• Πολιτισμός

    Γιάννης Αμοργιανός: Συναίσθημα και Πολιτισμός στο Ζάππειο

    Γιάννης Αμοργιανός: Συναίσθημα και Πολιτισμός στο Ζάππειο

    Γιάννης Αμοργιανός: Συναίσθημα και Πολιτισμός στο Ζάππειο


    Στην έκθεση Συναίσθημα και Πολιτισμός στο Ζάππειο παρουσιάζει νέα έργα ο γνωστός ζωγράφος και γλύπτης της ομογένειας Γιάννης Αμοργιανός. Στα εγκαίνια της έκθεσής του θα βραβευτεί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Επίσης, ο πρόεδρος του Ιστορικού Συλλόγου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς. Αμφότεροι για την κοινωνική και πολιτιστική τους προσφορά.

    Ο ίδιος ο δημιουργός υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του χορηγός και υποστηρικτής πολλών κοινωφελών σωματείων. Η αγαθοεργία του έχει αναγνωριστεί στην ομογένεια της Αμερικής καθώς και σε άλλες χώρες. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίσταση, ο Γιάννης Αμοργιανός θα προσφέρει τα έσοδα από την έκθεση στο Ζάππειο στο Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή».

    Ο Γιάννης Αμοργιανός υπήρξε σπουδαστής ζωγραφικής, γλυπτικής και κοσμήματος στην Αργεντινή και στις ΗΠΑ. Γεννήθηκε στον Πειραιά και μετοίκισε στη Νέα Υόρκη το 1970. Οι καλλιτεχνικές του αναζητήσεις τον μετέφεραν στην Ισπανία, τη διάσημη χώρα για το φως, τα λουλούδια και τη διάχυτη αγάπη. Εκεί έζησε τρία από τα πρώτα νεανικά του χρόνια. Η ζωγραφική του

    Επιστροφή στη Νέα Υόρκη και σύντομα νέα αναχώρηση για την Αργεντινή, όπου έζησε πέντε χρόνια. Εκεί δημιούργησε δική του γκαλερί με τίτλο Τα Νησιά. Οργάνωσε περισσότερες εκθέσεις στη Βενεζουέλα, στην Ουρουγουάη, στο Σάντο Ντομίνγκο, στο Πουέρτο Ρίκο. Αλλά έφτασε και ως τη Νέα Υόρκη όπου έστησε ακόμη μία γκαλερί διατηρώντας τη επί μία δεκαετία, στη διάσημη Μάντισον Άβενιου.

    Ο ζωγράφος, έργο του οποίου κάποτε αγόρασε η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, δεν έπαψε ποτέ να ζωγραφίζει. Χρώματα, ζώα, αντανακλάσεις φωτός μέσα σε άπλετη διάθεση ρομαντισμού.

    Πληροφορίες:

    Γιάννης Αμοργιανός
    Συναίσθημα και Πολιτισμός
    Ζάππειο Μέγαρο
    Εγκαίνια: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου ώρα 19:30
    Διάρκεια έκθεσης: Ως τις 21 Σεπτεμβρίου
    Ώρες λειτουργίας: 11:00-22:00 καθημερινώς



    ΣΧΟΛΙΑ