσία του 2020 που ορίζει τη μεταφορά της φορολογικής έδρας με συντελεστή 7% είναι εξαιρετικά ελκυστική για όλους τους συνταξιούχους της κεντρικής Ευρώπης. Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα, πρέπει να αρχίσουμε να στρεφόμαστε σε αυτό το κομμάτι πολύ ζωηρά, αλλά σε επίπεδο σχεδίου, όχι απλώς νομοσχεδίου», ανέφερε από το βήμα του Choose Greece 2022.

    Η επιλογή του Πύργου δεν είναι τυχαία, αφού η Πελοπόννησος αποτελεί ένα από τα δύο στρατηγεία της Aldemar, μαζί με την Κρήτη.

    Στη Σκαφιδιά Πύργου λειτουργεί το Olympian Village, θέρετρο 464 δωματίων με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για παιδιά, νεροτσουλήθρα 93 μέτρων και συνεδριακό κέντρο και το Royal Olympian, πεντάστερο με 218 δωμάτια, bungalows, σουίτες και spa.

    Το Olympian Village στον Πύργο

    Προς ολοκλήρωση το deal της Aldemar με τον όμιλο Μήτση

    Στην τελική ευθεία είναι και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Mitsis Hotels, βάσει της οποίας μεταβιβάζονται στην τελευταία δύο από τις τρεις ξενοδοχειακές μονάδες της Aldemar στην Κρήτη. Τα ξενοδοχεία που προσέλκυσαν διψήφιο αριθμό ενδιαφερόμενων, είναι το Aldemar Royal Mare και το Aldemar Cretan Village στον Ανισσαρά Χερσονήσου.

    Το πρώτο έχει δυναμικότητα 341 δωματίων (από τα οποία 97 έχουν άμεση πρόσβαση στο κέντρο θαλασσοθεραπείας και 10 είναι ειδικά διαμορφωμένα για άτομα με κινητικά προβλήματα) και 43 σουιτών σε συγκροτήματα κτιρίων, ενώ διαθέτει 29 ιδιωτικές και μοιραζόμενες πισίνες και επαγγελματικά γήπεδα τέννις.

    Το δεύτερο είναι οικογενειακός προορισμός all inclusive, έχει 322 δωμάτια, children’s club, νεροτσουλήθρα 75 μέτρων, ενώ χαρακτηρίζεται από νησιωτική αρχιτεκτονική.

    Η «σφήνα» των ξενοδόχων στις κατοικίες

    Οι κατοικίες είναι μία τάση που μπορεί να χαρακτηριστεί ανερχόμενη στην ελληνική αγορά, αν και, σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν επί χάρτου οι ελληνικοί και διεθνείς ξενοδοχειακοί όμιλοι, «συνοδεύουν» τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

    Το δρόμο δείχνει η ΤΕΜΕΣ, που έχει εφαρμόσει το μοντέλο των παραθεριστικών κατοικιών στο Costa Navarino – με τις βίλες στη νέα έκταση Navarino Dunes να είναι ήδη sold outκαι ετοιμάζεται να αναπτύξει κατοικίες και στο ανακατασκευασμένο Hilton, που θα ανοίξει τις πόρτες του ως Conrad το 2024. Η επένδυση των 130 εκατ. θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton.

    Ο όμιλος Καμπουρίδη έχει συμπεριλάβει τις κατοικίες στο Amanzoe της Ερμιονίδας και στο υπό κατασκευή One & Only της Κέας. Βίλες και κατοικίες αναπτύσσονται στην επένδυση της Mirum στην Ελούντα, όπως και στο θέρετρο της NCH Capital στην Κασσιώπη της Κέρκυρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεπούλησαν οι βίλες στο Costa Navarino

    Ελούντα – Κρήτη: Οι Ρώσοι εξαφανίστηκαν, οι Αμερικανοί αποβιβάζονται στα πολυτελή resort



    ΣΧΟΛΙΑ