• Business

    Folli Follie: Στη Βουλή η δικογραφία με τα email στα οποία γίνεται αναφορά σε Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Αραχωβίτη – Έρευνα για Μπαλαούρα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Στη Βουλή στέλνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη δικογραφία με τα email του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie στα οποία γίνεται αναφορά στα ονόματα των πρώην υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, καθώς και του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών στέλνει αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για τους 2 πρώην υπουργούς προκειμένου να διερευνηθεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών αν αν οι κ. Φλαμπουράρης και Χαρίτσης είχαν εμπλοκή σε προσπάθεια κουκουλώματος του οικονομικού σκανδάλου της Folli Follie.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό διαβιβαστικό ο αρμόδιος εισαγγελέας αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της 35ης ανακρίτριας κατ’ άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.

    Για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη, το όνομα του οποίου επίσης περιλαμβάνεται όπως και των δύο πρώην υπουργών στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας και του προφυλακισμένου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

    Αν γίνει δεκτό το αίτημα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να ερευνήσει εάν ο κ. Αραχωβίτης εμπλέκεται ως ως τυχόν συμμέτοχος σε πράξεις πρώην υπουργών και φυσικών προσώπων.

    Για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, που πλέον δεν έχει καμία ασυλία, ήδη έχει διαταχθεί και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

    Και τα 4 πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος του διευθυντή ασφαλείας που τους εμπλέκει.

    Παράλληλα, ο εισαγγελέας που έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες του κ.Μπαλαούρα, ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας.

    Στα email του τελευταίου τον Μάιο του 2018, τα πολιτικά πρόσωπα “φωτογραφίζονται” ως οι ισχυροί σύμμαχοι της εταιρείας και της οικογένειας των ιδρυτών της που, όπως φαίνεται, έψαχνε εναγωνίως τρόπους να κερδίσει Πολιτική κάλυψη για να καθυστερήσει ή να συσκοτίσει τις πρώτες έρευνες στα οικονομικά της Folli Follie.

    Η αναφορά στα email και του “προέδρου της Επιτροπής” είχε ως αποτέλεσμα να βγει από το αρχείο η έρευνα για τυχόν ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς.

    Πρόσφατα ο εισαγγελέας είχε αρχειοθετήσεις τη μήνυση ομολογιούχων της εταιρείας για ολιγωρία στον έρευνα της Επιτροπής.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχεται μεταρρύθμιση αιχμής για την Κεφαλαιαγορά μετά το σκάνδαλο της Folli Follie

    Σκάνδαλο Folli Follie: Η σύμβαση με τον ανιψιό στην Αγγλία εν αγνοία του ΔΣ και η συνεχής ενημέρωση Τζώρτζη

    Η (νέα) ώρα του εισαγγελέα για τη Folli Follie: «Εδώ ο πρόεδρος, εκεί ο πρόεδρος, που είναι ο πρόεδρος;”



    ΣΧΟΛΙΑ