• Business

    Ελούντα – Κρήτη: Οι Ρώσοι εξαφανίστηκαν, οι Αμερικανοί αποβιβάζονται στα πολυτελή resort

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Φώτης Κοκοτός. Επιχειρηματίας Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Elounda Real Estate Development

    Φώτης Κοκοτός, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Elounda Real Estate Development


    Αν και η απουσία των Ρώσων ολιγαρχών –που πλήρωναν 10 και 15 χιλιάδες για μία διανυκτέρευση- στις πολυτελείς βίλες των 400 τετραγωνικών στο εμβληματικό Peninsula της Ελούντα, είναι εκκωφαντική φέτος το καλοκαίρι, η οικογένεια Κοκοτού εκτιμά ότι και το 2022 θα είναι κοντά στις επιδόσεις του 2019.

    «Με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορούμε να πλησιάσουμε το 2019. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά όπως συνέβη και πέρυσι. Εκτιμώ ότι και φέτος τον Ιούλιο θα πέφτουν όλες μαζί οι κρατήσεις» λέει χαρακτηριστικά στο mononews.gr  ο κ. Φώτης Κοκοτός.

    Η οικογένεια του έχει τρία από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία πολυτελείας  της Κρήτης, το Peninsula –που ο τζίρος του πέρυσι ξεπέρασε και το 2019-, το Porto Elounda και το Elounda Mare.

    Το Peninsula  ανοιξε για το Πάσχα με πληρότητες γύρω στο 50% και τώρα ανοίγει και το Porto Elounda με το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας να προέρχεται από τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

    Αν και η Ελούντα είχε μία μεγάλη έκθεση στη ρωσική αγορά κι πρέπει τώρα να υπερκαλύψει τις απώλειες με άλλες αγορές, ο κ. Κοκοτός σημειώνει πως  «ο τουρισμός πολυτελείας θα μπορέσει να ανακάμψει πλήρως». Εξάλλου Ισραηλίτες και Αμερικανοί δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για να κλείσουν τις διακοπές τους στα υπερπολυτελή resort της περιοχής.

    «Το 2021 ήταν χρονιά ρεκόρ για μας», λέει ο κ. Φώτης Κοκοτός και συμπληρώνει «είχαμε πελατεία από την ρωσική αγορά που ήρθε και πλήρωσε. Αυτό τώρα πρέπει να το αναπληρώσουμε από άλλες αγορές όπως είναι η Αμερική και το Ισραήλ».

    Peninsula

    Όπως λέει πέρυσι είχαμε το 35% από τη ρωσική αγορά, και συνεχίζει: είναι πολύ μεγάλο ποσοστό, όμως αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι θα καλύψουμε το 60% από το Ισραηλινούς και Αμερικανούς και ενδεχομένως να καλύψουμε και παραπάνω. Αυτή τη στιγμή  είμαστε στο 60% κάλυψη της χασούρας από τη ρωσική αγορά.

    Με βάση τις κρατήσεις το Elounda Mare  πάει πολύ καλά, όπως και το Porto Elounda που θα  ξεπεράσει το 2019. Το ερώτημα μας είναι πως θα κινηθεί το Peninsula,  που δούλευε με Ρώσους, οι οποίοι έκλειναν μεγάλες βίλες και έμεναν για τρεις εβδομάδες.

    elounda mare
    elounda mare

    Και για τις τιμές αναφέρει πως προχωρήσαμε σε  ανατιμήσεις, διότι είχαμε κρατήσει τις τιμές σταθερές για τρία χρόνια –ήταν και η πανδημία-, και διευκρινίζει πως δεν είναι στη λογική της εταιρείας οι εκπτώσεις τιμών.

    Και για να υπάρχει μία εικόνα που διαμορφώνονται οι τιμές διανυκτέρευσης στα τρία ξενοδοχεία, ξεκινούν κατά μέσο όρο από τα 280 ευρώ η διανυκτέρευση για το Πόρτο Ελούντα, στο Ελούντα Μάρε περί τα 440 ευρώ/ διανυκτέρευση και στο Πενίνσουλα ξεκινούν από τα 800 ευρώ οι σουίτες και φτάνουν μέχρι τις 10.000 ευρώ/ διανυκτέρευση για τις βίλες των 400 τετραγωνικών μέτρων.



    ΣΧΟΛΙΑ