• Top Stories

    Τουρκία vs Ελλάδα: Ο δήμαρχος της Άγκυρας θέλει όλα τα νησιά μας – Ετοιμάζουν επεισόδια στο Οσμάνλισπορ-Ολυμπιακός

    • NewsRoom


    Το ποδόσφαιρο ενώνει δύο λαούς. Η τουρκική Οσμάνλισπορ κληρώθηκε ως αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των 32 του Europa League και ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας Μελίχ Γκιουκτσέκ δεν άργησε να δείξει τον φανατισμό του και το μίσος του για τον ελληνικό λαό.

    Πολιτικές διαστάσεις λοιπόν φαίνεται πως παίρνει ο αγώνας των δύο ομάδων. Μετά τον «σουλτάνο» Ερντογάν εμφανίζεται ο δήμαρχος Άγκυρας και πρόεδρος της Οσμάνλισπορ Μελίχ Γκιουκτσέκ με νέες δηλώσεις να βάζει φωτιά στις σχ΄σεις των δύο λαών και να θέτει θέμα διεκδίκησης των ελληνικών νησιών.

    Τον Μ. Γκιουκτσέκ τον δένει μια στενή φιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν και η Οσμάνλισπορ, δεν λεγόταν πάντα έτσι…

    Ιδρύθηκε το 2011 από τον Γκιουκτσέκ και σημαίνει Οθωμανική Αθλητική Ενωση. Πως προέκυψε; Ουσιαστικά επανιδρύθηκε η ιστορική ομάδα της Άγκυρας η Ανκαραγκιουτζου. Και ο Γκιουκτσέκ, λάτρης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και νοσταλγός του ένδοξου παρελθόντος της αποφάσισε να της δώσει το όνομα Οσμάνλισπορ.

    Όλα τα νησιά είναι τουρκικά

    Τον Οκτώβριο, ο Γκιουκτσέκ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter έναν χάρτη στον οποίο εμφανίζονταν όλα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά. Τα οποία, όπως υποστήριξε περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

    Ο ίδιος σχολιάζει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάννη νίκη…».

    ellinotourkika

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», παρόλα αυτά, πολλοί ήταν αυτοί που τον έκραξαν για την ανάρτηση αυτή αφού ο χάρτης που δημοσίευσε ήταν του «Estamos Travel» με έδρα το Κουσάντασι, που είναι τουριστικό γραφείο στην Τουρκία και δείχνει τα νησιά που οργανώνει τουριστικές εκδρομές.

    Έχει πει και άλλα όμως ο δήμαρχος της Άγκυρας. Ότι για παράδειγμα, ο εχθρός του Ερντογάν και υποκινητής του πραξικοπήματος κατά τον Τούρκο πρόεδρο, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν έχει στη διάθεσή του ένα τζίνι και μέσω αυτού «καταφέρνει να σκλαβώνει ανθρώπους».

    Όπως φαίνεται η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι». Ας ελπίσουμε οι αγώνες εντός και εκτός ελληνικού εδάφους να διεξαχθούν σε κανονικές συνθήκες.



    ΣΧΟΛΙΑ