• First Top Stories

    Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη: Δεν θα επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί η συμφωνία είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έρθει στη Βουλή.

    Σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει την υποχρέωση να περάσει τη συμφωνία πριν  από τις εκλογές με πρόσκαιρα ωφελήματα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με στόχο το μικροκομματικό όφελος, αδιαφορώντας για την πορεία της χώρας.

    Στη σκληρή κριτική του προς την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο, συμπληρώνοντας ότι οι πολίτες πιστεύουν πως η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση. «Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα, ενώ οι πολίτες παρακολουθούν άναυδοι τα όσα κατήγγειλε για τον Νίκο Κοτζιά ο Πάνος Καμμένος» είπε και ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει τα πρακτικά του επίμαχου υπουργικού συμβουλίου.

    Σημείωσε ότι ο Π. Καμμένος συνεχίζει να στηρίζει τη κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν -όπως είπε- εκατέρωθεν γραμμάτια. «Πρόκειται για έναν συνδυασμό τυχοδιωκτισμού και αυθαιρεσίας» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

    Για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει άρον-άρον μια συνταγματική αλλαγή με πρόχειρες αναδιατυπώσεις, ώστε να ματαιώσει κάθε γνήσιο εκσυγχρονισμό του Συντάγματος για τα επόμενα 10 χρόνια. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο ίδιος εδώ και 12 χρόνια είχε ζητήσει την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δραπετεύσει κάνοντας το Σύνταγμα «εργαλείο αποπροσανατολισμού». «Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ξαφνικά τη συνταγματική αναθεώρηση εν μέσω του ηθικού και πολιτικού ναυαγίου της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πάει να δρομολογήσει τσάτρα-πάτρα μια συνταγματική αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής για να αποτρέψει κάθε μεγάλη θεσμική αλλαγή».

    Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως «δεν θα επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος».

    Με αφορμή την υπόθεση του Θριάσιου και της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο Κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για «κυβέρνηση σκανδάλων». «Όσο πλησιάζει το τέλος τους τόσο θα μαθαίνουμε και περισσότερα για τις σκοτεινές συναλλαγές τους» πρόσθεσε.

    Για την οικονομία τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, δεν καταφέρνει να προσελκύσει επενδύσεις και επιβαρύνει πολίτες και επιχειρήσεις με υπέρμετρη φορολογία. «Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει τη χώρα σε διαρκές Μνημόνιο και η κυβέρνηση παίζει ένα παιχνίδι επιδομάτων» πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Ξέρω πως θα βρούμε μπροστά «ναρκοθετημένη γη» από τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές στις επόμενες εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ