• Δελτία Τύπου

    Εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επιχειρηματίες από την Επιχειρηματική Ανάπτυξη του ΟΠΑΠ (video)

    • NewsRoom


    Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά ο ΟΠΑΠ το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη» και, ήδη, κάθε μία από τις 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος έχει τον κατάλληλο μέντορα που της προσφέρει ολοκληρωμένη καθοδήγηση. Μάλιστα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τα πρώτα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα χρηματοδότησης και στρατηγικής από έμπειρους συμβούλους και επαγγελματίες της αγοράς. Οι μέντορες που υποστηρίζουν το πρόγραμμα είναι επιτυχημένα και υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αγοράς και επιχειρηματίες που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να αναπτύξουν πετυχημένα την επιχείρησή τους δημιουργώντας έτσι υπεραξία για την οικονομία και την κοινωνία.

    Με αυτό τον τρόπο, το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», έρχεται για να δώσει μια διαφορετική και μοναδική προοπτική στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

    ΟΠΑΠ

    Η Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, Γεωργία Λασανιάνου, ενημερώθηκε για την πορεία των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε στο πλευρό των εταιρειών. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που θα βοηθήσουν τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν. Η διάρκεια του προγράμματος είναι ένα έτος. Στόχος μας είναι να το συνεχίσουμε, να προσθέσουμε κι άλλες εταιρείες, να δούμε ποια είναι τα αποτελέσματά του και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται».

    Η δυναμική ομάδα των 20 πολλά υποσχόμενων επιχειρήσεων

    ΟΠΑΠ

    Οι 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ είναι οι: Alvion Pharmaceuticals, Anassa, Bläuel, Cream Team, Diving Status, Doctoranytime, Evrofarma, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, KANAKAS, Madame Shoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής.

    Πρόκειται για εταιρείες που εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες, η επεξεργασία τροφίμων, η τεχνολογία, η φαρμακοβιομηχανία κλπ. Υποστηρίζουν περισσότερες από 10.000 θέσεις απασχόλησης, περίπου οι μισές εξάγουν τα προϊόντα τους, το 45% δραστηριοποιείται εκτός της περιφέρειας Αττικής, ενώ παράλληλα όλες έχουν δυναμική ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

    photo (1)

    Οι 20 επιχειρήσεις, επελέγησαν μεταξύ 539 εταιρειών που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής, κατόπιν αξιολόγησης σε μια σειρά από κριτήρια όπως η καινοτομία, το επιχειρηματικό μοντέλο, οι προοπτικές της επιχείρησης, καθώς και το όραμα του επιχειρηματία.

    Βασικοί άξονες υποστήριξης του προγράμματος

    Το πρόγραμμα Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, παρέχει ουσιαστική στήριξη και εστιάζει σε αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη σήμερα οι επιχειρήσεις για να προχωρήσουν μπροστά:

    • ολοκληρωμένη καθοδήγηση
    • εκπαιδευτικά σεμινάρια
    • πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και διεθνείς αγορές
    • δράσεις δικτύωσης



    ΣΧΟΛΙΑ