• Real Estate

    Ο «νέος» Αστέρας Βουλιαγμένης – Πώς θα είναι οι 13 πολυτελείς βίλες

    Αστέρας Βουλιαγμένης

    Αστέρας Βουλιαγμένης


    Η δεύτερη φάση της επένδυσης, που περιλαμβάνει τις 13 κατοικίες της οικογένειας Λάτση και του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, σχεδιάζεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

    Η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης υπέβαλε τον 3ο φάκελο συμμόρφωσης τελικού σχεδιασμού στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα μέσα Ιανουαρίου, δημοσιεύοντας λεπτομέρειες για τις 13 κατοικίες που θα αναπτυχθούν στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Με βάση αυτές, ο οικοπεδικός χώρος που αντιστοιχεί σε κάθε κατοικία είναι από 4.000 έως 5.000,00 τ.μ. και η συνολική επιφάνεια που καλύπτει η κάθε κτιριακή μονάδα περίπου 1.150 τ.μ., ενώ κάθε κατοικία θα έχει πρόσβαση στην παραλία μέσω μικρών μονοπατιών. Επίσης ανά κτίριο προβλέπεται η κατασκευή ανοιχτής πισίνας.

    Για παράδειγμα, σε τέσσερις από τις κατοικίες οι χώροι αναπτύσσονται ως εξής: στους ισόγειους χώρους κάθε κατοικίας περιλαμβάνονται αποκλειστικά οι βασικοί κοινόχρηστοι χώροι καθημερινής διαβίωσης. Οι λειτουργίες του ισογείου αναπτύσσονται γύρω από ένα μεγάλο χολ εισόδου, που αποτελεί επιμήκη αίθουσα υπό μορφή στοάς, μέσω του οποίου γίνεται η είσοδος και η προσπέλαση στους χώρους της κατοικίας. Ο όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτια με καθιστικά, ενώ στο υπόγειο περιλαμβάνονται και χώροι κύριας χρήσης (όπως το γυμναστήριο)μ καθώς και εσωτερική πισίνα. Σε ό,τι αφορά στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, τα κτίρια εναρμονίζονται με μοντέρνα σύγχρονη αρχιτεκτονική γραμμή, μινιμαλιστική προσέγγιση και διάσπαση των όγκων σε μικρότερους ή σε πτέρυγες, έμφαση σε ενδιάμεσους και ημιανοιχτούς χώρους και χρήση λευκού χρώματος καθώς και επενδύσεις πέτρας ήπιων χρωματισμών.

    Μαζί με την ανάπλαση της μαρίνας, πρόκειται για τη δεύτερη φάση της επένδυσης της AGC Equity Partners, που απέκτησε το 2016 τον Αστέρα Βουλιαγμένης με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ, από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα. Από τις πωλήσεις των 13 εκτάσεων η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης εκτιμάται ότι αποκόμισε έσοδα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Οι κατοικίες θα αναπτυχθούν στη θέση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου Αφροδίτη, που κατεδαφίστηκε το 2018. Πρόκειται για το ξενοδοχείο που ανέγειρε η Εθνική Τράπεζα μετά τη μεταπολίτευση, στο σημείο με την καλύτερη θέση στον Αστέρα. Ως αποτέλεσμα, έμειναν στο συγκρότημα δύο ξενοδοχεία, τα Αρίων και Ναυσικά, τα οποία ανακαινίστηκαν και λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Four Seasons από το 2019. Τα δύο από τα 13 οικόπεδα περιέρχονται στην ιδιοκτησία της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση και του Φίλιππου Κούρκουλου – Λάτση έναντι 75 εκατ. ευρώ.

    Διάσπαση της Astir Beach

    Προάγγελος εξελίξεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η μερική διάσπαση του κλάδου εκμετάλλευσης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης. Ο κλάδος πρόκειται να διασπαστεί και θα εισφερθεί σε νέα εταιρεία, κάτι που αποφασίστηκε «στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, που αφορά στην αναδιάρθρωση και στο διαχωρισμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με γνώμονα το διαφορετικό προφίλ κινδύνου και απόδοσης κάθε δραστηριότητας, τις διαφορετικές επενδυτικές στρατηγικές και τις διαφορετικές μελλοντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης».

    Όπως αναφέρει μάλιστα η διοίκηση του Αστέρα, έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία «σε σχέση με τις μελλοντικές επενδυτικές στρατηγικές». Η νέα εταιρεία θα έχει assets αξίας 13 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνουν τη χρήση της έκτασης 9.160 τ.μ. της Astir Beach, τις υποδομές της παραλίας, των δύο εστιατορίων (το ένα εκ των οποίων των nice n easy των Χριστοφορίδη – Αθανασιάδη), των 10 εμπορικών καταστημάτων, των γηπέδων και του ski club. Τα έσοδα θα έρχονται από τις 620 ξαπλώστρες, τα 32 κρεβάτια, τις ετήσιες συνδρομές 150 μελών, ενώ υπάρχει χώρος για beach volley και ρακέτες.

    Στα τέλη του πρώτου τριμήνου αναμένεται και η ολοκλήρωση της ανάπλασης της μαρίνας Βουλιαγμένης, μία επένδυση 53 εκατ. ευρώ, που αρχικά κοστολογήθηκε στα 34 εκατομμύρια. Σε 52 στρέμματα χερσαίας ζώνης θα προστεθούν 4.800 τ.μ. νέων χρήσεων, μεταξύ των οποίων εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, για τα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διεθνείς οίκους, όπως η LVMH, που θα λειτουργήσει μεταξύ άλλων το Cafe Cova.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ