• Πολιτική

    Πληροφορίες mononews: Ελένη Βαρβιτσιώτη, στρατηγός Φλώρος, Ελεονώρα Μελέτη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

    Ελένη Βαρβιτσιώτη - Κωνσταντίνος Φλώρος - Ελεωνόρα Μελέτη

    Ελένη Βαρβιτσιώτη – Κωνσταντίνος Φλώρος – Ελεωνόρα Μελέτη


    Φουντώνουν τα σενάρια για τα ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις ευρωεκλογές. Σενάρια που τροφοδοτούνται από μυστικές συναντήσεις, κλεισμένα ή εν αναμονή ραντεβού και πολιτικά πηγαδάκια που στήνονται στη Βουλή, πέριξ της πλατείας Κολωνακίου, αλλά και σε εκδηλώσεις για την παραδοσιακή κοπή της πίτας.

    Το mononews έχει πληροφορίες για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα έως τις 10 Μαρτίου, κι αφού κλείσουν τα μεγάλα μέτωπα που έχουν ανοίξει με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια αλλά και με το αγροτικό ζήτημα.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται προεργασία από την ομάδα που έχει αναλάβει να βρει τους κατάλληλους για να ολοκληρωθεί η «γαλάζια» λίστα, με τον Γιάννη Μπρατάκο να έχει τον πρώτο λόγο σε όλη αυτή τη δουλειά και να έχει κάνει πολλά ραντεβού που θα φέρουν… εκπλήξεις και με «άρωμα γυναίκας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews ένα όνομα που έπεσε τις τελευταίες ώρες στο τραπέζι και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να κατέβει στις ευρωεκλογές, είναι αυτό τη δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη. Πρόκειται για την αδερφή του πρώην υπουργού Ναυτιλίας και πρώην βουλευτή, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος προ εβδομάδων παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

    Είναι, όμως, και αδερφή του Θωμά Βαρβιτσιώτη, ιδρυτή της διαφημιστικής εταιρείας V&O, μαζί με τον Γιάννη Ολύμπιο. Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε το μεγάλο deal της εξαγοράς του 70% της V&O από τον ιταλικό όμιλο SEC Newgate.

    Η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και η πώληση του πλειοψηφικού πακέτο της V&O από τον έτερο αδερφό, ενδεχομένως να συνδέονται. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την πολιτική καριέρα της Ελένης Βαρβιτσιώτη, αν και άλλες πηγές έλεγαν ότι ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο όταν γίνουν εκλογές.

    Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η δημοσιογράφος (και συγγραφέας του βιβλίου Η Τελευταία Μπλόφα) δέχθηκε πρόταση για να κατέβει στις ευρωεκλογές, όμως, συζητήσεις έγιναν και για να είναι υποψήφια στις εθνικές κάλπες.

    Πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε ότι είναι σε εκκρεμότητα συνάντηση της κ. Βαρβιτσιώτη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Να σημειωθεί ότι στα «ατού» της κ. Βαρβιτσιώτη είναι ότι επί σειρά ετών ήταν ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν.

    Ο «κομάντο» Κωνσταντίνος Φλώρος και η Μελέτη

    Ένα δεύτερο ηχηρό όνομα που «παίζει» τις τελευταίες ώρες για το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο είναι αυτό του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος αποστρατεύτηκε προσφάτως.

    Ορισμένες πηγές τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει επισταμένως ένα πρόσωπο που θα έχει αναφορές, προσβάσεις και ισχυρούς φίλους στο δεξιό χώρο, προκειμένου να «ισορροπήσει» με τις άλλες υποψηφιότητες που προέρχονται από το χώρο του Κέντρου, όπως π.χ. ο Πύρρος Δήμας ή η Έφη Χριστοφιλοπούλου.

    Ο στρατηγός Φλώρος έχει το προφίλ που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία, ειδικά σε μια περίοδο που βάλλεται από τα δεξιά της και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο κομμάτων όπως η Ελληνική Λύση και η Νίκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φλώρος δεν είναι αρνητικός στη κάθοδό του στις ευρωεκλογές καθώς η υψηλή αναγνωρισιμότητά του μπορούν να του διασφαλίσουν ένα «εισιτήριο» για την Ευρωβουλή.

    Μάλιστα, οι πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι πριν από 15 ημέρες ο «κομάντο» όπως τον αποκαλούν λόγω της θητείας του στις Ειδικές Δυνάμεις, οργάνωσε εκδήλωσε με 200 καλεσμένους σε γνωστό κέντρο στο Γουδή. Μια εκδήλωση λόγω της αποχώρησής του από το στράτευμα, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «προεκλογική πρόβα».

    Ένα τρίτο όνομα που ακούγεται ότι της έχει γίνει πρόταση είναι αυτό της παρουσιάστριας Ελεωνόρας Μελέτη. Γνώριμο πρόσωπο, λόγω της θητείας της στην τηλεόραση, η κ. Μελέτη είναι σύζυγος του Θοδωρή Μαροσούλη, θεατρικού παραγωγού με πολλές γνωριμίες. Ισως το εμπόδιο για την υποψηφιότητα της κ. Μελέτη να είναι ακριβώς το γεγονός ότι είναι προβεβλημένο πρόσωπο της τηλεόρασης καθώς από τη ΝΔ θέλουν να αποφύγουν celebrity.

    Από την άλλη, η κ. Μελέτη κινείται στο χώρο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης και δεν θα ήθελαν να βάλουν στο ψηφοδέλτιο κάποιον απέναντι στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιόδρα.

    Κατά τα λοιπά, τα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι πολλά. Αλλά γνωστά που ήδη «τρέχουν» στην κούρσα, άλλα πρόσωπα που πέφτουν στο τραπέζι αλλά δεν έχουν ακόμη κλειδώσει.

    Για παράδειγμα, είναι άγνωστο αν η Μαρία Σπυράκη θα μπει στη λίστα της ΝΔ τώρα που «καθάρισε» με την υπόθεση που ήταν σε εκκρεμότητα και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία την έβαλε στο αρχείο.

    Σίγουροι θεωρούνται οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Δημήτρης Τσιόδρας και βεβαίως η Εφη Χριστοφιλοπούλου. Αγνωστος Χ η υποψηφιότητα του νυν ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, αν και κλίνει προς το να είναι στην ευρωλίστα λόγω και της κρητικής καταγωγής και της επιρροής που έχει στη Μεγαλόνησο.

    Ακούγονται ακόμη τα ονόματα της Ολυμπιονίκη, Βούλας Πατουλίδου, αλλά και του πρώην υπουργού και βουλευτή, Κώστα Κουκοδήμου.

    Επίσης, το όνομα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλου, του παραολυμπιονίκη, Αντώνη Τσαπατάκη.

    Προτάσεις που έχουν πέσεις στο τραπέζι είναι αυτά των καθηγητών Ναπολέοντα Μαραβέγια και Νίκου Παπαϊωάννου, πρώην πρύτανη του ΑΠΘ.

    Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι μπορεί να βγάλει 9 ευρωβουλευτές ενώ στα 41 ονόματα που θα επιλεγούν 17 με 20 θα είναι γυναίκες.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπασταύρου: Ξεκάθαρο το μήνυμα των Ευρωεκλογών – Με όσους πάνε την Ευρώπη μπροστά ή με τον λαϊκισμό
    Ποια ονόματα «παίζουν» για τις ευρωεκλογές – Υποψήφιοι για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει τέλος
     



    ΣΧΟΛΙΑ