• Top Stories

    Πουλάνε τρέλα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: Ήταν στα μαχαίρια για Μουζάλα, αλλά τώρα… όλα μέλι γάλα!


    Ώρα 20:00 το βράδυ της Παρασκευής μετά την σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν σαφής: O Γιάννης Μουζάλας είναι εξαιρετικός αλλά ο Πάνος Καμμένος είναι τέλειος.  Προσέξτε τι είπε ο κ. Τσίπρας στους δημοσιογράφους : «Χωρίς τον κ. Μουζάλα δεν θα είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τόσο θετική απόκριση στην Ευρώπη και χωρίς τον κ. Καμμένο δεν θα είχαμε φτάσει σε τόσο τέλειο επίπεδο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός. Υπάρχει καμία αμφιβολία λοιπόν ότι όλα θα είναι καλά από εδώ και στο εξής;

    Τι έγινε νωρίτερα στο …κυβερνητικό έργο 

    Όμως το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση βρισκόταν σε κατάσταση… νευρικού κλονισμού, με σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει 100% τον Γιάννη Μουζάλα για την επίμαχη αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» , την ώρα που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούσαν επιτακτικά την παραίτησή του και απειλούσαν ακόμα και με διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού αν δεν τους έδιναν την… κεφαλή του Ιωάννη του Μουζάλα επί πίνακι.

    Και ξαφνικά, το βράδυ της Πέμπτης ήταν όλα… μέλι-γάλα! Τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων συνεδρίασαν από κοινού εν όψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, και κατέληξαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων είναι εξαιρετική και το κλίμα υπέροχο!

    «Η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι πολύ καλύτερη από ότι την είχαμε φανταστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ανέφερε πως η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας και σύγκλισης απόψεων.

    -illustrate- love

    Κάτι δεν πάει καλά εδώ, έτσι δεν είναι; Είτε κάποιος μας κάνει πλάκα, είτε κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αν και δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά, πιθανότατα ισχύει το δεύτερο: θέλοντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη σοβαρότερη ενδοκυβερνητική σύγκρουση που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2015, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω μία εικόνα ενότητας και ομοψυχίας, γνωρίζοντας πόση ζημιά έχει κάνει στην κυβέρνηση αυτή η κόντρα με επίκεντρο τον Γιάννη Μουζάλα.

    Όμως ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δεν κρύβεται έτσι απλά. Είναι ίσως εύκολο, με απόντες στο εξωτερικό τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Πάνο Καμμένο, να πέσουν οι τόνοι και να καταλαγιάσει ο θόρυβος από όλη αυτήν την ιστορία, με την κυβέρνηση να κερδίζει χρόνο, ο οποίος όμως αναπόφευκτα είναι πεπερασμένος: το αργότερο σε λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα στηρίξει τον υπουργό του, όπως απαιτεί σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που τρέφει μεγάλο σεβασμό στον Γ. Μουζάλα), ή θα τον αποπέμψει, όπως απαιτούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Και όποια κι αν είναι η επιλογή του, η ένταση θα είναι δεδομένη από την πλευρά αυτών που θα… στεναχωρήσει με την απόφασή του.

    illustratie

    Άλλωστε, ακόμα και μέσα σε αυτό το «πανηγυρικό» κλίμα, η Αφροδίτη Θεοπαφτάτου παραδέχθηκε πως υπάρχει αυτό το «αγκάθι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, που δεν έχει εκλείψει: «Αναγνωρίζουμε και οι δύο πλευρές ότι υπάρχει θέμα. Αυτό ωστόσο, θα αντιμετωπιστεί από τον πρωθυπουργό, μόλις με το καλό επιστρέψει από τις Βρυξέλλες», υποστήριξε, προσθέτοντας πως «ξέρουμε τις διαφορές μας και έτσι είναι οι συνεργασίες άλλωστε».

    Πράγματι, έτσι είναι οι συνεργασίες. Όταν όμως οι συνεργασίες είναι μεταξύ δύο τόσο ανόμοιων «συνεργατών», τότε οι εντάσεις είναι αναπόφευκτες, και συνήθως αυτές οι συνεργασίες δεν κρατάνε για πολύ. Η αλήθεια είναι ότι για έναν και πλέον χρόνο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνυπήρχαν στην εξουσία με τέτοιο τρόπο, που η μεταξύ τους σχέση φαινόταν απόλυτα αρμονική. Ωστόσο, μετά το «θερμό επεισόδιο» για χάρη του Γ. Μουζάλα, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να επιστρέψει σε αυτήν την αρμονία. Το γυαλί έχει ραγίσει, και όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το… σώσουν με σελοτέιπ, δε σώζεται…



    ΣΧΟΛΙΑ