• Πολιτισμός

    Τι θα δει το κοινό στην τριήμερη έκθεση της δημοπρασίας του Οίκου ΒΕΡΓΟΣ

    Παρθένης, Φαέθων


    Πλησιάζει η κλασική τριήμερη έκθεση που οργανώνει ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ με αντιπροσωπευτικά αριστουργήματα της νεοελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής καθώς και και με σπάνια αντικείμενα φιλελληνικού ενδιαφέροντος. Προετοιμάζει τους συλλέκτες για τη μεγάλη δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής και Γλυπτικής, Ιστορικών και Φιλελληνικών Αντικειμένων που θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα, στο τέλος του μήνα.

    Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Οικογένεια

    Όπως κάθε χρόνο, η δημοπρασία θα δομηθεί σε δύο ενότητας. Στο πρώτο της μέρος παρουσιάζονται έργα από τις βασικές υπογραφές της νεοελληνικής τέχνης: Διαμαντόπουλος, Γαΐτης, Τάκης, Παύλος (Διονυσόπουλος), Ακριθάκης, Ζογγόπουλος, Μόραλης, Μποστ, Φασιανός, Τσόκλης, Μυταράς, Παρθένης, Χαλεπάς μεταξύ πολλών άλλων. Την πλειάδα των σύγχρονων δημιουργών συμπληρώνει η ομάδων των πιο επιφανών δημιουργών της κλασικής ελληνικής τέχνης: Βολανάκης, Μαλέας, Παπαλουκάς, Λύτρας, Κόντογλου.

    Γιάννης Γαϊτης

     Στο δεύτερο μέρος της δημοπρασίας παρελαύνει ο πλούτος ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η ευρεία συλλογή εξαιρετικά σπάνιων αντικειμένων που απευθύνεται ειδικά σε συλλέκτες φιλελληνικών αντικειμένων αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στην ελληνική ιστορία λόγω ανανεωμένου εθνικού πνεύματος εν όψει της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ανάμεσα σε αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα, ξεχωρίζει το ασημένιο τάσι του Μαυροκορδάτου (1715-1730) με τιμή εκτίμησης € 12.000-14.000 αλλά και η Προσωπογραφία Μαρίνου Βέγια φιλοτεχνημένη από τον Διονύσιο Βέγια με τιμή εκτίμησης € 10.000-15.000.

    Ασημένιο τάσι Ν. Μαυροκορδάτου

    Η περίοδος ανανέωσης που διανύει ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ αποδεικνύεται και από τη μεταφορά του στον ψηφιακό κόσμο με τη δημιουργία πλήρους ιστοσελίδας, www.vergosauctions.com. με ευκολία στη χρήση και στην πρόσβαση πληροφοριών για κάθε έργο, τις αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να πουλήσει ή/και να αγοράσει ένα αντικείμενο, αλλά και με κρίσιμα νέα από την ελληνική και παγκόσμια σκηνή της τέχνης. Σύντομα, η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί με μόνιμο πωλητήριο έργων, on line δημοπρασίες και δυνατότητα online συμμετοχής στις φυσικές δημοπρασίες.

    Διονύσιος Βέγιας, Προσωπογραφία Μαρίνου Βέγια

    Πληροφορίες

    Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ

    Δημοπρασία: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.30 μμ.

    Έκθεση: Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ

    21-23 Σεπτεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ