• Πολιτική

    Στουρνάρας στην ΕΡΤ: Αν συνεχίσουμε έτσι, η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 2,4% με 2,5%

    • NewsRoom
    Γιάννης Στουρνάρας: Οι δύο προβληματισμοί του κεντρικού τραπεζίτη

    Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ


    Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, κόντρα στο δυσμενές διεθνές περιβάλλον, εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. «Αν συνεχίσουμε όπως έχει ξεκινήσει αυτή η κυβέρνηση θα βγει ο λογαριασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, στην Ελλάδα, «παρά την κάμψη στην παγκόσμια οικονομία και ενώ η Ευρωζώνη είναι σε κατηφόρα», «ανακάμπτουν οι επενδύσεις, το διαθέσιμο εισόδημα και η απασχόληση». Έχει σημασία, πάντως, να συνεχίσουμε την καλή σχέση με τους εταίρους μας και να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχεία, ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ. «Να διαπραγματευτούμε τα χαμηλότερα πλεονάσματα, αλλά πάντα με καλή σχέση με τους εταίρους».

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως η ΤτΕ περιμένει ότι η ανάπτυξη να κινηθεί στο 2,4% με 2,5%.

    Ο διοικητής της ΤτΕ μίλησε και για την διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως μετά τη «κωλοτούμπα» του 2015, την οποία χαρακτήρισε ορόσημο, «ακολούθησε συνετή δημοσιονομική πολιτική». Παραδέχθηκε ωστόσο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρήσει πολιτικό αντίπαλο και έτσι δεν είχαν τις σχέσεις που θα μπορούσαν να είχαν. «Δεν μπορείτε να διανοηθείτε πόση βοήθεια προσφέραμε το α΄ εξάμηνο για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

    Σχολιάζοντας την υπόθεση της Novartis, έκανε λόγο για μια «πολύ πρόχειρη και επιπόλαιη σκευωρία» ενώ πρόσθεσε πως δεν βλέπει κάποιο σκάνδαλο. «Έχω εμπιστοσύνη στη διαδικασία της Βουλής και στην ηγεσία της δικαιοσύνης».

    Για την υπόθεση της Novartis «να ρωτήσετε αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία», τόνισε. «Με ενδιαφέρει η αλήθεια και θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη».



    ΣΧΟΛΙΑ