• Top Stories

    Γ. Βρούτσης: Στον ΕΦΚΑ επικρατεί το απόλυτο χάος

    κυβέρνηση

    Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας


    Ο βουλευτής Κυκλάδων και τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο ασφαλιστικό καθώς ποτέ στο παρελθόν, όπως επισήμανε, «το ασφαλιστικό δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση».

    Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι στον ΕΦΚΑ «επικρατεί το απόλυτο χάος» από τη στιγμή που τα στοιχεία χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν χαθεί. Ο τομεάρχης Εργασίας συνέχισε λέγοντας ότι «οι εξοντωτικές εισφορές “σκοτώνουν” κάθε δημιουργική προσπάθεια. Το αδιέξοδο με τα μπλοκάκια οδηγεί την Κυβέρνηση από λάθος σε λάθος και τους ασφαλισμένους σε πλήρη απόγνωση. Το φιάσκο με το μαθηματικό τύπο ακυρώνει στην πράξη το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και τις ελπίδες των νέων συνταξιούχων να λάβουν σύνταξη. Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι – από τον περασμένο Μάιο – έχουν χάσει 20% μεσοσταθμικά της σύνταξής τους».

    Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και στους σημερινούς συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν σήμερα χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της πιο ανίκανης και αναξιόπιστης Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος! Η οργή της κοινωνίας ξεχείλισε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο μυστικός δείπνος του Κυριάκου Μητσοτάκη με 20 Fund Managers. Τι συζήτησαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί κάποιοι στην κυβέρνηση βλέπουν συνωμοσία πίσω από την ύφεση που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυβερνητική ήττα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων: Δε γλιτώνει από το ΤΑΙΠΕΔ το 17% της ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ