• Πολιτική

    Ο Καμμένος καλεί τους Έλληνες στο συλλαλητήριο, η τακτική των ΑΝΕΛ για τις Πρέσπες

    • NewsRoom

    Ο Πάνος Καμμένος μιλάει στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση


    Την γραμμή που θα ακολουθήσουν εν όψει της κατάθεσης της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και σήμερα ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης έδωσε ένα πρώτο δείγμα.

    Ο κ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ο Πάνος Καμμένος θα στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση με την οποία δεν θα δέχεται την  θέση της πλειοψηφίας πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περάσει από την επιτροπή εξωτερικών της Βουλής, χωρίς να απαιτείται η υπερψήφιση της και να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

    Μάλιστα ο κ. Μαυραγάνης έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση  και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρίσκονται σε εγρήγορση.

    Ο κ. Μαυραγάνης  επικαλέστηκε το άρθρο 70 του Συντάγματος που αναφέρει ανάμεσα στα αλλά ότι « Για να λάβουν απόφαση  οι διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές, όταν ασκούν νομοθετικό έργο κατά την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου, απαιτείται πλειοψηφία που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα του αριθμού των μελών τους».

    Οι ΑΝΕΛ καλούν επίσης την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε πρόσθεση ενός ακόμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή εξωτερικών  προκειμένου να βρεθεί η πλειοψηφία σε περίπτωση που επιλέγει και η υπερψήφιση στην επιτροπή.

    Πάντως με βάση την κοινοβουλευτική αριθμητική ίσως να μην χρειαστεί τίποτα από τα παραπάνω.

    Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή εξωτερικών έχει 27 βουλευτές. 27  είναι  οι βουλευτές όλης της αντιπολίτευση χωρίς όμως το Ποταμι και   χωρίς να λογίζεται ο κ.Δανελης που συμμετείχε μέχρι χθες ως εκπρόσωπος του Ποταμιού. Εάν ο κ. Δανελης παραμείνει ως 2 ανεξάρτητος τότε το σκορ γίνεται 28-27. Εάν και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού ψηφίσει υπέρ τότε το σκορ φτάνει στο 29-  27.  Εκπρόσωπος του Ποταμιού έχει οριστεί ο κ. Ψαριανός. Ωστόσο το Ποτάμι έχει διευκρινίσει στους δημοσιογράφους πως οταν τεθεί θέμα ψηφοφορίας και το Ποτάμι πρέπει να καταγράψει την άποψη του αν χρειαστεί ο κ. Ψαριανός θα αντικατασταθεί, πιθανόν από τον Γιώργο Μαυρωτά που είναι υπέρ της συμφωνίας.

    Άρα σε ένα τέτοιο σενάριο η κυβέρνηση θα έχει την πλειοψηφία να ψηφίσει τη συμφωνία χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε άλλες κινήσεις.

    Στο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες καλεί τους Έλληνες ο Καμμένος

    Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας ζήτησε το συλλαλητήριο να είναι ειρηνικό και τόνισε ότι δεν πρέπει να το καπελώσει κανείς.

    «Οι ΑΝΕΛ καλούμε όλους τους Έλληνες με τις οικογένειές τους να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής, σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο, το οποίο δεν έχει δικαίωμα να καπελώσει κανείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Πάνου Καμμένου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Παπανδρέου: Θετική η Συμφωνία των Πρεσπών, «όχι» στον διχασμό



    ΣΧΟΛΙΑ