• Πολιτική

  Τσίπρας-Ζάεφ: Οργανώνουν Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Ειρήνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

  Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ

  Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ


  Διεθνή Διάσκεψη συνδιοργανώνεται στην Αθήνα από το “Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα” και το “Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ” με θέμα “Ειρήνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη”.

  Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Ιουνίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων (16/6/18) από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μέρος τέλεσης θα είναι το Ωδείο Αθηνών και θα περιλαμβάνει οκτώ πάνελ συζήτησης.

  Ειδικότερα, δύο θεματικές για τα Βαλκάνια, δύο για τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης, μία θεματική για την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, μία για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και δύο θα αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

  Θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον Βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, Διευθυντές Ινστιτούτων κ.α.

  Φιλοδοξία των δυο συνδιοργανωτών είναι η «Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» να λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, κάθε Ιούνιο, στην επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών και να αποτελεί μια σταθερή πρωτοβουλία για τη διαρκή υποστήριξη και την εφαρμογή της Συνθήκης.

  Στόχος είναι να δίνεται ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης απέναντι στον εθνικισμό που τόσο επικίνδυνος έχει αποδειχτεί στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

  Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα απονέμεται κάθε χρόνο ένα βραβείο Ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για τη προσφορά της στην Ειρήνη.

  Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον Ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για την πολύχρονη προσφορά του στην ειρήνη.

  Διαβάστε επίσης:

  Dynacom (Γιώργος Προκοπίου): Πούλησε το «Δημήτριος» με 47,5 εκατ. δολάρια

  Σλοβάκος λογοτέχνης ο 71χρονος που πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο

  IDEAL: Επιστροφή κεφαλαίου 0,2 ευρώ/μετοχή στους μετόχους – Στις 6 Ιουνίου η ΓΣ  ΣΧΟΛΙΑ