• Πολιτική

    Στην Εύβοια μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον επίτροπο Στυλιανίδη

    • NewsRoom

    Από συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Χρήστο Στυλιανίδη


    Για την Εύβοια αναχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για την μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από τα ξημερώματα της Τρίτης παρθένο δάσος κοντά στα Ψαχνά, ενταγμένο στο σύστημα Natura.

    Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

    Συνάντηση με επίτροπο Στυλιανίδη

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστο Στυλιανίδη.

    Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο επίτροπο για τη συμβολή του και σημείωσε: «Θέλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση της ΕΕ να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, αλλά και για την προσπάθειά του για την συγκρότηση του μηχανισμού RescEU».

    Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και θα μας συνοδεύει, σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί έμπρακτα στις χώρες της Μεσογείου.

    Ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση με τον Χρήστο Στυλιανίδη εξέφρασε την πρόθεσή του να ηγηθεί προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU), να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές αλλαγές που χρειάζεται, για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

    Όπως τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, ο μόνιμος μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να επεμβαίνει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, η οποία θα βρίσκεται σε ανάγκη, κυρίως με μέσα αεροπυρόσβεσης, τα οποία θα πρέπει πια να τα αποκτήσουμε, να τα χρηματοδοτήσουμε και να τα διαχειριζόμαστε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

    Από την πλευρά του, ο Χρ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμβολή και τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια αναβάθμισης του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. «Εδώ και χρόνια, ήσουν κυριολεκτικά συμπαραστάτης, ακόμα και σε δύσκολες καμπές όπου υπήρξαν προβλήματα, η δική σου συμβουλή, η δική σου προσπάθεια με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες βοήθησε πάρα πολύ και θέλω να το πω δημοσίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης προς τον κ. Μητσοτάκη. 

    Επίσης, ο επίτροπος τόνισε πως «αυτό που έκανε εντύπωση στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών και αλλού» ήταν «ένας ειλικρινά πρωτόγνωρος συντονισμός» στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια.



    ΣΧΟΛΙΑ