• Πολιτική

    Στο Μαξίμου ο Παναγιωτόπουλος – Συνάντηση με Μητσοτάκη για τα εξοπλιστικά

    • NewsRoom

    Νίκος Παναγιωτόπουλος Πηγή: ΑΠΕ


    Στο Μαξίμου βρέθηκαν νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων στρατού, προκειμένου να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητήσουν το ζήτημα της ενίσχυσης των εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά παράλληλα έγινε αποτίμηση της κατάστασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Άλλωστε, η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα, έχει θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την ελληνική διπλωματία. Η Ελλάδα έχει στο πλευρό της ισχυρούς συμμάχους όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να λογικέψουν την Τουρκία, προτάσσοντας τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις ως μόνο μέσο επίλυσης των διαφορών.

    Ωστόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θωρακίσει και να εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο. Κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί, το ενδεχόμενο αγοράς μίας μοίρας γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, κάτι το οποίο συζήτησαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η υπουργός Άμυνας  Φλοράνς Παρλί πριν μερικές ημέρες. Επιπλέον συζήτησαν και για τη σύμβαση υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών Mirage με ανταλλακτικά, τον εκσυγχρονισμό των πυραύλων Exocet και θέματα που αφορούν στους πυραύλους μακρού πλήγματος Scalp.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε τονίσει την Τρίτη ότι όλες οι αποφάσεις αναφορικά με την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12-13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

    Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την πρέσβη της Ολλανδίας

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε, σήμερα, συνάντηση με την πρέσβη της Ολλανδίας κ. Στέλλα Ρόννερ – Κρούμπασιτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την πρέσβη της Ολλανδίας για τις εξελίξεις ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυρθούν το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων, καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος, και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

    Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν, επίσης, η περαιτέρω ενίσχυση αμοιβαίως επωφελούς διμερούς αμυντικής συνεργασίας καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google Newsγια την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ