• Το wishful thinking τραπεζικό ειδύλλιο, στο σκαμνί ο λογιστής των 1.600 ευρώ που έγινε πλοιοκτήτης, τι λένε στην Ιντρακάτ για την Παγκρήτια και ένα hot κουΐζ για τον μικροχρηματιστή Αστυφίδη

    Ο υπάλληλος του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου θα μπορούσε να είναι η σύγχρονη αρσενική εκδοχή της Σταχτοπούτας.

    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)

    Υπάρχει ειδύλλιο μεταξύ Παγκρήτιας και Τράπεζας Αττικής;

    Στην περίπτωση των δύο τραπεζών δεν είμαι διόλου βέβαιος ότι ισχύει η λαϊκή θυμοσοφία  η οποία θέλει «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

    Μάλλον το σενάριο αυτό αποτελεί απλώς wishful thinking που λένε και οι Αγγλοσάξονες.

    Και για να επικαλεστώ και πάλι τη λαϊκή σοφία, όταν ενωθούν δύο προβλήματα δεν φτιάχνουν μία λύση.

    Θα προσέθετα δε ότι απλώς  αθροίζονται δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Η Τράπεζα Αττικής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

    Το ακριβές μέγεθος του θα το πληροφορηθούμε σήμερα.

    Κατάσταση όχι σπάνια ούτε και πρωτόγνωρη για  Ελληνική τράπεζα θα μου πείτε.

    Συμφωνώ, αρκεί να υπάρχουν μέτοχοι που είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες  ή καινούργιοι επενδυτές για να τους αντικαταστήσουν.

    Αυτό είναι το δεύτερο ίσως σοβαρότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ceo της Τράπεζας Ελένη Βρεττού.

    Πολύ φοβούμαι δε ότι τη λύση για το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να την μάθουμε ούτε σήμερα..

    Η Τράπεζα Αττικής χρειάζεται μία κεφαλαιακή ένεση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ,  η οποία δεν βλέπω πως μπορεί να καλυφθεί αν σπάσει η Παγκρήτια σε καλή και κακή τράπεζα και ενωθεί με το πρώτο κομμάτι αυτής, τη στιγμή που και από την Παγκρήτια λείπουν περίπου 130 εκατ. ευρω.

    Το ακριβές ποσό και το λεγόμενο κεφαλαιακό πλάνο της αναμένεται να υποβληθεί σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η τελευταία απ΄ότι φαίνεται θα πρέπει να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» και για τις δύο μία που οι δύσκολοι καιροί που διάγουμε δεν ευνοούν  αυξήσεις κεφαλαίου.

    Ιντρακάτ: Το Due Diligence στην Τράπεζα Σερρών…

    Μιας και μιλάμε για την Παγκρήτια να σας ενημερώσω ότι οι  3 μεγαλομέτοχοι της Intrakat ΙΝΚΑΤ -2,74% 5,33, αποφάσισαν να ρίξουν το βάρος τους αποκλειστικά στην Τράπεζα Σερρών.

    Σας το γράφω αυτό γιατί τις  προηγούμενες ημέρες, είχε ακουστεί και γραφτεί ότι συζητούσαν το ενδεχόμενο να επενδύσουν στην Παγκρήτια, μέσω της ΑΜΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Πράγματι υπήρξαν συζητήσεις και σκέψεις να επενδύσουν στην Τράπεζα του Μιχάλη Σάλλα, αλλά τελικώς επικράτησαν δεύτερες σκέψεις .

    Το Due Diligence της ελεγκτικής εταιρείας Delloite για την Τράπεζα Σερρών, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και που σημαίνει ότι θα οριστικοποιηθούν και τα κεφάλαια που πρέπει να μπουν την συνεταιριστική ΤΡΑΠΕΖΑ.

    Αφού λοιπόν δουν οι κ. Εξάρχου, Μπάκος και Καυμενάκης πόσα ακριβώς χρειάζεται,  τότε θα αποφασίσουν.

    Εάν η τρύπα είναι μεγάλη οι αποφάσεις λογικά θα είναι αρνητικές.

    Επίσης ο CEO της νέας Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου, πρέπει να δώσει όλη του την ενέργεια στην εισηγμένη, καθώς και μεγάλο ανεκτέλεστο έχει, αλλά και ήλθε η ώρα να αφήσει πίσω της το κακό παρελθόν, με νέες δουλειές που θα χτυπήσει…

     

    Βασιλείου και Τζούρος παίζουν μπάλα

    Δυο τραπεζίτες οι Κώστας Βασιλείου της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,78 και Θόδωρος Τζούρος της Πειραιώς   έκαναν προ ημερών γερό μπάσιμο στην μικρή περιοχή μιας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικούς όρους.

    Υπέγραψαν την κοινοπρακτική χρηματοδότηση της Sunlight Group Energy Storage Systems για το επενδυτικό έργο της εταιρείας, συνολικού προϋπολογισμού 175 εκατ. ευρώ.

    Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου συνολικού ποσού 140 εκατ. ευρώ, με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων ύψους 87,5 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τραπεζικά κεφάλαια ύψους 52,5 εκατ. ευρώ.

    Not bad at all!!!

     

    Πάλι η GOLDMAN SACHS

    Ποιες μετοχές είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο από τον δείκτη FTSE 25;

    Ποιες πρωτοστάτησαν στην πτώση;

    Η απάντηση εύκολη.

    Οι εξής 3 δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,75% 3,93 με πτώση 3,74% , η Αlpha Bank ΑΛΦΑ 1,79% 1,71 με απώλειες 2,19% και η ΔΕΗ ΔΕΗ 2,90% 11,70 με πτώση 2,18%.

    Εάν προσέξετε τις υπόλοιπες μετοχές του 25αρη θα διαπιστώσετε ότι είτε έκλεισαν με άνοδο είτε με οριακή πτώση.

    Τι κοινό έχουν αυτές τις 3 μετοχές;

    Την Goldman Sachs.

    Οι ειδικοί επι των αγορών εξηγούν λένε «τα πελατάκια της αμερικάνικης εταιρείας για μια ακόμα φορά διέλυσαν το ελληνικό χρηματιστήριο. Πετούσαν τα χαρτιά».

    Σύμπτωση; Συγκυρία;

    Ευτυχώς, το Μέγαρο Μάξιμου και τα βλέπει και τα ξέρει…

     

    Στο σκαμνί ο λογιστής των 1.600 ευρώ, που έγινε πλοιοκτήτης

    Ο υπάλληλος του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου θα μπορούσε να είναι η σύγχρονη αρσενική εκδοχή της Σταχτοπούτας.

    Ο λογιστής με τα 1.600 ευρώ, μικτά μηνιαίως, έγινε γενικός διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας, εισπράττοντας 300.000 ευρώ ετησίως για μισθούς και μπόνους!

    Το δικό του «παραμύθι» το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα» δεν βρίσκεται πλέον υπό δικαστική αμφισβήτηση.

    Ο Γιώργος Σκριμιζέας, πρώην λογιστής που έγινε πλοιοκτήτης “θα καθίσει στο σκαμνί σε μια δίκη που θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου του 2023”, σύμφωνα με το πόρισμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Ο λογιστής που έγινε υψηλόβαθμο στέλεχος σε εφοπλιστικές εταιρείες, μετετράπη σε κατηγορούμενο και τώρα σε υπόδικο για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ.

    Με το υπ’ αριθμόν 2155/2022 βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών παρέπεμψε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον πρώην λογιστή για υπεξαίρεση ποσού 4.127.903 ευρώ.

    Εξ αυτών, τα μισά φέρεται να τα υπεξαίρεσε για να αγοράσει έργα τέχνης!

     

    Οι ποινές έως 10 έτη

    Επειδή ίσως κάποιοι από εσάς δεν έχουν νομικές γνώσεις για να ξέρετε για όσες δίκες γίνονται μετά την 1-7-2019 ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει: «Αν η αξία του αντικειμένου υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ ο υπαίτιος τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή»

     

    Εξέπληξαν ευχάριστα οι επιδόσεις της ΤΕΝΕΡΓ

    Λοιπόν τα αποτελέσματα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΝΕΡΓ -2,19% 17,85 , εξέπληξαν ευχάριστα ακόμη και τους επαγγελματίες του είδους.

    Ουδείς τα είχε προβλέψει.

    Καμία χρηματιστηριακή εταιρεία.

    Η Παντελάκης Χρηματιστηριακή για παράδειγμα – η οποία δίνει τιμή στόχο τα 23 ευρώ – αναγνωρίζει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις τους – αλλά και το consensus όλης της αγοράς – εξαιτίας του ιδιαίτερου δυναμισμού που καταγράφεται σε όλα τα μεγέθη της εταιρείας.

    Τα  έσοδα σχεδόν διπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση στα 277 εκατ. ευρώ, το EBITDA αυξήθηκε κατά 40% στα 96 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ήταν 55% υψηλότερα στα 45 εκατ. ευρώ.

    Σημαντικό είναι ότι στον κορυφαίο κλάδο ΑΠΕ, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 24% σε ετήσια βάση στα 122 εκατ. ευρώ και τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 25% στα 84 εκατ. ευρώ, και τα δύο στοιχεία που ξεπερνούν τις προβλέψεις, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο υψηλότερο από το αναμενόμενο (και ακόμα καλύτερο στην κατηγορία) φορτίο.

    Οι ισχυρές προσθήκες παραγωγικής ικανότητας οδηγούν σε μελλοντική αύξηση των κερδών.

    Η Tenergy διαθέτει έναν σημαντικό αριθμό έργων σε εξέλιξη τα οποία θα οδηγήσουν σε υπερτιπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ σε περίπου 3,3 GW έως το 2026.

    Από αυτά τα επιπλέον 2,4 GW, τα 410 MW είναι επί του παρόντος υπό κατασκευή και θα τεθούν σε κυκλοφορία το 2023, και περίπου 1,1 GW βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

    Ως αποτέλεσμα, η Παντελάκης προβλέπει  τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη να να φτάσουν τα 259 εκατ. ευρώ και τα 102 εκατ. ευρώ το 2024  από 162 εκατ. ευρώ και 69 εκατ. ευρώ το 2021, αντίστοιχα.

     

    Καράβια χάνονται στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών

    Στο σφυρί βγαίνει, έχοντας αφήσει άγονη τη γραμμή Κάσου – Καρπάθου – Πειραιά, το επιβατηγό Olympus της Sea Speed Lines, εταιρεία που συστάθηκε με επικεφαλής τον Θεμιστοκλή Καραμπέκο και είχε στο στόλο της το πλοίο, που απέκτησε επίσης μέσω πλειστηριασμού.

    Η εταιρεία είχε συμμετάσχει σε διαγωνισμό, μεταξύ άλλων, για τις άγονες γραμμές Θήρα – Σητεία- Κάσος – Πηγάδια Καρπάθου – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδος, ωστόσο μετά την άσκηση προσφυγών, η υπόθεση συζητήθηκε στο ΣτΕ.

    Με τα πολλά, το υπουργείο Ναυτιλίας κατέληξε να ελέγξει το αξιόπλοο του Olympus, διαπιστώνοντας σημαντικό αριθμό παρατηρήσεων-ελλείψεων του πλοίου σε διάφορους τομείς ασφάλειας και επιβάλλοντας απαγόρευσης απόπλου έως ότου αποκατασταθούν.

    Στις 12 Δεκεμβρίου το πλοίο με την κυπριακή σημαία βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα τη Sekavin και τιμή εκκίνησης 1,35 εκατ. δολάρια.

    Είναι χρώματος λευκού-μαύρου-πράσινου, έχει καθαρό μήκος 133,34 μέτρων και είναι εφοδιασμένο με δύο Μ.Ε.Κ. ντίζελ, ιπποδυνάμεως 12531 ΚW.

    Κατασχέθηκε στον Πειραιά εντός του Κεντρικού Λιμένος Πειραιά, στην προβλήτα στο ύψος της Ακτής Κονδύλης, μαζί με όλα τα παραρτήματα και παρακολουθήματα του, ηλεκτρολογικό, ηλεκτρονικό, σωστικό και βοηθητικό εξοπλισμό του.

     

    Μία παραλία αξίας 13 εκατομμυρίων

    Ότι κάτι ετοιμάζουν οι Άραβες του Αστέρα στην Astir Beach, γίνεται αντιληπτό από την απόσχιση της ζώνης αιγιαλού και παραλίας από την Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης, που είναι η μητρική.

    Ο κλάδος εκμετάλλευσης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας θα διασπαστεί και θα εισφερθεί σε νέα εταιρεία, κάτι που αποφασίστηκε «στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, που αφορά στην αναδιάρθρωση και στο διαχωρισμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με γνώμονα το διαφορετικό προφίλ κινδύνου και απόδοσης κάθε δραστηριότητας, τις διαφορετικές επενδυτικές στρατηγικές και τις διαφορετικές μελλοντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης».

    Όπως αναφέρει μάλιστα η διοίκηση του Αστέρα, έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία «σε σχέση με τις μελλοντικές επενδυτικές στρατηγικές».

    Για να μιλάμε με αριθμούς, η νέα εταιρεία θα έχει assets αξίας 13 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνουν τη χρήση της έκτασης 9.160 τ.μ. της Astir Beach, τις υποδομές της παραλίας, των δύο εστιατορίων (το ένα εκ των οποίων των nice n easy των Χριστοφορίδη – Αθανασιάδη), των 10 εμπορικών καταστημάτων, των γηπέδων και του ski club.

    Τα έσοδα θα έρχονται από τις 620 ξαπλώστρες, τα 32 κρεβάτια, τις ετήσιες συνδρομές 150 μελών, ενώ υπάρχει χώρος για beach volley και ρακέτες.

     

    H γκρίνια της Περιφέρειας Αττικής για τα απορρίμματα, τα μπερδέματα των κατασκευαστών και οι πιέσεις του Στέλιου Πέτσα

    Ισχυρές  πολιτικές πιέσεις στην Περιφέρειας Αττικής  προκαλεί  η ματαίωση του διαγωνισμού για τη μονάδα στο Γραμματικό.

    Μαθαίνω πως η Περιφέρεια υποστηρίζει μετ΄επιτάσεως ότι  η ματαίωση του διαγωνισμού βγάζει εκτός χρονοδιαγράμματος τα έργα απορριμμάτων στην Αττική, ενώ αμφιβάλει για την εκ νέου προκήρυξη του έργου αξίας 138 εκατ. Ευρώ για το οποίο δίνουν μάχη οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,97% 16,58 , ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ -0,62% 1,61 , Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,59% 2,47 και Intrakat ΙΝΚΑΤ -2,74% 5,33 .

    Σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τις δικές της  ευθύνες οι οποίες αφορούν στον τρόπο με τον οποίο προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί η Περιφέρεια θεωρεί ι ότι υπάρχουν εξωγενείς πιέσεις ώστε τα τεύχη δημοπράτησης να φωτογραφίζουν συγκεκριμένες εταιρίες.

    Σε οποιαδήποτε περίπτωση η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού δημιουργεί πονοκέφαλο στην Περιφέρεια για δύο κυρίως λόγους.

    Ο πρώτος αφορά στη χρηματοδότηση του έργου.

    Το project,  θα πρέπει να πάρει το ΟΚ από την Κομισιόν για να μπει στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο και μεταφράζεται σε εκ νέου προετοιμασία της Περιφέρειας και προκήρυξη του διαγωνισμού εντός του Α’ Εξαμήνου του 2023.

    Όμως το διάστημα αυτό η χώρα λογικά θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο , γεγονός που δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να τρέξει ένας τέτοιος διαγωνισμός.

     

    Μυτιληναίος ενδιαφέρον για τη μετοχή από το εξωτερικό 

    Τι μανία αυτή που με πιάνει να ξεφυλλίζω τις παλιές εφημερίδες.

    Έφτασα στο μακρινό 2004 και το μάτι μου έπεσε σε μία έκφραση που χρησιμοποιούσε σε άρθρο της η κορυφαία δημοσιογράφος Ζέζα Ζήκου: «Αστερόεν πρόσταγμα», έγραφε.

    Γιατί το θυμήθηκα αυτό;

    Πάνω από 624 χιλιάδες κομμάτια έκανε χθες ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,11% 36,50 .

    Έκανε υψηλό μέσα στον διεθνή χρηματιστηριακό πανικό στα 14,17 ευρώ.

    Με το που άνοιξε η Wall  όμως, η μετοχή οπισθοχώρησε.

    Όχι όμως οι αγοραστές, οι οποίοι επιμένουν εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με όσα πληροφορείται η στήλη.

    Οι εντολές στον Μυτιληναίο λοιπόν, έρχονται απ’ έξω.

    Πρόκειται για δύο funds εκ των οποίων το ένα έχει ήδη θέση στη μετοχή, το δε δεύτερο ασχολείται οψίμως τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με σθένος, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα τεκταινόμενα γύρω από τη μετοχή.

    Η οποία συνέβαλε στο να μπει φρένο στο γύρισμα του δείκτη από το 796 στο 788 και με απώλειες μόλις 0,μ37%, όταν στη Wall οι δείκτες ξεκίνησαν σε χαμηλό 52 εβδομάδων.

     

    Κρι Κρι: πώς προέκυψε η βουτιά στα κέρδη 

    Χύθηκε η καρδάρα με το γάλα κι έφτασε μέχρι την Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους που τα καλόπαιδα ορκίζονται στο όνομα του Παναγιώτη Τσινάβου.

    Νόμιζαν στις αναλύσεις τους που σερβίρουν στους πελάτες τους ότι ο Σερραίος βιομήχανος δεν θα είχε καμία επίπτωση από την κρίση, τον πληθωρισμό και την ενέργεια.

    Το χαρτί βρίσκεται στα όρια των 5 ευρώ μόλις 5 λεπτά από τα χαμηλά 52 εβδομάδων και την κεφαλαιοποίηση να έχει κατρακυλήσει στα 167,3 εκατ. ευρώ.

    Είναι δυνατόν να την… ακούνε από την κρίση ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ και ο κύριος Παναγιώτης να την βγάλει χαλαρά;

    Οι υψηλές τιμές των υλικών και της ενέργειας οδήγησαν στη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους.

    Η εταιρεία μετακύλησε μέρος της αύξησης του κόστους της στις τιμές των προϊόντων.

    Οι ανατιμήσεις πραγματοποιήθηκαν σταδιακά, σε 3 κύκλους.

    Οι ανατιμήσεις του τελευταίου κύκλου ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

    Το τελευταίο διάστημα, η άνοδος των τιμών των υλικών έχει σταματήσει, παρουσιάζοντας επί το πλείστον σταθεροποιητικές τάσεις.

    Το αποτέλεσμα;

    Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατήλθαν (σ.σ. και όχι ανήλθαν που έγραφε η ανακοίνωση) σε €4,06 εκατ., έναντι €10,05 εκατ. το 2021.

     

    ΑΔΜΗΕ: γιατί καθυστερεί η επαναγορά

    Πάρτε ΑΔΜΗΕ ΑΔΜΗΕ 2,22% 2,30 , πάρτε ΑΔΜΗΕ, πυλώνας της αγοράς και της οικονομίας έλεγαν οι ΣΥΡΙΖαίοι market makers του παρελθόντος.

    Ακόμα και στα 2,64 ευρώ κάποιοι θεσμικοί, αλλά και χρηματιστές συνέστηναν στην πελατεία τους αγορές στη μετοχή.

    Πλέον, κάηκαν τα καλώδια.

    Ηλεκτροσόκ.

    Ιστορικό χαμηλό το 1,63 και είναι απορίας άξιο το αν ο CEO του ομίλου έχει ασχοληθεί με τη μετοχή ή αν ξέρει έστω το που πέφτει η Λεωφόρος Αθηνών.

    Ο Διαχειριστής φωνάζει ότι έχει πρόβλημα στο ταμπλό.

    Aπό τον περασμένο Ιούλιο έχει ληφθεί απόφαση για την επαναγορά ιδίων μετοχών 1% επί του μετοχικού κεφαλαίου με κατώτατη τιμή το 1 ευρώ και ανώτατη τα 10.

    Μέχρι τώρα σιγή…

     

    Hot  Κουΐζ 1

    Ισχύει ότι προ ετών ο «πολύς» Τάσος Αστυφίδης της AMBROSIA CAPITAL,ο όποιος λέγεται ότι κάνει υπερχρήση το όνομα κορυφαίου υπουργού, έφυγε «ξαφνικά» από την Deutsche Bank που εργαζόταν;

    Από ότι ξέρουμε όλοι “ξαφνικά”  στα ελληνικά σημαίνει «μαύρη νύχτα».

    Ισχύει;

    O πραγματικός λόγος ποιος ήταν;

    H συνέχεια σε επόμενο Wiseman

     

    Hot Κουΐζ 2

    Ποιοι εφοπλιστές πάνε στο Boat Show στο Μονακό (28 Σεπτέμβριου έως 1 Νοεμβρίου) για να διαλέξουν νέα μεγαλύτερα σκάφη;

    Για να μην κουράζεστε σας δίνω ακόμα και την διεύθυνση: Panorama, 11th Floor 57 Rue Grimaldi MC 98000 Monaco

    Magnifique!!!

     

    Aποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.