ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην ανάπτυξη τρίτου ξενοδοχείου στον Πύργο Ηλείας προχωρά η Aldemar, έχοντας αποεπενδύσει από την Κρήτη και τη Ρόδο.
Η νέα επένδυση του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου αφορά στην ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου 700 κλινών κοντά στο Olympian Village αλλά και σε μικρότερη μονάδα που έχει επίσης στα σκαριά η ξενοδοχειακή εταιρεία, στην ίδια περιοχή. Το ξενοδοχείο θα χτιστεί σε οικόπεδο 100 στρεμμάτων, ενώ η δόμηση θα φτάσει τα 20.085 τ.μ.. Ο προϋπολογισμός δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά η μονάδα αναμένεται να απασχολήσει έως 200 άτομα, όταν ξεκινήσει τη λειτουργία της.
Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αναρτήθηκε σε διαβούλευση, το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει μονώροφα και διώροφα κτίρια, κτίρια δωματίων, σουιτών, παιδικό σταθμό και 73 πισίνες, συμπεριλαμβανομένης της χειμερινής κλειστής πισίνας, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ατομικές πισίνες δωματίων.
Θα αναπτυχθούν επτά διώροφα κτίρια δωματίων, έντεκα ενότητες σουιτών, κτίριο παιδικού σταθμού, κτίριο κλειστής πισίνας και γυμναστηρίου, κτίριο φυλακίου και θεματικά κτίρια Α και Β (με χρήση εστιατορίου).
Συγκεκριμένα, οι 700 κλίνες κατανέμονται σε 330 δίκλινα, 10 τρίκλινα και 2 πεντάκλινα δωμάτια. Επίσης, προβλέπεται ένας υπαίθριος χώρος ανάπαυσης (cosy bar), ένα μπαρ παραλίας, ελαφριές ξύλινες πέργολες, τέσσερα γήπεδα τένις και τένις κλαμπ και ένα μίνι γκολφ.
Στον περιβάλλοντα χώρο, πέραν των φυτεύσεων, θα διαμορφωθεί το εσωτερικό δίκτυο πρόσβασης των κτιρίων – εγκαταστάσεων της μονάδας και 135 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και δύο θέσεις για τουριστικά λεωφορεία.
Το ξενοδοχείο εκτιμάται ότι θα κατασκευαστεί παράλληλα με τη μικρότερη μονάδα που σχεδιάζει η Aldemar στη Σκαφιδιά του Πύργου Ηλείας, επίσης πέντε αστέρων.
Η συγκεκριμένη θα έχει δυναμικότητα 228 κλινών, με κέντρο αναζωογόνησης και συνολικό προϋπολογισμό 22,5 εκατ. ευρώ. Θα περιλαμβάνει μονώροφα και διώροφα κτίρια δωματίων με πισίνες, μονώροφες σουίτες, reception, σαλόνια υποδοχής, μπαρ και εστιατόριο, γήπεδο μίνι γκολφ και γήπεδο τέννις, spa, χώρους στάθμευσης αυτοκίνητων και άλλες εγκαταστάσεις.
Όπως έχει δηλώσει ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, πεδίο ανάπτυξης για την Ελλάδα είναι ο ασημένιος τουρισμός, δηλαδή η προσέλκυση συνταξιούχων και ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας, από την Ευρώπη. Η Aldemar έχει ήδη επενδύσει 26 εκατ. ευρώ στην περιοχή, βάσει ενός πλάνου, η υλοποίηση του οποίου είχε ξεκινήσει πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και περιελάμβανε την ανάπτυξη του συνεδριακού κέντρου Ilis στην Ηλεία, την επέκταση του Olympian Village με την προσθήκη 140 δωματίων και τη δημιουργία ενός ακόμη εστιατορίου κι ενός υπόγειου parking 200 θέσεων.
Στα τέλη του 2024, η εταιρεία μεταβίβασε στον όμιλο Καράτζη τα Knossos Royal και Knossos Villas στη Χερσόνησο της Κρήτης, έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ. Είχε προηγηθεί η πώληση των Royal Mare και Cretan Village στη Mitsis Hotels και νωρίτερα η πώληση των τριών ξενοδοχείων της Aldemar στη Ρόδο στη HIG Capital, τα οποία πλέον λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Ella Resorts.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.