• Πολιτική

    Πόθεν έσχες: Το top 10 των βουλευτών με το υψηλότερο εισόδημα – Ποια είναι στην πρώτη θέση

    • NewsRoom


    Οκτώ πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και δύο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι 10 βουλευτές με το υψηλότερο εισόδημα, με βάση τα πόθεν έσχες για το 2021 που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το vouliwatch.gr, βλέπουμε ότι στη σχετική λίστα υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές που δεν βρίσκονται στην παρούσα βουλή, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου.

    Στη λίστα λοιπόν για το 2021 η βουλευτής με το υψηλότερο εισόδημα είναι η Γεωργία Μαρτίνου από τη ΝΔ και κόρη του Αθ. Μαρτίνου, η οποία δήλωσε 2,8 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με 1,9 εκατ. ευρώ και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη με 1,7 εκατ. ευρώ.

    Τέταρτος έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Πολιτικής Προστασίας με δηλωθέν εισόδημα 1,7 εκατ. ευρώ περίπου, στην πέμπτη θέση ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός Ιωάννης Μιχελογιαννάκης με 1,3 εκατ. ευρώ.

    Εκτος έρχεται ο Μάκης Βορίδης με 1,2 εκατ. ευρώ, ακολουθεί ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ με περίπου 1,1 εκατ. ευρώ, η Ελενα Κουντουρά, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με 843 χιλ. ευρώ, ο Νίκος Δένδιας με 805 χιλ. ευρώ και τη δεκάδα κλείνει ο Κ. Χατζηδάκης με 630 χιλ. ευρώ.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαδημούλης: «Βασιλιάς» του real estate, αγόρασε μονοκατοικία στο Νέο Ψυχικό

    Πόθεν έσχες: Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τα περισσότερα ακίνητα



    ΣΧΟΛΙΑ