• Πολιτική

    Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Είχαμε μια στρατηγική ήττα

    • NewsRoom
    Διονύσης Τεμπονέρας, Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

    Διονύσης Τεμπονέρας, Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


    Την θέση πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

    Με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1, το μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα θα πρέπει να πάει σε ένα συνέδριο που θα κάνει απολογισμό, αυτοκριτική και θα αποδώσει πολιτικές θέσεις, ταυτότητα και συγκεκριμένη φυσιογνωμία.

    Υπογράμμισε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε απλώς, έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα», γεγονός που απέδωσε την αδυναμία του κόμματος, από το 2012, να αποκτήσει ιδεολογική ενότητα και να γίνει -με όρους πολιτικής- μαζικό κόμμα.  Συμπλήρωσε δε πως πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες της εκλογικής ήττας στο εσωτερικό του κόμματος.

    Επανέλαβε πως έχει καταθέσει πρόταση για το πώς θα πρέπει να πορευτεί το κόμμα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και πως δεν θα συμμετάσχει σε εκλογή προέδρου από μια διαδικασία που δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Τεμπονέρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τάχθηκε υπέρ ενός διαρκούς συνεδρίου προκειμένου ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ «να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι μιας κλειστής γραφειοκρατίας μηχανισμών και συσχετισμών».

    Διαβάστε επίσης:

    Τον πρόεδρο του Σώματος Κωνσταντίνο Τασούλα εκλέγει σήμερα η νέα Βουλή

    Πρόβα ενόψει των προγραμματικών η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υγείας – Η νέα Γενική Γραμματεία

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αυξημένη κατά 19,8% η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ