• Πολιτική

    Πρόβα ενόψει των προγραμματικών η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υγείας – Η νέα Γενική Γραμματεία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Έτοιμο είναι το επιτελείο στην Αριστοτέλους, ενόψει της σημερινής πρωινής συνάντησης εργασίας του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στο Υπουργείο στις 10 το πρωί και η συνάντηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πρόβα, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Άλλωστε στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκονται τα ενημερωτικά σημειώματα, που ζήτησε από τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς, με τις προτάσεις τους ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, που ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή.

    Υπουργείο υψηλής προτεραιότητας

    Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που όλες αυτές τις μέρες ενημερώνεται ενδελεχώς για τα προβλήματα και για τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, αναμένεται να εκθέσει τις απόψεις του στον πρωθυπουργό, εμμένοντας στην ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η οπτική της αναπληρώτριας Υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία θα ασχολείται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

    Και μπορεί η κα Αγαπηδάκη να νόσησε με COVID-19 και να μην είχε φυσική παρουσία τις προηγούμενες μέρες, οπότε έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο και η τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο γνωρίζει πολλά από τα θέματα από την προηγούμενη θητεία της.

    Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες μας, έχει, ήδη, ετοιμάσει έναν φάκελο με λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο οργάνωσης των υπηρεσιών υγείας, το οποίο θα αναλύσει στη συνάντηση.

    Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αναμένεται να ορκιστεί σήμερα το απόγευμα, στις 16:15μμ στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό παρόντες, επίσης, θα είναι και οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

    Πρόβα ενόψει προγραμματικών δηλώσεων

    Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις δεν θα περιλαμβάνονται πολλές λεπτομέρειες για το κυβερνητικό έργο.

    Το ότι το νέο ΕΣΥ αποτελεί το προσωπικό του στοίχημα είναι γνωστό. Άλλωστε και το ότι μετά το Υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να πάει στο Υγείας, το αποδεικνύει.

    Η ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ με προσωπικό και οι λεπτομέρειες του νέου οδικού χάρτη για την Υγεία, με προτάσεις για την αντιμετώπιση των – γνωστών – προβλημάτων είναι ψηλά στην ατζέντα.

    Επίσης και η επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τους πολίτες.

    Η νέα Γενική Γραμματεία

    Στο Υγείας, όμως, αναμένονται κι άλλες αλλαγές.

    Η αναβάθμιση της κυρίας Αγαπηδάκη και του κυρίου Θεμιστοκλέους ουσιαστικά κατήργησε τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

    Με νέο Προεδρικό Διάταγμα, που υπεγράφη πριν από λίγες μέρες, προβλέπεται σύσταση νέας Γενικής Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού, με αντίστοιχη θέση Γενικού Γραμματέα.

    Στη νέα Γενική Γραμματεία αναμένεται να μεταφερθεί όλη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.

    Όσο για το ποιοι θα είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, συζητούνται πολλά ονόματα έμπειρων στελεχών, που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στις προκλήσεις το προηγούμενο διάστημα.

    Πολύ δυνατά «παίζει» το όνομα της διοικήτριας του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Όλγας Μπαλαούρα, καθώς και της Λίλιαν Βενετίας Βιλδιρίδη, που ξέρει καλά το φάρμακο και ήταν το «δεξί χέρι» της τέως αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Επίσκεψη την Τρίτη στο Υπουργείο Υγείας

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με σιδηρά πυγμή στο Υπουργείο Υγείας

    Μητσοτάκης: Ζήτημα χρόνου η επενδυτική βαθμίδα – Να χαράξουμε ένα μονοπάτι επαναπροσέγγισης στη συνάντηση με Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ