• Πολιτική

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Δεν έχουμε καμία πολυτέλεια αδράνειας

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Ενέργειας

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Ενέργειας


    Εξαιρετικά σημαντικά είναι τα διαφορετικά πεδία του υπουργείου Ενέργειας, σημείωσε ο νέος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια αδράνειας.

    “Η δουλειά που θα κάνουμε βασίζεται στο έργο που υλοποιήθηκε την προηγούμενη τετραετία και αφορά την πράσινη μετάβαση”, συμπλήρωσε.

    Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά:

    “Θα επιμείνω να τηρήσουμε με έμφαση πιστότητα το πρόγραμμα μας. Η χώρα στον τομέα του περιβάλλοντος και της ενέργειας αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση που βρίσκεται στην πρώτη της φάση και απαιτεί φιλόδοξες και απαιτητικές πολιτικές προσαρμογής και μετάβασης με πολλές προκλήσεις, καθώς συντελείται σε ένα περιβάλλον ασταθές και μεταβαλλόμενο.

    Το πρόγραμμα των επόμενων ετών προβλέπει ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με το 80% της ενέργειας από ΑΠΕ, προώθηση έρευνας υδρογονανθράκων, διασυνδέσεις φυσικού αερίου, αύξηση των σταθμών LNG, κλπ.

    Οι φιλόδοξοι στόχοι απαιτούν πολύ δουλειά και έχουμε μεγάλες προκλήσεις για να περάσουμε στο νέο τρόπο λειτουργίας της αγοράς ενέργειας και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας”

    “Οι πόλεις μας πρέπει να προετοιμαστούν για αυτήν κλιματική κρίση και τις τεχνολογικές αλλαγές”, σημείωσε τονίζοντας ότι “οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι ήδη εδώ και δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο”.

    Νίκος Ταγαράς: Tο στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε στην πράξη

    “Τιμή και ευθύνη είναι που επιστρέφω στο ίδιο γραφείο”, σημείωσε ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, αναφέροντας ότι η ομάδα του υπουργείου είναι μια καλή ομάδα που το στοίχημα πρέπει να το κερδίσει στην πράξη.

    “Να αφήσουμε το παρελθόν πίσω και να ανοίξουμε νέους δρόμους δημιουργίας για το μέλλον, να τελειώσουμε τις εκκρεμότητες και να ανοίξουμε ορίζοντες είναι το στοίχημα”, κατέληξε.

    Αλεξάνδρα Σδούκου: Μεγάλη μου τιμή και ευθύνη

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η Υφυπουργός, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να συνεχίσει να εργάζεται για την ενέργεια από τη θέση της Υφυπουργού.

    Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Παντελή Κάπρο τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, τονίζοντας ότι η δουλειά του ήταν έμπνευση όλα τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και στα στενά πλαίσια της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

    Σημείωσε, μιλώντας για τον κ. Σκυλακάκη, ότι έχει εκτιμήσει την μεθοδικότητα και επιμονή του στην επίτευξη των στόχων του και την επιτυχή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Λίγο πριν ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός κ. Παντελής Κάπρος, είχε παραδώσει ένα πρώτο κείμενο του ΕΣΕΚ στο νέο υπουργικό, λέγοντας του ότι η προθεσμία λήγει στις 30/6 και ένα κείμενο με τις εκκρεμότητες του υπουργείου.

    Σημείωσε ότι, το μήνα που πέρασε έγινε δουλειά σε επίπεδο προετοιμασίας και εκκρεμοτήτων, λύθηκαν κάποια προβλήματα, ενώ υπεγράφησαν και κάποιες υπουργικές αποφάσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση της Μαρέβας για την επανεκλογή του – «Πάντα περήφανοι για σένα»

    Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης με την σύζυγο και την κόρη του

    Χαράλαμπος Σημαντώνης (ΕΕΝΜΑ): Ικανοποίηση από την τοποθέτηση του Μ. Βαρβιτσιώτη



    ΣΧΟΛΙΑ