• Κοινωνία

    Κύπρος: Σάλος με φερόμενο ως Ελληνοκύπριο μαθητή που κατέβασε τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα (video)

    • NewsRoom

    Τα Κατεχόμενα της Κύπρου


    «Αντάρτικο» περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, στα Κατεχόμενα της Κύπρου, όταν ένας μαθητής φέρεται να μπήκε σε δημοτικό σχολείο και να κατέβασε την τουρκική σημαία.

    Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό εξέφρασαν οι κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο, οι οποίες συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι, την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος μαθητής εισήλθε στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της τουρκοκρατούμενης κωμόπολης «Λύση» και, χωρίς να γίνει αντιληπτός, κατέβασε την τουρκική σημαία από τον ιστό.

    Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι η ημέρα εορτασμού της Παναγίας της Λύσης και φέτος τελέστηκε για πρώτη φορά από το 1974, Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας. Τότε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του CNN Turk, ο 16χρονος, που φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με τους συγχωριανούς του, προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια.

    Καθώς το Δημοτικό Σχολείο, που σήμερα φέρει το όνομα «Φαζίλ Κουτσιούκ» καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, οι κάμερες του χώρου εντόπισαν και κατέγραψαν τις κινήσεις του φερόμενου ως Ελληνοκύπριου μαθητή, που απεικονίζεται να εισέρχεται στον προαύλιο χώρο και να κατευθύνεται προς τον ιστό, απ’ όπου στη συνέχεια κατεβάζει την τουρκική σημαία, ενώ, λίγο αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα.

    Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν, επιπλέον, ότι, πριν κατεβάσει την τουρκική σημαία από την αυλή, πήρε και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από αίθουσα του σχολείου.

    Οι κατοχικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, πραγματοποιώντας έρευνα για το συμβάν και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του 16χρονου, με τα τουρκοκυπριακά και τουρκικά ΜΜΕ να δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα.

    Οι κατοχικές Αρχές επέτρεψαν, την περασμένη Κυριακή, σε πρόσφυγες κατοίκους της Λύσης, να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της κατεχόμενης κωμόπολης, που βρίσκεται 150 μέτρα από το Δημοτικό Σχολείο, που έλαβε μέρος το συμβάν.

    Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε συγκινητικό και ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Ο δήμαρχος της Λύσης, Ανδρέας Καουρής, χαρακτήρισε «μεμονωμένο» το περιστατικό με τον 16χρονο, το οποίο «δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιάσει την αγάπη των Λυσιωτών για τη γενέθλια γη».

    Δείτε το βίντεο που απεικονίζεται ο 16χρονος να ανεβαίνει στον ιστό και κατεβάζει την τουρκική σημαία:



    ΣΧΟΛΙΑ