• Πολιτική

    Ένταση στη Βουλή «με το καλημέρα» για τον Ευ. Αποστολάκη: «Ξέρουμε πως έγινες υπουργός»

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Αποστολάκης

    Ευάγγελος Αποστολάκης


    Μια έντονη γεύση από τα πολιτικά πυρά της αντιπολίτευσης πήρε ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στην πρώτη του παρουσία στη Βουλή για τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Ο κ. Αποστολάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, δήλωσε πως «τα εναέρια, θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας προστατεύονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 μέρες το χρόνο και οποίος τα αμφισβητήσει, θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση». Πρόσθεσε δε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και χρειάζεται ενότητα και εθνική συνεννόηση.

    Ωστόσο στην ερώτησή του ο Δημήτρης Σταμάτης ζητούσε εξηγήσεις για τις διελεύσεις αεροσκαφών την ημέρα παράδοσης παραλαβής του υπουργείου άμυνας.  Ο κ. Σταμάτης εξαπέλυσε μάλιστα σφόδρα πυρά κατά του νέου Υπουργού Αμυνας, λέγοντας που γνωρίζει την σχέση του με τον κ. Καμμένο και γνωρίζει και τον τρόπο με τον οποίο έγινε υπουργός Αμυνας.

    Ο κ. Σταμάτης τον ρώτησε ακόμα με ποια ιδιότητα ο Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα Ιμια και πόσο στοίχισαν οι πτήσεις των αεροσκαφών την ημέρα της παράδοσης του υπουργείου άμυνας.

    Απαντώντας ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε πως στις τελετές που γίνονται στις ένοπλες δυνάμεις τιμώνται πάντα και τα δύο πρόσωπα, δηλαδή και ο τέως και ο νυν υπουργός, και πως ότι οι πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών κράτησαν λίγα λεπτά και ήταν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «τελετές γίνονται και θα γίνονται και στο μέλλον, διαρκεί αιώνες αυτή η παράδοση, προβλέπεται η διέλευση αεροσκαφών σε τέτοιες τελετές το κόστος πτήσης δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της πολεμικής αεροπορίας γιατί ήταν προγραμματισμένη δραστηριότητα. Το κόστος πτήσης προβλέπεται σε απόρρητο έγγραφο, εφόσον θέλετε να λάβετε γνώση ελάτε στο υπουργείο να σας το πω, λόγω του απορρήτου του εγγράφου δεν μπορώ να το καταθέσω στη Βουλή».

    Όσον αφορά την πτήση του Πάνου Καμμένου με στρατιωτικό ελικόπτερο στη θέση του συγκυβερνήτη ο κ. Αποστολάκης απάντησε απλά ότι ο κ. Καμμένος έχει άδεια πιλότου ελικοπτέρου και έχει την δυνατότητα να πετάει με ελικόπτερο!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στο Twitter για την φιέστα Καμμένου με τα Mirage, για την αποχώρηση του από τη καρέκλα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει την παράσταση ο Καμμένος: Πέταξε πάνω από τα Ίμια μετά την παραίτησή του



    ΣΧΟΛΙΑ