• Πολιτική

    Έκτακτο! Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή για Novartis

    • NewsRoom
    Ολομέλεια


    Αποχώρησαν οι βουλευτές του κόμματος ΚΚΕ από τη συζήτηση και την ψηφοφορία που διενεργείται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο για το σκάνδαλο της Novartis στο οποίο φαίνονται να εμπλέκονται πολλά πολιτικά πρόσωπα κυβερνώντων και μη.

    «Μνημείο εκφυλισμού» το πόρισμα για τη Novartis που συνέταξαν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε διαδικασίες παρωδία και παιχνίδια εντυπωσιασμού δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

    “Το ΚΚΕ όπως έχει τονίσει δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδία για μεταξύ σας παιχνίδια εντυπωσιασμού. Συνεχίστε μόνοι σας. Το ΚΚΕ αποχωρεί από την ψηφοφορία” συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κλείνοντας την τοποθέτησή του και ενημερώνοντας για την αποχώρηση του κόμματος από την αίθουσα της Ολομέλειας.

    “Η πορεία της προανακριτικής επιτροπής και ο σύντομος βίος της θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία ως μνημείο εκφυλισμού» τόνισε κατά την εισαγωγή του για να προσθέσει «Ξεπεράστηκε κάθε όριο. Από την πρώτη στιγμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξαν να εξετάσουν την αρμοδιότητα και όχι την ουσία. Με πρόσχημα αστείους νομικούς λόγους και προφάσεις που επαναλαμβάνει και στο πόρισμα δεν έκανε καμία έρευνα δείχνοντας ότι θέλει μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια”.

    Ο κ. Κουτσούμπας ακόμη μία φορά διατύπωσε την πάγια θέση του ΚΚΕ για πλήρη και επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης με εξέταση όλων των εμπλεκομένων προσώπων και των προστατευόμενων μαρτύρων ενώ συνέχισε λέγοντας: “Από την πρώτη στιγμή είπαμε να ερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Η επιτροπή να κάνει ουσιαστική έρευνα και όχι διαδικαστική. Να συμπεριλάβει όλα τα αδικήματα» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει, “Αυτή η έρευνα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την εξέταση των ανώνυμων μαρτύρων. Να διερευνηθούν οι βαθύτερες αιτίες των σκανδάλου των φαρμάκων που βρίσκονται και στους σφοδρούς ανταγωνισμούς των εταιριών που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Είναι αφέλεια και πολιτική ανευθυνότητα να θεωρήσει κάποιος ότι η ανάδειξη του σκανδάλου δεν είχε σχέση με την ενόχληση των ΗΠΑ με την αύξηση των κερδών γερμανικών φαρμακοβιομηχάνων”

    Ασκώντας οξεία κριτική στην τακτική και την επιχειρηματολογία της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είπαν ότι η απιστία δήθεν είναι περιγεγραμμένη, πως δεν μπορούν να κάνουν έρευνα λόγω αναρμοδιότητας και δεν μπορούν να εξετάσουν τους μάρτυρες. Αυτά τα επιχειρήματα δεν πείθουν ούτε τα μικρά παιδία. Θέσαμε ότι η εξέταση όλων των αδικημάτων όχι μόνο δεν είναι απαγορευτική αλλά θα φωτίσει κι άλλες πλευρές . Η άρνηση της πλειοψηφίας να εξεταστεί ουσία υπόθεσης με επίκληση αναρμοδιότητας είναι προσχηματική και δεν διευκολύνει την δικαιοσύνη. Η πλήρης διερεύνηση από την επιτροπή με εξέταση όλων των μαρτύρων σε συνθήκες δημοσιότητας και διαφάνειας θα ήταν θετική. Όλα τα αλλά είναι φθηνές δικαιολογίες”.

    Τέλος, ο γγ του ΚΚΕ μίλησε για απόπειρα σχηματισμού τεχνητού πολιτικού δίπολου αφού τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική.

    “Είναι ψέματα ότι δεν θα εφαρμοστούν τα προ νομοθετημένα μέτρα” τόνισε σε άλλο σημείο.

    “Τα ματωμένα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί έως το 2060. ΔΝΤ και Κομισιόν δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για τα μέτρα φοροληστείας . Μεγάλη απάτη ότι η έξοδος στις αγορές φέρνει τέλος λιτότητας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Novartis: Σκληρό ροκ για την παρωδία της δικογραφίας-Μετωπική σύγκρουση αρχηγών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντ. Σαμαράς για υπόθεση Novartis: Επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο σκάνδαλο: Novartis και ΑΤ&Τ πλήρωσαν τον δικηγόρο του Τραμπ που εξαγόρασε την πορνοστάρ



    ΣΧΟΛΙΑ