• Διεθνής πολιτική

    Οργή και στα τουρκικά ΜΜΕ για το «χαστούκι Μπάιντεν»: «Απόφαση σκάνδαλο η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων»

    • NewsRoom
    ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τον προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Οργισμένη είναι η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ στην ιστορική κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει επισήμως την Γενοκτονία των Αρμενίων.

    Ο τουρκικός Τύπος, ο οποίος ανέμενε αυτή την εξέλιξη, υποδέχθηκε την δήλωση του Λευκού Οίκου χαρακτηρίζοντάς την «απόφαση – σκάνδαλο».

    «Απόφαση-σκάνδαλο από τις ΗΠΑ» γράφει η Σαμπάχ,  δημοσιεύοντας τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων. «Ο Μπάιντεν αποκαλεί «γενοκτονία» τα γεγονότα του 1915» αναφέρει ο τίτλος της  Χουριέτ,  ενώ η Γενί Σαφάκ αναφέρει πως «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «γενοκτονία των Αρμενίων» τα γεγονότα του 1915», προβάλλοντας την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    «Σκανδαλώδης δήλωση περί «γενοκτονίας»από τον Μπάιντεν» γράφει η Γενί Ακίτ, η οποία μάλιστα επιτίθεται κατά του Τζο Μπάιντεν, υπενθυμίζοντας πως οι προκάτοχοί του δεν είχαν τολμήσει να αναγνωρίσουν την Γενοκτονία.

    Από την πλευρά του το CNN Turk αναλύει το τι σημαίνει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως αποτελεί «όπλο» στα χέρια της αρμένικης διασποράς στη Αμερική και όχι μόνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων: «Δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε να επαναληφθεί μια τέτοια θηριωδία»

    Οργισμένη αντίδραση από την Τουρκία – Αρνείται την Γενοκτονία των Αρμενίων

    Αρμενία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ: «Πολύ ισχυρό βήμα προς την ιστορική αλήθεια»



    ΣΧΟΛΙΑ