• Portraits.gr

    Miuccia Prada: H γυναίκα που έκανε την Prada το κορυφαίο brand name του κόσμου

    • Στεφανία Παπαδημητρίου


    Prada. Μια εταιρεία που έχει γίνει συνώνυμο της κομψότητας, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολυτέλεια. Ένας οίκος μόδας που πολλοί έχουν αγαπήσει κι άλλοι τόσοι ελπίζουν να ντυθούν με δημιουργίες του. Ένας κολοσσός που χρωστάει την επιτυχία του σε μία γυναίκα.

    Η ιστορία του ξεκίνησε το 1913 από δύο αδέλφια, το Mario και το Martino Prada. Άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στο Μιλάνο, στην Galleria Vittorio Emmanuele και πουλούσαν μόνο δερμάτινα είδη. Δεν άργησαν να γίνουν οι επίσημοι προμηθευτές της βασιλικής οικογένειας της Σαβοΐας, με τα προϊόντα τους να γίνονται διάσημα. Το λογότυπό τους έγινε ένα με την αριστοκρατία.

    Η εταιρεία τους απέκτησε δύναμη, βγήκε ισχυρή από δύο Παγκοσμίους Πολέμους, άντεξε την αποχώρηση του Martino και, όταν ήρθε η ώρα του Mario να συνταξιοδοτηθεί, στήριξε τις ελπίδες του στο γιο του. Αποκλήρωσε, μάλιστα, την κόρη του, Luisa, καθώς πίστευε ότι η θέση της γυναίκας βρισκόταν στο σπίτι. Οι επιχειρήσεις, ήταν ανδρική υπόθεση. Κι όμως, λίγο πριν το θάνατό του, εκείνη ήταν που πήρε τη θέση του – ο αδελφός της δεν άντεξε το βάρος κι αποσύρθηκε.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ