Πολιτική

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παρουσιάζεται αύριο ο Πολάκης

  • NewsRoom
Πολάκης ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Με τον Παύλο Πολάκη κάνει… ντεμπούτο η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τη νέα περίοδο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει κληθεί την Τετάρτη να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με δυο δικογραφίες που έχουν σταλεί στην Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί αν θα αρθεί η ασυλία του και οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Η μία αφορά την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και η άλλη αφορά συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή. Οι υποθέσεις του κ. Πολάκη διαβιβάζονται σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του ζητά να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες υπουργών. Μάλιστα, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, καλεί την ΝΔ να καταθέσει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθεί μια δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμιση και να αποφύγει, έτσι, την παροχή εξηγήσεων στην τακτική δικαιοσύνη.

«Ζήτησα να σας κάνω μία δήλωση γιατί σήμερα στις 11:14 το πρωί αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η συγκρότηση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής. Στις 11:40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία που συνεπικουρεί την επιτροπή δεοντολογίας να παρουσιαστώ αύριο σε εισαγωγικά, να παρουσιαστώ αύριο στην πρώτη συνεδρίαση επιτροπής δεοντολογίας όπου θα κουβεντιάσει, λέει, η άρση ασυλίας μου για δύο μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία» ανέφερε ο κ. Πολάκης σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Η μία είναι του κυρίου Σταμάτη Πουλή του πρώην προέδρου και γνωστού μέλος της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση και η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκληση του κυρίου Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα σε συνομιλία που είχαμε τότε που διέγραψε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την τράπεζα της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Αυτό που θέλω να πω είναι τα εξής 2 πράγματα: Πρώτον, καλώς τα παιδιά. Δεύτερον, τους λέω ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη, είπε ο κ. Πολάκης.

«Για αυτό το λόγο αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα, θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής, για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

«Είναι η συνήθης διαδικασία η οποία πολλές φορές στέλνεται, ο εισαγγελέας, μόνον που ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα «αδικήματα» ήμουν υπουργός. Έτσι; Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. για αυτό λοιπόν επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, ανοιχτή διαδικασία βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση, βουλευτών δηλαδή, που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα έρθει ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα», κατέληξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.


ΣΧΟΛΙΑ