• Κοινωνία

    Εξώδικη διαμαρτυρία της προέδρου του Ζαππείου Μεγάρου κ. Χρυσάνθης Βαγενά – Η απάντηση μας

    • NewsRoom
    Ζάππειο Μέγαρο

    Χρυσάνθη Βαγενά, πρόεδρος Ζάππειο Μέγαρο


    Εξώδικη διαμαρτυρία με αφορμή δημοσίευμα του mononews.gr με τίτλο “Η μυστική συμφωνία Διαμαντίδη – Ολλανδών για την Ελλάκτωρ και μια ωραία ιστορία για την Συριζαία, τον υπουργό Βεσυρόπουλο, το Ζάππειο και τους μπάφους” έστειλε στο mononews.gr η πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κ. Χρυσάνθη Βαγενά.

    Στην εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    1. Του ν.π.δ.δ. με επωνυμία «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ» (Ε.Ο.Κ.) με ΑΦΜ 090002420, που εδρεύει στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο) και εκπροσωπείται νόμιμα από το Διοικητικό του Συμβούλιο και

    2. Της Χρυσάνθης Βαγενά, ατομικά και ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ., κατοίκου Αθηνών (Ζάππειο Μέγαρο)

    ΠΡΟΣ

    Την εταιρία με επωνυμία «Monocle Media Lab – Mononews IKE » και διακριτικό τίτλο «mononews.gr», που εδρεύει στην Αθήνα

    Κοινοποιούμενη: Στον Υπουργό των Οικονομικών, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

    Α. Σε σχέση με τα ερωτήματα σας που αφορούν στη διαχείριση του Ζαππείου.

    1. Πριν ακόμα και από την παράδοση του μισθωμένου χώρου της «Αίγλης» το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ. είχε προβεί σε κάθε νόμιμη διαδικασία για τον καταλογισμό των οφειλομένων από τη μισθώτρια εταιρεία, αποστέλλοντας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών πέντε χρηματικούς καταλόγους προς βεβαίωση σε βάρος της, έτσι ώστε να καθίσταται σαφές ότι το Διοικητικό Συμβούλιο μεριμνά μέσα στα όρια της νομιμότητας για την είσπραξή των οφειλομένων.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι πριν από αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποστείλει στη μισθώτρια εταιρεία οκτώ εξώδικες δηλώσεις για την καταβολή των οφειλών της.

    1. Όπως οφείλατε να γνωρίζετε το Διοικητικό Συμβούλιο παρέλαβε το μισθωμένο χώρο από την μισθώτρια εταιρεία με όλον τον πρόσθετο εξοπλισμό {γεννήτριες, υποσταθμούς μέσης και χαμηλής τάσης, διαιρούμενο κλιματισμό, τρία ασανσέρ] και χωρίς να υπάρξει οποιοσδήποτε συμψηφισμός για τα παραπάνω.

    Η μισθώτρια εταιρεία δεν προέβη σε αφαιρέσεις από το κτίριο, πλην της απόσπασης των κινητών ιδιοκτησίας της ( ανοξείδωτοι πάγκοι, μηχανήματα εστίασης κλπ], ενώ από την πλευρά μας εφαρμόσαμε την υπ' αριθμ. 348398/15.11.2015 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και σ' εκτέλεσή της αφαιρέσαμε τις εξωτερικές εξέδρες, για να παραδώσουμε το χώρο στους Αθηναίους για περίπατο.

    1. Η ανανέωση της μίσθωσης της «ΑΙΓΛΗΣ» δεν ήταν δυνατή, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 119/2020 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ., την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να ακολουθήσει. Η εκκίνηση νέας διαδικασίας πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση της «ΑΙΓΛΗΣ» δεν μπορεί να γίνει, εάν δεν τακτοποιηθούν ορισμένες αυθαίρετες κατασκευές. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, κατόπιν εντατικών ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς και με την επικείμενη έκδοση από τη Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων της σχετικής άδειας για την έναρξη των εργασιών προσαρμογής των όψεων της «ΑΙΓΛΗΣ», σε εκτέλεση γνωμοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού ολοκληρώνεται και η τελευταία εκκρεμότητα.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών θα ξεκινήσει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση της. 0 χώρος της ΑΙΓΛΗΣ είναι περιφραγμένος, τα συστήματα ασφαλείας και πυρανίχνευσης έχουν ενισχυθεί και αναβαθμιστεί και επιτηρείται σε εικοσιτετράωρη βάση.

    1. Η τήρηση της νομιμότητας δεν συνιστά αναίτια απόκρουση μιας πρότασης από την εταιρεία «Σπέντζος Φιλμ» για περιστασιακή πεντάμηνη μίσθωση του κινηματογράφου «ΑΙΓΛΗ», καθώς όπως οφείλατε να έχετε πληροφορηθεί, η εκμίσθωση του κινηματογράφου, που είναι διατηρητέο ιστορικό μνημείο, δεν είναι δυνατή λόγω του ενιαίου και αδιαιρέτου κτιριακού συγκροτήματος «ΑΙΓΛΗ» και δεν μπορεί να αποσπαστεί, σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση 119/2020 του Ν.Σ.Κ., αλλά και την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Ε.Ο.Κ, που υποβλήθηκε, όταν το θέμα ετέθη προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο την 30.03.2021.
    2. Ουδέποτε επιτρέψαμε στο μισθωτή του κυλικείου «Φωκιανός» να ανοίξει δίοδο προς τον κήπο του Ζαππείου, ή να καταπατήσει χώρο του. Από τις 29 Μαρτίου 2021 η Ε.Ο.Κ. έχουσα την κυριότητα επί του ακινήτου του Γυμναστηρίου, με παραχώρηση της διαχείρισης αυτού στο Υπουργείο Παιδείας, επέδωσε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας-πρόσκληση προς τη μισθώτρια του κυλικείου, κοινοποιηθείσα στο Υπουργείο Παιδείας και στον εκμισθωτή του Φωκιανού (ΕΓΑ ΦΩΚΙΑΝΟΣ), διαμαρτυρόμενη για τη διατάραξη της νομής του κήπου, ο οποίος ανήκει στην κυριότητα της Ε.Ο.Κ. Μετά ταύτα καθ' ύλην αρμόδιο για την επίλυση του θέματος είναι το Υπ. Παιδείας, το οποίο και ανέλαβε να το επιλύσει έχοντας τη διοικητική εποπτεία επί του Γυμναστηρίου.
    3. Όσον αφορά τη μίσθωση του καταστήματος « Όασις» αυτή έχει λήξει από τον Μάιο 2016, ενώ η μισθώτρια κατά παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων, προέβη σε αυθαίρετες κατασκευές στο ισόγειο του μισθίου και στον περιβάλλοντα χώρο, όπως προκύπτει από τις με ημερομηνία Μάίου 2016 και Απριλίου 2021 εκθέσεις ελέγχου αυτοψίας της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπ. Οικονομικών. Παρόλα αυτά το Διοικητικό συμβούλιο έχει προστρέξει στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να βρεθεί η προσφορότερη λύση για το ΖΑΠΠΕΙΟ. Όσον αφορά τα φορολογικά ζητήματα που αναφέρετε, αυτά αποτελούν αρμοδιότητα της ΑΑΔΕ, τις οδηγίες της οποίας υποχρεούμαστε να ακολουθούμε.

     

    1. Η αυθαίρετη και εν αγνοία της Ε.Ο.Κ. ενέργεια ενός παρκαδόρου να ζητήσει αμοιβή για παρκάρισμα αυτοκινήτου ενός οδηγού που επισκέφθηκε την παιδική χαρά του Ζάππειου διεκόπη, αμέσως μετά μάλιστα και την παρέμβαση της ΕΛΑΣ. Ο παρκαδόρος εκδιώχθηκε άμεσα από το χώρο και ουδέποτε επανεμφανίστηκε, οπότε και κανένα άλλο περιστατικό δεν παρουσιάστηκε, έτσι ώστε να μην ευσταθεί ότι παρκαδόρος λυμαίνεται το χώρο.

     

    1. 0 ισχυρισμός σας ότι το Ζάππειο είναι γεμάτο ναρκωτικά, αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

    Η ΕΛΑΣ κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου έχει αναλάβει τη φύλαξη του Ζαππείου σε εικοσιτετράωρη βάση και ουδέποτε έχουμε πληροφορηθεί για περιστατικά διακίνησης ή χρήσης ναρκωτικών και «μπάφων», όπως παραπλανητικά αναφέρετε.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση εξήντα σύγχρονων καμερών, διακοσίων φωτιστικών λαμπών τύπου LED και σαράντα προβολέων στον κήπο του Ζαππείου για την επαρκή επίβλεψη και τον φωτισμό του κατά τη διάρκεια της νύκτας, έχει μεριμνήσει για το κλάδεμα των θάμνων και των μικρών δένδρων για μεγαλύτερη ορατότητα και ασφάλεια, ενώ η ΕΛΑΣ ασκεί καθημερινή επίβλεψη με δώδεκα αστυνομικούς χωρισμένους ανά τρεις σε κάθε ομάδα.

    Β. Σε σχέση με τα όσα ισχυρίζεστε για τη δεύτερη από εμάς.

    1. Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ. ουδεμία συγγενική έχω ή είχα στο παρελθόν με τον άγνωστο σ' εμένα, κατηγορούμενο τέως Υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως αναληθώς ισχυρίζεστε. Ο πρώην σύζυγός μου, με τον οποίο έχουμε διαζευχθεί πριν από 42 έτη, δεν έχει καμία συγγένεια με τον «γίγαντα» Παπαγγελόπουλο, και η απλή συνωνυμία δεν επιτρέπει κανένα συσχετισμό του προσώπου μου με αυτόν ή τις πρακτικές του.
    2. Η αναγνώριση των διοικητικών ικανοτήτων μου μετά από 45 χρόνια ενασχόλησης με την δημόσια διοίκηση δεν δικαιολογεί το χαρακτηρισμό μου ως «Συριζαία» επειδή τοποθετήθηκα ως πρόεδρος της Ε.Ο.Κ από την προηγούμενη κυβέρνηση κατόπιν επιλογής, ανάμεσα σε 28 υποψήφιους, βάσει του βιογραφικού μου και την τήρηση της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας.

     

    1. Ως εμπειρογνώμων Πρέσβης για θέματα Διοίκησης και Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών συνεργάστηκα με τον πρώην υπουργό κ. Κοτζιά σε θέματα που αφορούσαν την επίλυση ανθρωπιστικών ζητημάτων κυρίως του απόδημου ελληνισμού, όπως στρατολογικά, διπλές υπηκοότητες, φορολογικές απαλλαγές κλπ, καθώς επίσης και με θέματα εθιμοτυπίας και πρωτοκόλλου, όπως είχα ασχοληθεί επί δώδεκα χρόνια στο διπλωματικό γραφείο της Βουλής. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων εξέδωσε το σύγχρονο εγχειρίδιο Εθιμοτυπίας, I 1 ! έκδοση το 2012 και 2^ έκδοση το 2013 που έχω συγγράψει. Η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν με καθιστά ούτε τον πιο στενό άνθρωπο του κ. Κοτζιά, ούτε έναν από τους «βασικούς κρίκους του σταλινικού συστήματος» και «φανατική σταλινική» όπως με πρόθεση μείωσης της προσωπικότητάς μου ισχυρίζεστε, παρότι δεν με γνωρίζετε.

     

    1. Η επιλογή της διοίκησης της Ε.Ο.Κ ανήκει στη δικαιοδοσία του κ. Υπουργού Οικονομικών και η διατήρηση μετά τη λήξη της θητείας της αποτελεί σύννομη ενέργεια της εποπτεύουσας αρχής, μέχρι την έκδοση απόφασης περί διορισμού νέας. Η δεύτερη από εμάς δεν έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα επανατοποθετηθεί ως πρόεδρος της Ε.Ο.Κ και ότι έχει στηρίγματα από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως αναληθώς ισχυρίζεστε, και ότι δεν την «κουνάει κανένας» από τη θέση της.

    Ούτε βεβαίως ο Υπουργός κ. «Βεσυρόπουλος ή κάποιος άλλος άνθρωπος του ξεπληρώνει χάρες στον Παπαγγελόπουλο ή στον Κοτζιά εν αγνοία του Μεγάρου Μαξίμου», για να τοποθετηθώ εκ νέου στην προεδρία της Ε.Ο.Κ., όπως με συκοφαντική πρόθεση ισχυρίζεστε για το πρόσωπό μου.

    Γ. Αν είχατε κάνει τον κόπο να ζητήσετε τα πεπραγμένα και τον απολογισμό της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ. και διασταυρώνατε, όπως οφείλετε, με προσοχή τις πληροφορίες που κάποιος εσκεμμένα σας παρείχε, ή αν είχατε ζητήσει τις απόψεις της Ε.Ο.Κ. και της προέδρου της επί των θιγομένων ζητημάτων που αναπτύχθηκαν παραπάνω, εύκολα θα είχατε διαπιστώσει ότι η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάσατε στο κοινό σας. Η παράθεση ψευδών γεγονότων δεν συνάδει με την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης και εύλογα, κρίνοντας από το ύφος και το χρόνο δημοσίευσης του εν λόγω άρθρου, μπορεί να καταλήξει κανείς ότι σκοπός του δεν ήταν άλλος από τον επηρεασμό της απόφασης της εποπτεύουσας αρχής για την επιλογή της νέας διοίκησης της Ε.Ο.Κ. με προφανή βλάβη της διοίκησης της Ε.Ο.Κ. και της προέδρου της.

    Η απάντηση μας

    Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, το Ν.Π.Δ.Δ., του Ζαππείου, η Χρυσάνθη Βαγενά, ατομικά και ως πρόεδρος του, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.&Κ. διαμαρτύρονται για το δημοσίευμα της 28ης Απριλίου 2021 με τίτλο ” Η μυστική συμφωνία Διαμαντίδη-Ολλανδών για την Ελλάκτωρ, και μια ωραία ιστορία για την Συριζαία, τον υπουργό Βεσυρόπουλο, το Ζάππειο και τους μπάφους”,με εξώδικο κατά του mononews.gr , το οποίο κοινοποιούν και στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών.

    Με ένα μακροσκελέστατο εξώδικο μας καταγγέλει για ανακριβείς και ψευδείς ειδήσεις, αλλά χωρίς επίσημα έγγραφα για του λόγου το αληθές.

    Ωστόσο διαβάζοντας το εξώδικο και αντιπαραβάλοντας το με το άρθρο μας καταλήγει ο αναγνώστης στο συμπέρασμα ότι η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ επιβεβαιώνουν μέσω του κειμένου τους τα γεγονότα που καταγράψαμε στο άρθρο μας.

    Στόχος του mononews.gr και του άρθρου είναι η πληροφόρηση του κοινού, η προστασία της δημοκρατίας, ο σεβασμός του δημόσιου συμφέροντος, μέσω του ελέγχου των πράξεων όσων ασκούν δημόσια εξουσία.

    Σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν ήταν η προσβολή της τιμής και της υπόληψης της κας Βαγενά ή των μελών του ΔΣ.

    Η εμπλοκή δε του mononews σε διαμάχες για τη διεκδίκηση της διοίκησης του Ζαππείου, είναι ατυχέστατη, ούτε υποκρύπτει προτίμηση σε συγκεκριμένους υποψηφίους, ούτε προσπάθεια επηρεασμού του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου.

    Εξάλλου μέσω της απάντησής της η κα Βαγενά προσπαθεί η ίδια να επηρεάσει τον υπουργό, εξαίροντας το έργο της, παραθέτοντας διάφορες αποφάσεις και καταγράφοντας ότι η προσφορά της απερχόμενης διοίκησης στο κληροδότημα είναι σημαντική.

    Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι κάποιες κρίσεις μας για γεγονότα, ενείχαν το στοιχείο της υπερβολής και όχι της φαιδρότητας όπως παραθέτει,  ερμηνεύονται και αξιολογούνται διαφορετικά από τον κάθε πολίτη και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα αυτό, πολύ δε περισσότερο του δημοσιογράφου, ο οποίος δικαιούται και υποχρεούται να ασκεί έλεγχο και κριτική των γεγονότων του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού βίου, έχει αναμφίβολα δικαιολογημένο ενδιαφέρον και καθήκον να ελέγχει, αλλά ακόμα και να επικρίνει τις πράξεις ή παραλείψεις των ενασκούντων έργα δημοσίου ενδιαφέροντος.

    Δημόσιο συμφέρον είναι το ενδιαφέρον και καθήκον του δημοσιογράφου να ελέγχει διαρκώς, τόσο την δράση των υπηρεσιών της πολιτείας, όσο και τις πράξεις των ιδιωτών που διαχειρίζονται δημόσια ζητήματα, δημόσια θέματα και δημόσια περιουσία, ώστε να ενημερώνει στην συνέχεια την κοινή γνώμη, εκφράζοντας ελεύθερα τις κρίσεις και επικρίσεις του, επί του ελέγχου αυτού, διότι τέτοιου είδους δημόσια ζητήματα και πράξεις ή παραλείψεις οργάνων της πολιτείας, ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, αλλά και υποβοηθούν τις κατ’ εξοχήν αρμόδιες ελεγκτικές αλλά και δικαιοδοτικές αρχές προς έρευνα των σχετικών υποθέσεων – θεμάτων.

    Αξιοθαύμαστο και πρωτοφανές αποτελεί το γεγονός ότι το ΝΠΔΔ, εκφέρει άποψη και εμπλέκεται στις προσωπικές διασυνδέσεις της προέδρου του, με το εάν είναι ή δεν είναι συγγενής του Δ. Παπαγγελόπουλου, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης ή εάν η κα Βαγενά είναι  ή δεν είναι Συριζαία, στενή συνεργάτης του Ν. Κοτζιά, πρώην υπουργού Εξωτερικών. 

    Τα ΝΠΔΔ  ιδρύονται για την επίτευξη δημοσίων σκοπών  και είναι φορείς δημόσιας εξουσίας και όχι φορείς ατομικών δικαιωμάτων.

    Ειδικά όταν πρόκειται για το συγκεκριμένο Ν.Π.Δ.Δ. του Ζαππείου, που αφορά εθνικό κληροδότημα μεγάλης βαρύτητας και σπουδαιότητας αλλά και διεθνούς εμβέλειας και ουδέποτε στο παρελθόν δεν είχε αναμειχθεί σε προσωπικά ζητήματα μελών του, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό το ζήτημα εμπλοκής του σε εξώδικα για προσωπικούς λόγους από την πρόεδρο και τα μέλη.

    Διαπιστώνουμε άλλη μια αρρυθμία στο θέμα, υπογράφει το εξώδικο για το ΝΠΔΔ ιδιώτης δικηγόρος και όχι ο πάρεδρος νομικός σύμβουλος που ορίζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και εκ του νόμου εκπροσωπείται μόνο από αυτόν το ΝΠΔΔ.

    Δεν αναφέρεται βάσει ποιας απόφασης του ΔΣ απεστάλη το εξώδικο και ποια μέλη του ΔΣ υπογράφουν το εξώδικο, γιατί δεν αναφέρονται ρητά.

    Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο διορισμός των μελών των ΔΣ των ΝΠΔΔ γίνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

    Επομένως είναι πρακτική των εκάστοτε υπουργών να τοποθετούν ανθρώπους του περιβάλλοντος τους σε εποπτευόμενες από τους ίδιους θέσεις.

    Με την ίδια πρακτική διορίσθηκαν η κα Βαγενά και τα υπόλοιπα μέλη στο ΔΣ του Ζαππείου, τον Νοέμβριο του 2018.

    Ο διορισμός τους φέρει τις υπογραφές του Γιάννη Δραγασάκη, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργού Οικονομικών & Ανάπτυξης καθώς και της Κατερίνας Παπανάτσιου, αρμοδίας υφυπουργού.

    Εύλογο να αναρωτηθεί κανείς γιατί τώρα διαμαρτύρεται η κα Βαγενά για το χαρακτηρισμό ως Συριζαία και όχι στο παρελθόν, όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σάιτ την καταγράφει https://www.zarpanews.gr/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/

    με τίτλο “Σύριζα και ανελ διόρισαν τα δικά τους παιδιά”; αναφέρεται το όνομά της μαζί με του εξάδερφου του Αλέξη Τσίπρα,  Γεωργίου Τσίπρα, ότι προσελήφθησαν στο γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά;

    Ή όταν https://m.tribune.gr/blog/news/article/217212/i-alithies-gia-ti-mi-paralavi-tis-listas-borgians-pou-kanoun-oti-agnooun.html

    ” Ως ειδικοί σύμβουλοι απασχολούνται η κα Χρυσάνθη Βαγενά , που έχει αναλάβει την επίβλεψη του ιδιαίτερου γραφείου υπουργού”;

    Ή σε άλλο με τίτλο “Βιομηχανία μετακλητών από υπουργούς”

    https://www.parapolitika.gr/politiki/article/198224/biomixania-metakliton-apo-tous-upourgous/ δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένη;

    Γιατί σήμερα, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας,  ενώ διορίστηκε τον Νοέμβριο του 2018, με υπογραφή Γιάννη Δραγασάκη και Κατερίνας Παπανάτσιου, στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων,  με την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών στις 20/10/18, αποποιείται κάθε σχέση της με το ΣΥΡΙΖΑ;

    Η συμπεριφορά αυτή μας παραπέμπει στο “πριν αλέκτωρ λαλήσει…”, όπως ο Πέτρος απαρνήθηκε τον Ιησού…

    Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που τώρα επιλέγει να αποποιηθεί τη στενή συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά,  ενώ διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του, σύμφωνα και με επίσημο έγγραφο ( βλέπε παρακάτω) του Υπουργείου Εξωτερικών αναρτημένο στη Διαύγεια που αναφέρει

    “Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 1.280,00 ΕΥΡΩ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ειδικός Φορέας 09-610 K.A.E.0717 οικονομικού έτους 2018, για την πληρωμή Υ/Μ κας. Χρυσάνθης Βαγενά, Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών, στο Μιλάνο από 02/02 έως 05/02/2018.”

    Αλλά η στενή συνεργασία με τον Υπουργό Εξωτερικών προκύπτει και από σωρεία άλλων εγγράφων πάλι αναρτημένων στη Διαύγεια που αφορούν:

    «Συγκρότηση συνεργείου απογευματινών, νυχτερινών, Κυριακων & εξαιρέσιμων ωρών εργασίας υπαλλήλων στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Υπουργού Εξωτερικών»

    με ημερομηνίες 13/12/2016 -31/12/2016, όπου φαίνεται να έχει αποφασισθεί να συμπεριληφθεί στο συνεργείο υπερωριακής εργασίας κατά τις απογευματινές, νυχτερινές, Κυριακές και εξαιρέσιμες ώρες για το Πολιτικό Γραφείο κ. Υπουργού Εξωτερικών και μάλιστα πληρωνόταν πέραν του ωραρίου της 32 ώρες υπερωρίες, 16 ώρες νυχτερινές, 12 ώρες Κυριακές και εξαιρέσιμες, με λίγα λόγια οι υπερωρίες της ήταν περίπου  το ήμισυ της εργασίας της.

    Καθώς επίσης και για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Οκτώβριο , Δεκέμβριο του 2017

    Για το 2018 μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Μάιο.

    Άραγε  η επιπλέον δουλειά που έπρεπε να γίνει για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρόσθετης έκτακτης εργασίας να αφορούσε την προετοιμασία της Συνθήκης των Πρεσπών, η οποία υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018;

    Ο διορισμός στην ΕΟΚ είναι πολιτική απόφαση γιατί σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδιακασία διορίζεται πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλη του ΔΣ από τον υπουργό Οικονομικών, από μια λίστα 20 προσώπων που δίδονται στον υπουργό από την Διεύθυνση Κληροδοτημάτων.

    Επομένως το επιχείρημα ότι επιλέχθηκε η κα Βαγενά βάσει του βιογραφικού της δεν ισχύει, γιατί δεν προβλέπει ο νόμος για το διορισμό των μελών του ΔΣ διαδικασία ΑΣΕΠ.

    Εξάλλου η κα Βαγενά από την αρχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δεσπόζουσες θέσεις, είτε ως διευθύντρια του Ιδιαίτερου ΓΡΑΦΕΙΟΥ του Υπουργού́ Εξωτερικών, ( βλέπε έγγραφο διαύγειας) είτε με την αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών, ως πρόεδρος του Ζαππείου.

    Ας σημειωθεί ότι άλλαξε και ο νόμος, μειώνοντας τη θητεία κλπ,  ώστε να διευκολυνθεί ο διορισμός, όπως αναφέρει παλιό μέλος της τότε διοίκησης του Ζαππείου, ο πρόεδρος της οποίας προσέφυγε στο ΣΤΕ  κατά του νόμου.

    Το αν είναι συγγενής ή όχι του Δ.Παπαγγελόπουλου ας το αποδείξει η ίδια με έγγραφα.

    Η ίδια με το εξώδικό της δέχεται τα πραγματικά περιστατικά της ξενοίκιαστης Αίγλης, του χρέους, του 5 μηνου που μεσολάβησε μέχρι να παραδοθούν  τα κλειδιά από την πρώην μισθώτρια,  την παρουσία του παράνομου παρκαδόρου, την καταπάτηση του Φωκιανού, την  απόπειρα απομάκρυνσης της Όασις, την απόρριψη μίσθωσης του σινεμά από την Σπέντζος Φιλμς.

    Οι απαντήσεις της ας κριθούν από τους αναγνώστες και τον αρμόδιο υπουργό.

    Εμείς εξακολουθούμε να θέτουμε ερωτήματα, μετά και την παραδοχή εκ μέρους της του χρέους της μισθώτριας εταιρείας της Αίγλης προς το Ζάππειο, εάν είναι επαρκής τρόπος διασφάλισης ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου η αποστολή μόνο εξωδίκων και βεβαίωσης του χρέους στην Εφορία, με την αποχώρηση του μισθωτή, όταν μάλιστα είχε λήξει η σύμβαση της Αίγλης από το 2016, ( με τις νόμιμες παρατάσεις) πλήρωνε μειωμένα ποσά μισθωμάτων από την αρχή της θητείας της νυν διοίκησης.

    Προέβη σε κάποια κατάσχεση της περιουσίας, ή κάποιου τραπεζικού λογαριασμού της μισθώτριας εταιρείας συμφερόντων Κοντομηνά, προς διασφάλιση του χρέους των 500.000 ευρώ;

    Για την Όαση ισχυρίζεται η πρόεδρος ότι ο μισθωτής κατά παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων προέβη σε αυθαίρετες κατασκευές από το 2016. Ωστόσο αποφάσισε όψιμα, μετά από πέντε ολόκληρα έτη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των μελών που θα στελεχώσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής, να λάβει την ως άνω απόφαση και να εκκινήσει διαδικασίες απομάκρυνσής του μισθωτή, με τη δικαιολογία ότι δεν πληρώνει το 100% των μισθωμάτων προσπερνώντας τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και ενώ στο μεταξύ είχε καταβάλλει και το 100% των μισθωμάτων και ενώ είχε κοινοποιηθεί έγγραφο της ΑΑΔΕ σχετικά με τις ισχύουσες διατάξεις.

    Για τις αυθαίρετες κατασκευές έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν τακτοποιηθεί με τη συναίνεση, τη σύμφωνη γνώμη και την επίβλεψη παλαιότερης Διοίκησης της Επιτροπής, αφού εντάχθηκαν στις διατάξεις του ν. 4178/2013 και ενώ προκύπτει ρητά, βάσει της σύμβασης μίσθωσης, η παροχή εξουσιοδότησης προς το πρόσωπό του μισθωτή να προβεί σε όλες τις νόμιμες και απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση νόμιμης άδειας λειτουργίας.

    Και για τα υπόλοιπα απαντά η πρόεδρος και επιβεβαιώνει τα γεγονότα.

    Στο άρθρο μας καταγράψαμε απόψεις, σχόλια, γεγονότα που μας μετέφεραν περίοικοι, συμπολίτες μας, πρώην μέλη του ΔΣ, Ηπειρώτες, φιλέλληνες που αγαπούν και ανησυχούν για τη διαχείριση του Ζαππείου και διαπιστώνουν παρέκκλιση από τις βουλές του διαθέτη Ευαγγέλου Ζάππα αλλά και ζητούν την αντικατάστασή του ΔΣ.

    Δεν είναι δική μας δουλειά να ελέγξουμε αν η διοίκηση λειτουργεί βάσει της διαθήκης.

    Αυτή είναι δουλειά του εισαγγελέα, των ελεγκτικών μηχανισμών, των υπουργών, του Πρωθυπουργού.

    Δουλειά δική μας είναι να ενημερώνουμε και αυτό κάνουμε παραθέτοντας και το εξώδικό της κας Βαγενά στην κρίση των ενδιαφερομένων.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ