• Πολιτική

    Θεοχάρης σε Φάμελλο: Διατελέσατε Υπουργός Περιβάλλοντος, αλλά δεν μάθατε τις αρμοδιότητές σας

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης

    Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης


    Απέρριψε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τις επικρίσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου περί “ασυνεννοησίας” μεταξύ των Υπουργείων της Κυβέρνησης στη σύνταξη του νομοσχεδίου “Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις” που συζητείται στην Ολομέλεια.

    “Δεν υπήρξε καμία ασυνεννοησία στην σύνταξη του νομοσχεδίου” ανέφερε ο υφυπουργός και σημείωσε πως “άλλοι είναι οι σκοποί της διαφύλαξης και βέλτιστης αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για τον ελληνικό λαό και την οικονομία της χώρας, που κάνει αυτό το σχέδιο νόμου και άλλοι οι πολεοδομικοί και χωροταξικοί σκοποί που έχει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος”.

    Ο κ. Θεοχάρης, τόνισε πως “ο κ. Φάμελλος ήταν αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος “και εξ αυτού θα μπορούσε να ξέρει αυτό το διαχωρισμό και ποιες ήταν οι αρμοδιότητές που είχε. Αλλά κυβερνήσατε και δεν καταφέρατε να μάθετε ούτε τις αρμοδιότητες των Υπουργείων σας.

    Γι αυτό και ο ελληνικός λαός – και όχι για την τρικυμία που παρακολουθήσαμε στο Συνέδριό σας – σας τιμωρεί και σας κρατάει στην θέση της Αντιπολίτευσης, όχι της Αξιωματικής βέβαια”

    Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως “δεν υπάρχει ούτε μια διάταξη στο νομοσχέδιο αυτό που αλλάζει οποιαδήποτε υφιστάμενη χωροταξική ρύθμιση” και “δεν επηρεάζονται οι ζώνες του αιγιαλού και της παραλίας”.

    Αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 που έφερε νομοσχέδιο για τον αιγιαλό “γιατί δεν αλλάξατε τις διατάξεις ορισμού και δεν φέρατε και την Σύμβαση της Βαρκελώνης; Αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσετε”.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας για Τέμπη: Εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους

    Κασσελάκης: Χαμογελαστός δίπλα- δίπλα με Γεροβασίλη στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

    Βουλή: Σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του ν/σ για την αξιοποίηση παραθαλάσσιων περιοχών



    ΣΧΟΛΙΑ