• Portraits.gr

    Συνέντευξη Νίκη Κεραμέως: Είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου


    Με ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων σταθερά πάνω από 100, η εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας αλλάζει κάθε μέρα και δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί ποια μέτρα θα ληφθούν το επόμενο διάστημα και αν τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτέμβρη.

    Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε στο #portraitsgr στο πλαίσιο του αφιερώματος στις γυναίκες ομιλήτριες του Delphi Forum και τόνισε, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι «να αντλήσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την Παιδεία μας από τη δυσκολότερη κρίση που διήνυσε η χώρα τα τελευταία χρόνια και να επενδύσουμε στην ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης, τόσο σε ζητήματα εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και ουσιαστικού εκπαιδευτικού έργου. Επενδύουμε σε τεχνολογικό εξοπλισμό και πληροφοριακά συστήματα, καλλιεργούμε περαιτέρω τις ψηφιακές δεξιότητες, είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο».

    Η Νίκη Κεραμέως μια από τις πολύ λίγες γυναίκες υπουργούς της κυβέρνησης, σημειώνει επίσης ότι δεν έχει αισθανθεί το φύλο ως εμπόδιο στην επαγγελματική της εξέλιξη, παρά τις αντικειμενικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες δεδομένων των πολλαπλών ρόλων και των ποικίλων καθηκόντων στα οποία καλούνται να αντεπεξέλθουν σε κάθε έναν από αυτούς. Επισημαίνει όμως ότι μια γυναίκα πολιτικός χρειάζεται αφ’ ενός να καταρρίψει παρωχημένα στερεότυπα που εξακολουθούν σε κάποιο βαθμό να υφίστανται, αφ’ ετέρου να υπερκεράσει αντικειμενικές δυσκολίες, καταφέρνοντας να συνδυάσει τους πολλαπλούς της ρόλους: μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας, πολιτικός.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ