ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας και εμπνεόμαστε διαχρονικά από το νόημα των αγώνων τους», είναι το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τιμά με την παρουσία της τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Μπιζανομάχων, δήλωσε:
«Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, μία επέτειο με ιδιαίτερα συμβολική σημασία για τον ελληνισμό. Ογδόντα πέντε ημέρες σκληρών μαχών με κορυφαία τη Μάχη του Μπιζανίου δικαίωσαν με περιφανή νίκη τον ενθουσιασμό και τον άδολο πατριωτισμό των Ελλήνων. Επανέφεραν στον εθνικό κορμό την προαιώνια ελληνική γη της Ηπείρου και ενσωμάτωσαν στην Ελλάδα τα Γιάννενα, πόλη εθνικών ευεργετών, πολυμήχανων εμπόρων, επιδέξιων τεχνουργών και δασκάλων του Γένους. Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας και εμπνεόμαστε διαχρονικά από το νόημα των αγώνων τους».
Διαβάστε επίσης
Μπακογιάννη για Τσίπρα: Επί πρωθυπουργίας του ήθελαν να κάνουν την Κάρπαθο δεύτερο Κανάβεραλ
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα κρίνουν αν θα χορηγηθεί το έκτακτο «Δώρο Πάσχα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Και ο Dow Jones σε «διόρθωση» – Το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αρνητικό σερί για τον S&P 500 από το 2022
- Πετρέλαιο: Ράλι εν μέσω φόβων για παρατεταμένο πόλεμο – Στα 112 δολάρια το βαρέλι Brent
- Μόσχα: Διακόπτει τις εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου για έλεγχο των τιμών
- Ιράν: Η Τεχεράνη δεν έχει αποφασίσει αν θα απαντήσει στις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.