• Πολιτική

    Αλεξιάδης: Υπερασπίστηκε την εισαγγελική έρευνα στο γραφείο της Στουρνάρα


    Εκνευρισμός και ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ο Τρύφων Αλεξιάδης υπεραμύνθηκε του έργου των εισαγγελικών αρχών στο γραφείο της συζύγου του κ.Στουρνάρα την ίδια στιγμή κατά την οποία η κα. Φωτεινή Αραμπατζή αναρωτήθηκε κατά πόσον τυχαία μπορούν να θεωρηθούν τα τελευταία γεγονότα με πρωταγωνιστή τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γιάννη Στουρνάρα.

    Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Τρύφων Αλεξιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τις αιχμές της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κας Φωτεινή Αραμπατζή ότι η σχετική έρευνα άρχισε με Κυβερνητική εντολή, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

    “Διενεργήθηκαν και διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και των άλλων αρμόδιων υπουργείων χωρίς διακρίσεις και σε όλες τις κατευθύνσεις” δήλωσε ο κ.Αλεξιάδης απαντώντας στη βουλευτή κα Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία μίλησε για σκοπιμότητες σχετικά με τους ελέγχους των εισαγγελέων διαφθοράς, στα γραφεία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη.

    arabatzn
    Η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή

    “Είναι συμπτωματικά άραγε όσα συμβαίνουν, με το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενέκρινε τους “εκλεκτούς” της κυβέρνησής σας για τη νέα διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής; Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα μιλά για σκοπιμότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Αλεξιάδη.

    “Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πρέπει όλοι να την υπερασπιστούμε. Εσείς θέλετε να είναι ανεξάρτητη ή να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες που έχουν καταγγελθεί τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς ούτε φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μας κάνουν κριτική, όπως είχε γίνει επί ημερών σας, ούτε έχουμε τη λογική να χρησιμοποιούμε τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς”, υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

    Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση:

     

    “Την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον Ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες” των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

    Κύκλοι της Κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού.

    Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

    Καλούμε τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει.

    Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής.

    Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας.

    Ελπίζουμε, τέλος, οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/palies-amarties-kalite-na-plirosi-deutsche-bank/74713



    ΣΧΟΛΙΑ