• Πολιτική

    Σοκ από τις προβλέψεις του Economist για την Ελλάδα το 2017 – «Βλέπει» πρόωρες εκλογές και Grexit


    «Μαύρες» είναι οι προβλέψεις των αναλυτών του Economist για την Ελληνική οικονομία στο συλλεκτικό ετήσιο τεύχος για την παγκόσμια οικονομία της νέας χρονιάς, με τίτλο «Ο κόσμος το 2017».

    Economist world 2017

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπεται η έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η πρόβλεψη των αναλυτών του Economist βασίζεται στην εύθραυστη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κυβερνητική πλειοψηφία, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει αντιδημοφιλή οικονομικά μέτρα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.

    «Έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης, είναι πιθανό ένα Grexit πριν καν ‘σφραγιστεί’ το Brexit», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται ως μία μακρινή προοπτική, αλλά ακόμη και όταν αυτή επέλθει θα είναι «χλιαρή», σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Economist.

    Πέρα από την ελληνική οικονομία, οι αναλυτές εκτιμούν τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στην Αμερική η άνοδος στην ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ, το 19ο Εθνικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας το επόμενο φθινόπωρο, οι εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία και φυσικά οι επιπτώσεις του Brexit.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαπραγμάτευση: Η απόλυτη ρήξη με το ΔΝΤ – «ΟΧΙ» Τσακαλώτου και Κομισιόν σε νέα μέτρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα φορολογηθούν όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Wilbur Ross: «Μου φαίνεται ότι η Ελλάδα περνά στην άλλη άκρη του τρομακτικού αυτού εφιάλτη»



    ΣΧΟΛΙΑ