• Πολιτική

    Ψήφισε ο Ερντογάν – Το μήνυμα προς τους αντιπάλους του (video)


    Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν ψήφισε στις 13:30, όπως πάντα σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, με την σύζυγό του Εμινέ.

    Στην κάλπη τον περίμενε και η κόρη του με τον γαμπρό του και Υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Άλμπαϊρακ που είχαν ψηφίσει νωρίτερα. Ο Ερντογάν είπε ότι ενημερώθηκε πως η μέχρι στιγμής συμμετοχή είναι υψηλή, όπως και στις τελευταίες εκλογές, κάτι που, όπως είπε, δείχνει δημοκρατική ωριμότητα.

    «Με αυτές τις εκλογές περνάμε στο προεδρικό σύστημα που θα μας ανεβάσει σε νέο επίπεδο πολιτισμού και θα ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια», πρόσθεσε.

    Ο Ερντογάν έκανε ακόμη λόγο για «δημοκρατική επανάσταση που έρχεται» με τις εκλογές.

    Σύμφωνα με τον ίδιο η συμμετοχή λίγο μετά τις 13:30 οπότε και ψήφισε «ήταν πάνω από το 50%».

    «Έχουμε μάθει ότι πάνω από το 50% των ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες. Η συμμετοχή φαίνεται καλή. Υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της εκλογικής διαδικασίας. Με αυτές τις εκλογές θα ζήσουν κάτι που θα μοιάζει με δημοκρατική επανάσταση στην Τουρκία. Ελπίζω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει με την συνέχεια των διαδικασιων χωρίς δυσκολίες. Μέχρι τώρα έχουμε μάθει ότι δεν υπήρξε καμία σοβαρή δυσκολία με τη διαδικασία, εύχομαι να πάνε όλα καλά» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, η πολιτική δύναμη του οποίου δοκιμάζεται.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκλογές βίας στην Τουρκία: Βουλευτής ξυλοκοπεί παρατηρητές του φιλοκουρδικού κόμματος (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία: Ο «σουλτάνος» Ερντογάν δοκιμάζεται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημοσκόπηση – βόμβα: Κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ το 86% των πολιτών στη Β. Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ