• Business

  Σκάνδαλο Folli Follie: Τα ονόματα Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη αναφέρονται σε e-mail ως «ισχυροί σύμμαχοι»

  Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


  “Σεισμό” προκαλεί η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με στενό του συνεργάτη.

  Το Μάιο του 2018, μόλις λίγα 24ωρα μετά την παταγώδη αποκάλυψη του  Quintessential Capital Management (QCM) για τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie, ο γιος του ιδρυτή και τρόφιμος πλέον των φυλακών Τρικάλων, ψάχνει εναγωνίως ισχυρούς συμμάχους για να “παγώσει” την έρευνα στην εταιρεία.

  Στα e-mail που του έστελνε έμπιστος υπάλληλος της εταιρείας, γίνεται αναφορά σε επώνυμα που παραπέμπουν σε 2 τότε υπουργούς και άλλους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:  Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλαούρας, Αραχωβίτης.

  Για τον Χαρίτση γίνεται αναφορά ότι είναι υπουργός Ανάπτυξης.

  “Στηρίζουν εμπράκτως τον Όμιλο”, γράφει στον Τζώρτζη ο συνεργάτης του Ν.Σ. και σε άλλο e-mail μιλά για ισχυρούς συμμάχους.

  Τα email αποκάλυψε ο διαχειριστικός έλεγχος στη FFG της εταιρείας Price Water House Coopers.

  Η ενδιάμεση έκθεση της, που αριθμεί περισσότερες από 200 σελίδες βρίσκεται ήδη στα χέρια της 35ης ανακρίτριας.

  Ανάμεσα στα δεκάδες email υπαλλήλων της εταιρείας που εντοπίστηκαν από τις κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, βρίσκονται και αυτά του Ν.Σ. Προς το αφεντικό του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

  Από το περιεχόμενο των επίμαχων εγγράφων προκύπτει ότι:

  Δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ο ένας έγινε υπουργός λίγο αργότερα) φέρονται να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα πάντα με τον συνεργάτη του Τζώρτζη, για να επιτευχθεί είτε “πάγωμα” στην έρευνα για τα οικονομικά στοιχεία της Follie Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

  Στις 11 Μάϊου 2018 , σε ένα από τα επίμαχα e-mail ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. ενημερώνει τον Τζώρτζη:

  «Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον.

  Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα).

  Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

  Σε άλλο email του γράφει:

  «Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία.

  Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση.

  Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους.

  Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση.

  Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80)

  Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο.

  Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση.

  Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητας.

  Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

  Στις 29 Μάϊου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα , ο υπάλληλος υποστηρίζει ότι ο Μπαλαούρας τον ενημέρωσε μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ της Folli Follie. Μάλιστα του προωθεί και το email που φέρεται να του έστειλε ο κ. Μπαλαούρας με την τροπολογία.

  Νομικοί εκτιμούν ότι η ανακρίτρια θα διαβιβάσει άμεσα τη δικογραφία στον εισαγγελέα, λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα.

  Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα διαβιβάσει τα στοιχεία στη Βουλή για τους πρώην υπουργούς και εάν ο ίδιος κάνει αυτοτελή έρευνα για τους πρώην βουλευτές.

  Διαβάστε επίσης:

  Αποκλειστικό! Folli Follie: Δεσμεύτηκε και δεύτερη θαλαμηγός του Δημήτρη Κουτσολιούτσου με δικαστική απόφαση

  Αποκλειστικό! Folli Follie: Δύο νέες μηνύσεις κατά Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για απιστία με ζημία άνω των ‎€88 εκατ.

  Folli Follie: Με τι ποσοστά έδωσαν το «πράσινο φως» οι ομολογιούχοι στο σχέδιο εξυγίανσης – Πότε αναμένεται η υποβολή του αιτήματος στο Δικαστήριο  ΣΧΟΛΙΑ