• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ για Folli Follie: Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής μας δεν παρακώλυσε ποτέ τον έλεγχο για το σκάνδαλο

    • NewsRoom


    «Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακώλυσε ποτέ τον έλεγχο για το σκάνδαλο της Folli Follie», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή της αποκαλύψεις της εσωτερικής αλληλογραφίας που εμπεριέχεται στην ενδιάμεση έκθεση από τον έλεγχο της PWC, στην οποία εμπλέκονται τα ονόματα 4 στελεχών της.

    Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη ΝΔ, η οποία κάλεσε νωρίτερα τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις,  κατηγορώντας την πως «επιστρατεύει λάσπη και συκοφαντίες»

    «Η τροπολογία την οποία ‘ανακάλυψε’ η ΝΔ, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις διαδικασίες ελέγχου της υπόθεσης. Αφορά στη διάθεση προϊόντων σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών και συγκεκριμένα στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών. Ακριβώς για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη τροπολογία είχε υπερψηφιστεί το 2018, τόσο από τη ΝΔ όσο και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλά ως κυβέρνηση στις 29 Μαΐου 2020, ακριβώς δύο χρόνια μετά, με το νόμο της 4690/2020 που κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, προέβλεπε νέα παράταση ως το τέλος του 2022 στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών από καταστήματα αφορολόγητων ειδών στα χερσαία σύνορα της χώρας», προσθέτει.

    «Η ΝΔ έκανε δηλαδή ακριβώς αυτό, το οποίο είχε υπερψηφίσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και το οποίο προσπαθεί σήμερα να εμφανίσει ως δήθεν σκάνδαλο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

    «Καλούμε τη ΝΔ να συνέλθει και να σταματήσει να εξευτελίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην προσπάθειά της να βρει αντιπερισπασμούς για τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στη χώρα, τη διαχείριση της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση».

    Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «συκοφαντίες» που «θα επιστρέψουν στους λασπολόγους». Στην πρώτη του ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πείσει πως οι αποκαλύψεις έχουν οργανωθεί από την  ΝΔ για να στρέψει αλλού την προσοχή από το ζήτημα της πανδημίας:

    «Με περισσότερους από 4.000 νεκρούς, την πανδημία εκτός ελέγχου και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, η ΝΔ για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού.

    Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της FOLLI – FOLLIE.

    Είμαστε βέβαιοι πως η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά.

    Σε αντίθεση με τη ΝΔ που φοβάται την πρόταση για έλεγχο των δαπανών και των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν έχουν τίποτα απολύτως ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν. Όλα αυτά θα αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στους λασπολόγους.

    Στο δρόμο της λάσπης που διάλεξε, ο κ. Μητσοτάκης θα πορευτεί μόνος του. Τα υπόλοιπα είναι καθήκον της ελληνικής δικαιοσύνης.»

    Υπενθυμίζεται πάντως πως τα ονόματα των κκ. Αλέκου Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Μάκη Μπαλαούρα και Σταύρου Αραχωβίτη, εμφανίζονται σε email που στάλθηκαν προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο από στενό συνεργάτη του. Τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται ως «ισχυροί σύμμαχοι» της διοίκησης και της εταιρείας και πως κινούνται για να επιτευχθεί είτε «πάγωμα» στην έρευνα για τα οικονομικά στοιχεία της Follie Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

    Μάλιστα γίνεται ειδική μνεία σε τροπολογία που ετοίμασε ο Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος ενημέρωσε το συγκεκριμένο στέλεχος για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ της Folli Follie.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σκάνδαλο Folli Follie: Τα ονόματα Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη αναφέρονται σε e-mail ως «ισχυροί σύμμαχοι»

    Νέα Δημοκρατία: Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα για τις σχέσεις στελεχών του με Folli Follie

    Στον εισαγγελέα τα email με τους 4 υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που «φωτογραφίζουν» παρεμβάσεις υπέρ της Folli Follie

    Αλέξης Χαρίτσης: Ουδέποτε είχα σχέση με τη Folli Follie, ούτε επαφές με στελέχη της

    Σταύρος Αραχωβίτης: Oυδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ