• Πολιτική

    Πόθεν έσχες: Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τα περισσότερα ακίνητα

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης - Δημήτρης Κουτσούμπας

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας – Νίκος Ανδρουλάκης – Δημήτρης Κουτσούμπας


    Λάτρεις της ακίνητης περιουσίας είναι αρκετοί από τους πολιτικούς αρχηγούς με Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Ανδρουλάκη να είναι οι «πρωταθλητές» στην ιδιοκτησία ακινήτων.

    Συγκεκριμένα:

    Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του έχουν εγγραφές σε 39 ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα εγγραφών σε Χανιά, Κυκλάδες και Αττική από προηγούμενες χρήσεις.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα 114 τ.μ. στην Αθήνα που το κατέχει από το 1996, ενώ η σύζυγός του δηλώνει ένα οικοπέδο 292,88 τ.μ. στην Αρτέμιδα Αττικής, που το κατέχει από το 2011.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει 13 εγγραφές σε ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης με διάφορα ποσοστά ιδιοκτησίας.

    Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έχει δύο διαμερίσματα, 60 τμ και 45 τμ, από το 1990 στη Λαμία από γονική παροχή.

    Η σύζυγός του, έχει εγγραφές σε τρία διαμερίσματα στη Λειβαδιά, το ένα εκ των οποίων 120 τμ και τα δύο που είναι είναι ημιτελή είναι 120 τμ και 118 τμ από το 1983 από γονική παροχή

    Ο Γιάννης Βαρουφάκης και η σύζυγός του δήλωσαν 11 ακίνητα στην Αττική ενώ ο ΓΓ του ΜεΡΑ25 δηλώνει τρεις μηχανές, δύο επιβατικά ΙΧ με την Δανάη Στράτου να δηλώνει ένα ΙΧ, ένα όχημα και δύο μηχανές.

    Η ακίνητη περιουσία του Κ. Βελόπουλου παραμένει αμετάβλητη και περιλαμβάνει διαμέρισμα 312 τμ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το 2021 η σύζυγος Βελόπουλου εμφανίζει αγορά μονοκατοικίας στις Μηλιές Μαγνησίας 148 τ.μ. σε οικόπεδο 413 τμ. Σύμφωνα με την δήλωση για την αγορά καταβλήθηκαν 105.000 ευρώ (αντικειμενική 113 χιλ ευρώ). Το ζεύγος δηλώνει τις συμμετοχές του στην εταιρεία ενώ δεν εμφανίζει χρέη σε τράπεζες και δημόσιο καθώς φαίνεται ότι ξεπληρώθηκαν 12 χιλ ευρώ τραπεζικών δανείων.

    Διαβάστε επίσης:

    Πόθεν έσχες: Δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

    Πόθεν Έσχες: Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

    Πόθεν έσχες: Τι δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Πόθεν έσχες: Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης



    ΣΧΟΛΙΑ