• Πολιτική

    Τουρκικά ΜΜΕ στήνουν σκηνικό για την επέτειο: Τούρκοι έβγαλαν πολεμικά πλοία και περιπολικό στα Ίμια

    • NewsRoom


    Σκηνικό έντασης στήνουν για πολλοστή φορά η Τουρκία και τα ΜΜΕ της χώρας λίγα 24ωρα πριν τη μαύρη επέτειο των Ιμίων, για την μεγάλη νύχτα της 30ής Ιανουαρίου 1996 όταν στα Ίμια έχασαν τη ζωή τους δύο Έλληνες στρατιώτες ενώ οι Τούρκοι είχαν ανέβει πάνω σε μια από τις νησίδες.

    Εφημερίδες όπως Hurriyet, Milliyet, Sabah και το CNN Turk αναφέρουν πως το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λαμβάνει μέτρα γύρω από τα Ίμια προκειμένου να αποτρέψει εκδηλώσεις των Ελλήνων στην περιοχή της βραχονησίδας στο πλαίσιο της επετείου.

    Η Sabah αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια, δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και “εκφοβίζουν” τους Έλληνες στρατιώτες».

     

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στέλνει πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων για αυτό τον σκοπό ενώ προσθέτουν πως χάριν στο φυλάκιο που έχει τοποθετηθεί στην νησίδα Τσαβούς οι Έλληνες δεν τολμούν να προσεγγίσουν.

    Αναφέροντας «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

    Πολλοί, μάλιστα, τηλεοπτικοί σταθμοί της γείτονας έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

    Η τουρκική πρόκληση έρχεται εξάλλου μόλις λίγες ώρες μετά το αυστηρό μήνυμα που απηύθυνε προς την Τουρκία ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή: «Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει στην συνέχεια πως: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένταση στη Βουλή «με το καλημέρα» για τον Ευ. Αποστολάκη: «Ξέρουμε πως έγινες υπουργός»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ η πρώτη συνάντηση του Αποστολάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χαμός στο Twitter για την φιέστα Καμμένου με τα Mirage, για την αποχώρηση του από τη καρέκλα!



    ΣΧΟΛΙΑ