• Πολιτική

    Σταύρος Αραχωβίτης: Oυδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της Folli Follie

    • NewsRoom

    Σταύρος Αραχωβίτης


    «Με αφορμή τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες “ανώνυμες πηγές”, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο της Folli Follie.

    «Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης και προσθέτει πως «κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη».

    Το όνομα του κ. Αραχωβίτη, πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και αυτά των Αλέκου Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση και Μάκη Μπαλαούρα, εμπεριέχονται στην εσωτερική αλληλογραφία της Folli Follie, όπως αυτή αποκαλύπτεται στην ενδιάμεση έκθεση από τον διαχειριστικό έλεγχο της Price Water House Coopers.

    Στα email που στάλθηκαν προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο από στενό συνεργάτη του, τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται ως «ισχυροί σύμμαχοι» της διοίκησης και της εταιρείας και πως κινούνται για να επιτευχθεί είτε «πάγωμα» στην έρευνα για τα οικονομικά στοιχεία της Follie Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

    Ήδη πάντως τα emails έχουν αποσταλεί από την ανακρίτρια στον εισαγγελέα.

    Διαβάστε επίσης: 



    ΣΧΟΛΙΑ